1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Kalp Krizi Geçirme Belirtileri Nelerdir? Kalp Krizi Durumunda Ne Yapılır?
Kalp Krizi Geçirme Belirtileri Nelerdir? Kalp Krizi Durumunda Ne Yapılır?

Kalp Krizi Geçirme Belirtileri Nelerdir? Kalp Krizi Durumunda Ne Yapılır?

Kalp krizi son yıllarda en çok ölüme sebep olan hastalıklardan biri olarak dikkat çekmektedir. Bu hastalığın belirtilerine dikkat edilmesi erken aşamada fark edilmesini sağlayarak hayat kurtarabilir.

A+A-

Kalp Krizi Nedir?

Kalbin çalışma fonksiyonlarını durduracak ya da aksatacak şekilde oluşan sorunlar kalp krizine sebep olmaktadır. Bu durumlar damar ya da kalp sağlığı ile alakalı olabilir. Kalp krizi geçiren kişi önemli sıkıntılar yaşar ve belirtileri son derece belirgindir.

Kalp krizi sırasında kişinin kalbi çalışmayı durdurduğu için göğüs ve sol omuz bölgesinde ağrı gözlenir, nefes almak zorlaşır. Bu belirtilerin görüldüğü durumlarda zaman kaybetmeden 112 acil yardım aranmalıdır.

Kalp Krizi Nedenleri?

kalp-sagligi-halkgazetesi.jpg

Kalp krizinin damar ve kalp kaynaklı olacak şekilde iki farklı kategoride sebepleri olabilir. Bu sebepler damar kaynaklı olduğunda kalbe giden ya da kalpten çıkan kanın pompalanması belirli bir miktar kısıtlanır ya da tamamen engellenir. Bu gibi durumlarda kalp çalışamaz hale gelir ve kalp krizi durumu kaçınılmaz olur.

Bunun dışında kalpte yaşanan fizyolojik sorunlar ve bozukluklar da kalp krizine yol açabilmektedir. Bu gibi  durumlar doğuştan gelen hatalıklar olabileceği gibi sonradan da oluşabilir. Genellikle bu şekilde oluşan fizyolojik problemler kalp krizi aşamasına gelmeden kendini belli ettiği için tedavi imkanı olmaktadır. Bu şekilde durumun kalp krizine kadar gitmesi engellenebilir.

Kalp Krizi Durumunda Ne Yapılır?

kalp-krizi-gecirme-belirtileri-nelerdir-kalp-krizi-durumunda-ne-yapilir.jpg

Kalp krizi bazı kişilerde daha kolay ve basit gözlenebilmektedir. Bu kişilerde kalp tamamen durmaz ancak çalışma durumunda sıkıntılar yaşanır. Bu gibi durumlarda hastanın hastaneye yetiştirilmesi ve tedavi edilmesi için daha çok zaman olduğu için kurtulma ihtimali daha yüksektir.

Bazı kişilerde ise kalp krizi durumunda ani bir halsizlik ve kasılma durumu gözlenir. Bu gibi kişilerin ilk fırsatta müdahale görmeleri gerekir. Amatör kişilerin müdahalesinden kesinlikle uzak durulmalı ve ilk fırsatta acil servis aranmalıdır. 112 ekipleri hastaya ulaştıkları andan itibaren belirli kalp masajları ve müdahaleler sayesinde kişinin hayatta kalmasını sağlarlar. Hastanın kurtarılması için hastaneye ulaştığında hemen müdahale edilir ve kalp çalıştırılır. Bazı durumlarda hasta direkt ameliyata alınabilir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler