1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Ev telefonu yönlendirmesi nasıl yapılır?
Ev telefonu yönlendirmesi nasıl yapılır?

Ev telefonu yönlendirmesi nasıl yapılır?

"Telefon yönlendirmesi" genel itibari ile kullanıcıların meşgul oldukları zaman ya da aranmak istemedikleri durumlarda yapılan aramalarda vs bu aramaları yine kendilerine ait olan başka bir telefon hattına yönlendirilmesidir.

A+A-

Bu durumu kullanarak günlük ve iş hayatınızda gelen çağrıları tek bir hat yani tek bir telefonda toplayabilirsiniz. Bunun yanı sıra eğer bir işletmeciyseniz ve o işletmeye ait telefon hattınızı değiştirdiyseniz eki hatta gelen çağrıları yeni telefon hattınıza yönlendirebilirsiniz. Bu durum oldukça tercih edilmektedir. İş hayatı ve günlük hayatında yoğun iletişim halinde bulunan insanlar gelen aramaları tek elde toplayabilmektedir. Bu sistem çoğunlukla iş hayatında kullanılmaktadır. Telefon yönlendirmesi yapmak isteyen kişiler ev telefonu yönlendirmesi nasıl yapılır sorusunu sıklıkla aratmaktadır.

Ev telefonu yönlendirmesi yapmak oldukça basit bir işlemdir. Bunun için *21* tuşladıktan sonra ev telefonunuzu yönlendirmek istediğiniz 10 haneli telefon numarasını girerek kareyi tuşlamanız gerekmektedir. Yapılan bu yönlendirmeyi iptal etmek de tıpkı yönlendirme işlemini yapmak kadar basit. Bunun için ise ev telefonunuzdan kare kare 002 kare şeklinde tuşlamanız yeterlidir. Yapılan yönlendirme bu şekilde iptal olacaktır. Bu şekilde sıklıkla sorulan ev telefonu yönlendirmesi nasıl yapılır sorusuna cevap verilmiş olduk.

Android telefonlarda arama yönlendirme nasıl yapılır?

Android telefonlarda arama yönlendirme işlemi tıpkı ev telefonlarında olduğu gibi oldukça basit bir işlemdir.  İlk olarak telefonu açarak ayarlar kısmına girin. Açılan sayfayı aşağıya kaydırarak diğer ayarlar kısmının yazılı olduğu yere tıklayın. Bunun üzerine çağrı yönlendirme kısmına tıklayın. Açılan sayfada her zaman ilet, bir görüşme yaparken ilet, cevap veremediğinde veya telefon kapalı olduğu yani erişilemediği zamanlarda ilet seçeneklerinden birini seçin. Seçiminizi yaptıktan sonra sizden yönlendirilmesi için numara girmeniz istenecektir. İstediğiniz numarayı oraya girerek yönlendirme işlemini tamamlayabilirsiniz. Fakat eğer bir sabit hatta yönlendirme yapacaksanız sabit hattın alan kodunu mutlaka ekleyin.

İphone’de arama yönlendirmesi nasıl yapılır?

İphone kullanıcıların eğer kullandıkları GSM operatörü yönlendirmeyi kendi menüsünden izin veriyorsa doğrudan aram yönlendirme işlemi gerçekleştirilebilir. Bunun dışında eğer İphone kullanıcıları verizon, sprint gibi CDMA ağlarında ise arama yönlendirme işlemini gerçekleştirmek için operatörlerin talimatlarını sırasıyla yerine getirmesi gerekmektedir. İlk olarak ayarlar seçeneğiyle açılan bölümden telefon seçeneğinin yazılı olduğu kısma girin. Telefon seçeneğini tıklayarak girdiğiniz yerden iphone’nu yönlendirin yazılı yere tıklayın. Daha sonra ise sırasıyla açık ve ilet kısımlarına girin. Daha sonra açılan sayfada yönlendirmek istediğiniz numarayı girmeniz istenecektir. Telefon numarasını bunun için ayrılmış bölüme girin. Son olarak tüm çağrıların otomatik bir şekilde yönlendirilmesi için çağrı yönlendirme yazılı kısma tekrardan girin. Otomatik yönlendirmeyi açmış bulunuyorsunuz. Eğer herhangi bir nedenden dolayı bu yönlendirmeyi kapatmak isterseniz ilk olarak ayarlara daha sonra ise telefon yazılı yerlere tıklayarak açılan sayfada açık kapalı tuşunu kapalı konuma getirerek otomatik çağrı yönlendirmesini anında durdurabilirsiniz.

Telefon yönlendirmesi hangi durumlarda gerçekleşir

Siz android telefonlarda yönlendirmeyi açarken hangi durumlarda yönlendirmenin sağlandığını seçebilirsiniz. İlk olarak yönlendirmeyi her zaman olarak seçebilirsiniz. Böylece her daim yapılan aramalar seçtiğiniz telefon hattına yönlenecektir. Diğer yandan telefonunuz kapalıyken yani insanların size ulaşamadığı zamanlarda telefon yönlendirmesi gerçekleşecektir. Bunun dışında yapılan aramaları siz cevaplayacaksınız. Meşgulken yani başka biri ile telefonda bir görüşme yapıyorsanız yapılan aramalar yine seçtiğiniz numaraya yönlendirilir. Son olarak ise cevap veremediğiniz zamanlarda da yapılan arama yönlendirilmektedir. Bu seçenekleri istediğiniz şekilde seçebilir, istediğiniz zaman değiştirebilir ya da tamamen kaldırabilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.