1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Kimyasal peeling nedir? Peeling Nasıl Yapılır
Kimyasal peeling nedir? Peeling Nasıl Yapılır

Kimyasal peeling nedir? Peeling Nasıl Yapılır

Kimyasal peeling, cildi ölü hücrelerden arındırmak amacıyla yapılan bir işlemdir. Cildin en derin tabakasına kadar  inebilen bu işlem sayesinde güneş lekeleri, ölü hücreler akne izleri, kırışıklıklar ve her türlü cilt sorunu  Giderilebilmektedir.

A+A-

Bu uygulama sayesinde cilt nemlenir, temizlenir ve daha genç bir görünüme sahip olur.

Kimyasal peeling nasıl yapılır?

Kimyasal peeling cildin epidermal yani en üst tabakasında  var olan hasarlı alan, dikkatli ve kontrollü bir şekilde soyulması esas amaçtır. Uygulama öncesinde gözler pamukla kapatılır. Dudaklara vazelin sürülür. Fırça kullanılarak yapılan işlem hasarlı bölgeye ve cilt tipine uygun olarak karışım veya sadece   peeling olarak uygulanır. Kimyasal peeling bu işlemlere tabi tutularak  Cildin üç farklı   derinliğini hedef alır.

1 yüzeysel   peeling:  Yüzeysel peeling de daha hafif ve daha az derinlikte olan ve cilt lekelerini gidermek  amacıyla yapılır. Deri kalınlığını arttırmak  ve lekelerin Daha derine inmesini önlemek amacıyla yapılır.

2 Orta derinlikte peeling: Adından da anlaşılacağı üzere, cildin orta derinliğine inen peeling  işleminde amaç  ciltteki renk eşitsizliğini  ve orta derecede oluşan kırışıklıkları  gidermektir.

3 Derin peeling:  Bu peeling diğer iki peeling ten farklı olarak  daha derine inmektedir yoğun bir soyulma gerektiren bu işlem  cildi hassaslaştırabilme ihtimali bulunduğundan mutlaka kış aylarında yapılması, uzmanlar tarafından  önerilmektedir.

Kimyasal Peeling Avantajları

Kimyasal peeling  yoğun bir deri ve  cilt temizliğidir.  Kimyasal peeling birçok avantajı içerisinde barındırmaktadır. Bir kişinin kimyasal peeling yaptırmak istemesinin en önemli nedenleri arasında da bu avantajlar bulunmaktadır. Bu avantajlar şöyle sıralanabilir.

  • Kimyasal peeling cildin ölü hücre ve derilerden kurtulmasını sağlar.
  • Yaşa bağlı oluşan kırışıklıkları yok eder.
  • Güneş lekeleri, akne izleri gibi normal ilaçlarla geçmeyen cilt sorunlarının giderilmesini sağlar.
  • Cilt yenilenir, tazelenir ve yepyeni bir görünüme sahip olur.
  • Kişi bulunduğu yaştan çok daha genç bir yaşta görünür.  

Kimyasal Peeling Riskleri Nelerdir?

Kimyasal peeling in Mucizevi  yararları  bulunsa da aslında   birçok riski de bulunmaktadır. Kimyasal, peeling yoğun bir deri soyma işlemidir. Bu işlem sırasında derj zarar görebilir. Hassaslaşabilir. İşlemden kalma birçok bizlere taşıyabilmektedir. Bunların önüne geçebilmek için.

Bu işlem kış aylarında yapılmaya  Ve işinin ehli bir uzman ya da dermatoloğa yaptırılmaya özen gösterilmelidir. Ayrıca uzman veya dermatoloğa başvurulduğu  Zaman. Dermatolog veya uzman kişiye çeşitli testler yaparak kimyasal peeling uygulamaya ya da uygulamamaya karar vermektedir. Bu da kişinin cilt sağlığı için çok önemli bir durumdur.

Editör
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.