1. HABERLER

  2. KADIN & AİLE

  3. Kimyasal Peeling Vücudun Hangi Bölgelerine Uygulanır?
Kimyasal Peeling Vücudun Hangi Bölgelerine Uygulanır?

Kimyasal Peeling Vücudun Hangi Bölgelerine Uygulanır?

"Kimyasal peeling" cildin kendisini yenilemesini sağlayan ve birden fazla cilt problemine çözüm olan son derece pratik ve modern bir yöntemdir.

A+A-

Kimyasal Peeling Nedir?

Kimyasal peeling işlemi derinin belirli bir katmanına kadar olan kısmının bilinçli bir şekilde hasara maruz bırakılması durumudur. Bu kontrollü hasar sonrasında cilt kendini yenileme sürecine girecektir. Bu şekilde cildin üst katmanlarında oluşan yeni dokular son derece genç ve taze bir görünüm sağlayacaktır.

Kimyasal peeling uygulaması kesinlikle uzmanlar tarafından uygulanmalıdır. Bu uygulama sırasında kullanılan kimyasalın kalitesi ve dozu çok önemlidir. Bu nedenle hiç kimse cildini bilinçsiz insanların eline emanet etmemelidir.

Kimyasal Peeling Ne İşe Yarar?

Kimyasal peeling uygulaması başlarda sıklıkla cilt üzerindeki leke ve izlerin giderilmesi üzerine geliştirilmiş bir yöntemdir. Bu gibi kullanımlara ek olarak sonraki dönemlerde bu uygulamanın cildi yenilemek için de son derece harika bir alternatif olduğu ortaya çıkmıştır.

Ameliyat izi gibi deri üzerindeki izlerin yok edilmesinde son derece etkili olan bu uygulamanın etkisi kişinin cilt tipine göre de değişmektedir. bazı kişilerde sanki hiç oluşmamış gibi son derece etkili bir tedavi mümkündür. Buna rağmen az etki gösteren kişilerde bile ilk duruma kıyasla son derece büyük bir farklılık oluşmaktadır. Buna ek olarak sivilcelerden kaynaklı yüzde oluşan izlerin giderilmesinde de son derece etkilidir.

halk-gazetesi.jpg

Kimyasal Peeling Vücudun Hangi Bölgelerine Uygulanır?

Kimyasal peeling uygulaması vücudun hemen her bölgesine yapılabilir. Aynı zamanda bu uygulama hem kadınlara hem de erkeklere yapılabilmektedir. Kişide ne seviyelerde uygulanacağı yaşanan soruna ve cilt tipine göre belirlenmelidir. Aksi taktirde ciltte leke, kızarıklık gibi belirtiler ile karşılaşmak mümkündür.

Kimyasal peeling uygulaması en çok yüz bölgesin yapılsa da vücudun diğer bölgelerinde de uygulanabilir. Genellikle ameliyat bölgelerine yapılan bu uygulama için belirli şartlar vardır. Bu şartlardan en önemlisi yaraların açık yara olmamasıdır. Bu duruma karar vermek için mutlaka bir uzmana danışılmalıdır. Belirli ameliyat izlerinin üzerine uygulama yapmadan önce beklenmesi gereken süre doktor önerisine göre belirlenmeli ve buna göre uygulamaya başlanmalıdır.

Editör
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler