1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFİ

  3. Fırında Balık Pilaki Yemeği Tarifi! Fırında Balık Pilaki Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Fırında Balık Pilaki Yemeği Tarifi! Fırında Balık Pilaki Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

Fırında Balık Pilaki Yemeği Tarifi! Fırında Balık Pilaki Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

Fırında balık pilaki yemeği; alt kısmında domates sosu, üzerinde ise hakiki tereyağı, içinde ise taze balık ve sarımsağın buluştuğu yemek. Bu nefis tarifler yazımızda sizlere balık pilaki tarifi nasıl yapılır onu aktaracağız. Balık pilaki tarifleri...

A+A-

Hem oldukça besleyici hem de oldukça lezzetli olan bu yemek yiyenlerin damağında tat bırakıyor. İnsanın tekrar tekrar yiyesi geliyor. Biz de sizlere bu muhteşem yemeğin tarifini verdik. Gelin şimdi sizlere fırından çıktığı an bile lezzetli olduğunu belli eden fırında balık pilaki için neler gerekiyor bakalım.

Fırında Balık Pilaki Yemeği İçin Gerekli Olan Malzemeler

  1. Domates, 3 ila 4 adet
  2. Trabzon tereyağı, 55 ila 60 gram
  3. Sarımsak, 1 diş
  4. Barbun

Fırında balık pilaki yemeğinin malzemeleri de gördüğünüz gibi oldukça az. Gelin şimdi de fırında balık pilakinin püf noktasını verip tarife geçelim.

Fırında Balık Pilaki Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken Püf Noktası

Fırında balık pilakinin kesinlik ile olmazsa olmazı tereyağıdır. Tereyağını bu yemekte ne kadar bol kullanırsanız fırında balık pilakiniz o kadar lezzetli olur. Yani tereyağı açısından elinizi korkak alıştırmayın.

Fırında Balık Pilaki Tarifi

İlk olarak domateslerinizi rendeleyin ve sos yapmaya uygun bir tencerenin içerisine koyun. Sarımsağınızı da ezin ve domates rendenizin olduğu tencerenin içerisine koyun. Bu ikisini bir tahta kaşık ile karıştırın. Daha sonra barbunlarınızın baş kısmını ve kuyruk kısmını alın. Baş kısmını ve kuyruk kısmını aldığınız barbunlarınızı da tencerenize düzgün bir şekilde yerleştirin. Tereyağınızı ince bir şekilde olarak ince dilimler halinde kesin. Toplamda 3 ila 4 ince tereyağı dilimi elde edin. 4 dilim tercih ederseniz yemeğiniz daha lezzetli olur. Elde ettiğiniz tereyağı dilimlerini de tencereye koyun. Bu sırada da fırınınızı açın ve 10 dakika ısınmasını bekleyin. Fırınınız ısınırken tencerenize az bir miktarda tuz serpin. Tencerenizin kapağını kapatın ve ısınmış fırına koyun. Tencerenizi fırına koyduktan 5 dakika sonra tencerenin kapağını çekin ve kalan sürede kapağı olmadan pişirin. Yemeğinizi fırından çıkartıp servis edeceğiniz zaman üzerine ince bir şekilde doğranmış maydanoz serpin. Yemeğiniz böylece daha güzel görünecektir.

firinda-balik-pilaki-yemegi-tarifi-firinda-balik-pilaki-yemegi-tarifi-nasil-yapilir.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler