1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Kalp Cerrahisinde Minimal İnvaziv Nedir?
Obezite Cerrahi Tedavi Nedir?

Obezite Cerrahi Tedavi Nedir?

Obezite tedavi yöntemleri arasında yer alan cerrahi tedavi birçok kişi tarafından en çok tercih edilen tedavi yöntemidir.

A+A-

Obezite tedavi yöntemleri arasında yer alan cerrahi tedavi birçok kişi tarafından en çok tercih edilen tedavi yöntemidir. Cerrahi tedavide bilinmesi gereken birçok konu vardır. Bu konuların en iyi şekilde araştırılıp daha sonrasında cerrahi tedavinin gerçekleştirilmesi gerekiyor. Diğer adı ile şeker ameliyatı olarak bilinen cerrahi müdahale ile tüp mide, gastrit, bypass ameliyatları uygulanıyor.

Geçmişten günümüze kadar gelmeyi başaran obezite cerrahi tedavi yöntemi her geçen gün gelişmektedir. Her geçen gün gelişim gösterdiği için tedavinin kalıcılık ve etki oranı da gelişmektedir. Obezite tedavisinin cerrahi bir yöntem ile uygulanması için uzman bir doktordan destek almak oldukça önemlidir. Dr. Güven Görkem cerrahi tedavi konusunda uzmanlaşmış ve birçok hastasının obezite ile mücadele etmesini sağlamış bir doktordur.

Obezite cerrahi tedavi nasıl yapılır?

Obezite için cerrahi tedavi yapılmaya karar verildiğinde mutlaka bu tedavi yönteminin kişiye uyumlu olması gerekmektedir. Bu nedenle kişiye uygun obezite tedavi yönteminin belirlenmesi gerekiyor. Obezite cerrahi tedavi yöntemleri arasında tüp, mide, gastrit, bypass ameliyatı gibi seçenekler yer alıyor. Bu seçeneklerin kişiye uygun bir şekilde uygulanması oldukça önemlidir.

Uzun yıllardır uygulanan bu cerrahi tedavi yöntemleri arasında teknik farklar bulunuyor. Tüp mide ameliyatı ile mide %80 oranında küçültülebiliyor. Tüp mide ameliyatında bağırsaklarda bir müdahale bulunmaz. Fakat mide, gastrit, bypass ameliyatında çıkarılmadan 2 parçaya ayrılıyor. Daha sonra üst kısımda da küçük bir mide bölümü oluşturulup bu bölüm ince bağırsakların 150 santim ilerisine bağlanıyor. Bu nedenle bu iki teknik birbirinden farklı iki teknik olarak karşımıza çıkıyor.

Obezite cerrahi tedavi faydaları

Obezite cerrahı bir yöntemle gerçekleştirildiğinde birçok faydası bulunuyor. Bu faydalar arasında obezite cerrahi tedavisi daha hızlı bir şekilde gerçekleştiği için kişinin psikolojik durumu da hızlı bir şekilde düzelebiliyor. Aynı zamanda cerrahi yöntemler ile kilo verilmesi daha hızlı bir şekilde gerçekleştiği için birçok kişi tarafından tercih ediliyor.

Dr. Güven Görkem obezite cerrahisi konusunda uzmanlaşmış bir doktor olduğu için bu tedavi sürecini Dr. Güven Görkem ile sağlıklı bir şekilde geçirebilirsiniz. https://www.guvengorkem.com/ internet adresine giriş yapıp vermiş olduğu hizmetler hakkında daha detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz. Ayrıca Ankara'da bulunan kliniğini ziyaret edip burada muayene olabilirsiniz. Obezite cerrahi müdahalesinde dikkat edilmesi gereken en önemli konu kişinin gerekli kiloya ulaşmış olmasıdır.

Obezite tedavisinin cerrahi bir şekilde uygulanabilmesi için vücut kitle indeksinin 35 ve üzerinde olması gerekmektedir. 35 ve üzerinde olan kişiler obezite tedavisini cerrahi bir şekilde almak durumunda kalabilirler. Bunun yanı sıra kişinin bedensel ve ruhsal haline göre de tedavi yönteminin uygulanması gerekmektedir. Cerrahi tedavi daha kalıcı ve daha etkili bir yöntem olduğu için diğer yöntemlere göre daha faydalı bir yöntem olabiliyor. Hem ülkemizde hem de dünyada en çok tercih edilen tedavi yöntemleri arasında yer alır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.