
Kimyasal peeling nedir? Peeling Nasıl Yapılır
Kimyasal peeling, cildi ölü hücrelerden arındırmak amacıyla yapılan bir işlemdir. Cildin en derin tabakasına kadar inebilen bu işlem sayesinde güneş lekeleri, ölü hücreler akne izleri, kırışıklıklar ve her türlü cilt sorunu Giderilebilmektedir.
Bu uygulama sayesinde cilt nemlenir, temizlenir ve daha genç bir görünüme sahip olur.
Kimyasal peeling nasıl yapılır?
Kimyasal peeling cildin epidermal yani en üst tabakasında var olan hasarlı alan, dikkatli ve kontrollü bir şekilde soyulması esas amaçtır. Uygulama öncesinde gözler pamukla kapatılır. Dudaklara vazelin sürülür. Fırça kullanılarak yapılan işlem hasarlı bölgeye ve cilt tipine uygun olarak karışım veya sadece peeling olarak uygulanır. Kimyasal peeling bu işlemlere tabi tutularak Cildin üç farklı derinliğini hedef alır.
1 yüzeysel peeling: Yüzeysel peeling de daha hafif ve daha az derinlikte olan ve cilt lekelerini gidermek amacıyla yapılır. Deri kalınlığını arttırmak ve lekelerin Daha derine inmesini önlemek amacıyla yapılır.
2 Orta derinlikte peeling: Adından da anlaşılacağı üzere, cildin orta derinliğine inen peeling işleminde amaç ciltteki renk eşitsizliğini ve orta derecede oluşan kırışıklıkları gidermektir.
3 Derin peeling: Bu peeling diğer iki peeling ten farklı olarak daha derine inmektedir yoğun bir soyulma gerektiren bu işlem cildi hassaslaştırabilme ihtimali bulunduğundan mutlaka kış aylarında yapılması, uzmanlar tarafından önerilmektedir.
Kimyasal Peeling Avantajları
Kimyasal peeling yoğun bir deri ve cilt temizliğidir. Kimyasal peeling birçok avantajı içerisinde barındırmaktadır. Bir kişinin kimyasal peeling yaptırmak istemesinin en önemli nedenleri arasında da bu avantajlar bulunmaktadır. Bu avantajlar şöyle sıralanabilir.
- Kimyasal peeling cildin ölü hücre ve derilerden kurtulmasını sağlar.
- Yaşa bağlı oluşan kırışıklıkları yok eder.
- Güneş lekeleri, akne izleri gibi normal ilaçlarla geçmeyen cilt sorunlarının giderilmesini sağlar.
- Cilt yenilenir, tazelenir ve yepyeni bir görünüme sahip olur.
- Kişi bulunduğu yaştan çok daha genç bir yaşta görünür.
Kimyasal Peeling Riskleri Nelerdir?
Kimyasal peeling in Mucizevi yararları bulunsa da aslında birçok riski de bulunmaktadır. Kimyasal, peeling yoğun bir deri soyma işlemidir. Bu işlem sırasında derj zarar görebilir. Hassaslaşabilir. İşlemden kalma birçok bizlere taşıyabilmektedir. Bunların önüne geçebilmek için.
Bu işlem kış aylarında yapılmaya Ve işinin ehli bir uzman ya da dermatoloğa yaptırılmaya özen gösterilmelidir. Ayrıca uzman veya dermatoloğa başvurulduğu Zaman. Dermatolog veya uzman kişiye çeşitli testler yaparak kimyasal peeling uygulamaya ya da uygulamamaya karar vermektedir. Bu da kişinin cilt sağlığı için çok önemli bir durumdur.
Göğüs Büyütücü Krem Nedir? Göğüs Büyütücü Kremler İşe Yarıyor Mu?
Strese Bağlı Saç Dökülmesi Nedir? Stres Saç Dökülmesine Nasıl Yol Açabilir?
Saçlarda Kepek Oluşumu Sebepleri Nelerdir ve Nasıl Engellenir?

HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.