1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. En İyi Modem Çeşitleri ve Markaları Nelerdir?
En İyi Modem Çeşitleri ve Markaları Nelerdir?

En İyi Modem Çeşitleri ve Markaları Nelerdir?

En İyi Modem Çeşitleri, En İyi Modem Markaları Nelerdir? En İyi Modem Tavsiyeleri, En İyi Modem Kablosuz, En İyi Modem Kablolu, En İyi Modem Ucuz gibi modemlerle ilgili merak ettiğiniz konuları sizler için derledik.

A+A-

Modülatör ve demodülatör kelimelerinin kısaltılması ile ortaya çıkan modem kelimesi geniş ağ kurmak isteyen kullanıcıların mutlaka bulundurması gereken bir ağ elemanıdır. Bilgisayarlarımızın genel ağ bağlantısını sağlayıp bilgisayarınızın uzak alanlardaki başka bilgisayarlara erişimini sağlamakla görevlidir. Daha önceden belirli firmaların üretmiş olduğu kablolu ve kablosuz modemler şu an cep telefonu olarak destek aldığımız operatörlerimiz tarafından bile ister ev de ister taşınabilir modem isterse iş hayatınızda ofisleriniz için çözüm ortaklığı yapmaktadır.

Modem Çeşitleri Nelerdir?

Modemler Kablolu ve kablosuz olmak üzere ikiye ayrılır. Modem üretilirken ilk etapta kablolu modemlerin üretimi başlamıştır. Ancak teknolojinin gelişmesi ve insan ihtiyaçlarının değişmesi ile doğru orantılı olarak hayatımıza kablosuz modemlerde girmiştir. Kablolu modemler tek bilgisayarda kullanılabiliyorken kablosuz modemlere 1 den fazla cihaz bağlanabilmektedir. Günümüz teknolojisinde 10 cihazın bile aynı anda bağlanabildiği kablosuz modemler bulunmaktadır. Ancak bir modemden ne kadar çok cihaz faydalanırsa modemin işlevi o kadar düşük olacaktır. Bu sebeple kablolu modemler veri hızı transferi konusunda daha hızlıdır.

en-iyi-modem-cesitleri-ve-markalari-nelerdir.jpg

Modem Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Modem alırken en iyi modem markaları nelerdir mutlaka araştırılmalı. Araştırdığınız ürünlerin kullanıcı yorumları okunmalı ve etrafımızda tecrübe eden kişilere fikir danışılmalıdır. Bunların dışında hangi ihtiyaca yönelik neden satın alım yapacağınızı belirlemelisiniz. Daha sonra kullandığınız internet hızını da biliyor olmalısınız. İnternet hızınızı destekleyecek bir modem markası tercih etmelisiniz.

Son dönemlerde kablolu modemdense kablosuz modemler daha çok tercih edildiği için Wi-Fİ teknolojisini de destekleyen bir üründen yana tercihinizi kullanabilirsiniz. Son olarak modeminizde bulunan antenlerde çok önemlidir. Bu antenler sayesinde wi-fi dağıtımı olduğu için büyük bir ev ya da ofiste kullanım sağlanacaksa ya alacağınız modemin kablosuz antenlerinin sinyal yayıcılığı çok güçlü olmalı ya da sinyal dağıtıcı ek bir aparat kullanmalısınız.

Bildiğiniz Tüm Modem Markalarını Unut!

Sizler için en iyi modem markaları nelerdir? sorusuna yanıt aradık ve son yıllarda kullanıcılar tarafından en çok tercih edilen ve uzmanlar tarafından da en çok önerilen modem markalarını sizler için derledik.

  • AVM Fritz! Box 3490
  • Asus RT-AC87U
  • Linksys XAC1900
  • TP-Link Archer D9 ADSL 
  • Buffalo AirStation Extreme AC1900
  • Trendnet TEW-818DRU
  • Belkin AC1200DB Wi-Fi Dual-Band AC+ Gigabit
  • Netgear Nighthawk X4 R7500

Bir Modemi En İyi Yapan Özellikler?

En iyi modem markaları nelerdir? sorunuza yanıt ararken en iyi olarak belirlenen ve kullanıcılar tarafından seçilen modemlerin ortak özelliği nedir? Uzmanlar ve kullanıcılar neden o modemleri en iyi olarak seçmiş bu bilgiye hakim olmalısınız.

Sizin için en iyi modem hızlı, aldığınız hizmeti uygun veren markalar olabilir ancak teknoloji dünyasında modemler için belirlenen ve aranan özellikler sizin istek ve ihtiyaçlarınızdan farklı olabilir.

Ancak unutmayın ki uzmanların değerlendirmesi her zaman dikkate alınmalıdır.

Peki uzmanlar en iyi modem markalarını neye göre belirliyor?

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler