1. HABERLER

  2. KADIN & AİLE

  3. Ayak Bakımı Nedir Evde Ayak Bakımı Nasıl Yapılır?
Ayak Bakımı Nedir Evde Ayak Bakımı Nasıl Yapılır?

Ayak Bakımı Nedir Evde Ayak Bakımı Nasıl Yapılır?

Ayaklar, insanların bütün yükünü taşır. Özellikle de kış mevsimlerinde ayakların, botların içerisinde ve devamlı giyilen çoraplara maruz kalarak gün boyunca havasız kalan ayarlar tahriş, koku ya da çatlama gibi durumlara maruz kalabilirler.

A+A-

Hava almayan ayaklarda mantar gibi çeşitli hastalıklarda meydana gelerek ayak kokusu ya da topuklarda çatlama gibi problemlere yol açabilir. Ayaklarımızı sağlıklı ve pürüzsüz bir hale getirebilmek amacıyla kesinlikle bakım yapılmalıdır. Bu bakımı kendi evimizde de yapabiliriz. İşte evde ayak bakımı yapabilmek için bilinmesi gereken bazı tüyolar.

Evde Ayak Bakımı Uygulamaları

  • Öncelikli olarak büyük bir kovanın içerisine sıcak suyun doldurulması gerekiyor. Bu suyun içerisine ise 3,4 kadar yemek kaşığı karbonat ilave edilmelidir. Ayakların 20 dakika boyunca bu suyun içerisinde bekletilmesi ve etlerin yumuşaması gerekir.
  • Ayaklar, sudan çıkarıldıktan sonra bütün bölgelerinin bir havlu yardımı ile kurtulması gerekir. Tırnakların kesilmesi gerekir. Tırnaklar, kesildikten sonra pedikür makası aracılığı ile tırnak kenarlarındaki etlerin dikkatli bir şekilde alınması gerekir.
  • Ayrıca tırnaklarda bulunan katiküller, küçük bir tahta parçası ile de alınabilir.
  • Son etapta oje sürmek tabi ki tercih meselesidir.

    ayak-bakimi-halkgazetesi.jpg

Evde Ayak Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Her duşa girdiğinde kesinlikle ponza taşı kullanılmak suretiyle ölü derilerin atılması sağlanmalıdır. Nazik bir şekilde uygulamak, deride aşınma olmasının önüne geçecektir. Ayrıca soyulmuş kabukların koparılması gerekir. Mümkün olduğunca acı hissetmeden ya da deriyi yerinden kaldırmadan ponza taşı ile derilerin atılması işlemlerinin sağlıklı bir şekilde yerine getirilmesi gerekir.
  • Sürekli aktif halde ayakta bulunan kişilerin her gün aynı ayakkabıyı giymemeleri gerekir. Değişik birkaç çift ayakkabının alınması, aralıklarla değiştirilmesi ayak kokusu ya da ayakkabıya koku geçmesini engelleyecektir.
  • Ayak bakımının en önemli noktalarından biri de pamuklu çorapların tercih edilmesidir. Gün içerisinde terleyen ayaklar hava almayınca özellikle de bakteriler başta olmak üzere çeşitli cilt rahatsızlıkları meydana gelecektir. Bu sebeple seçilecek ayakkabının hava alan tiplerden olmasına dikkat edilmelidir. Böylelikle terlemeyen ayak, sağlıklı cilt açısından gereken her şey yapılmış olacaktır.
  • İki haftada bir peeling uygulaması, ayak sağlığı ve bakımı açısından oldukça önemlidir. Peeling, ölü derileri ciltten atarak yeni hücrelerinin oluşumunu sağlayacaktır.
  • Gerekmediği sürece tırnak etlerinin kesilmemesine dikkat edilmelidir. Açık yaraların ve iltihapların oluşması daha sonra ayak ile ilgili ciddi sağlık problemlerinin meydana gelmesine sebep olacaktır. Bu nedenle özellikle de ayak bakımı ile ilgili uygulamalar, tırnak makası kullanımının çok hassas çok ve titizlikle yapılması gerekir.

    ayaklar-bakimi-halk-gazetesi.jpg
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler