1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFİ

  3. Ezogelin Çorbasının Tarifi! Ezogelin Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Ezogelin Çorbasının Tarifi! Ezogelin Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

Ezogelin Çorbasının Tarifi! Ezogelin Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

Ezogelin çorbası; Türk mutfağının oldukça sevilen, lezzet dolu bir çorbadır. Ayrıca lezzetli olduğu kadar bir o kadar da besleyici bir çorbadır. Bu nefis tarifler yazımızda sizler için ezogelin çorbası nasıl yapılır? Tarifi hakkında içerik hazırladık

A+A-

Ezogelin çorbasında; bulgur, mercimek ve soğan birleşerek çok güzel bir tat oluşturur. Ayrıca içmeden önce içerisine limon suyu da sıkarsanız çorbanız iki kat daha lezzetli bir çorba olur. Lezzetinde olduğu gibi besleyicilik özelliği de iki katına çıkmış olur. Sizlere ilk olarak ezogelin çorbası için gerekli olan malzemelerden bahsedelim ve daha sonra ezogelin çorbası nasıl yapılır anlatalım.

Ezogelin Çorbası Yapmak İçin Gerekli Olan Malzemeler

  1. Çeyrek bardak kırmızı mercimek
  2. 3 yemek kaşığı pirinç
  3. 3 yemek kaşığı bulgur
  4. 1 adet kırmızı soğan
  5. 1 yemek kaşığı domates ve 1 yemek kaşığı biber salçası
  6. 1 çay kaşığı limon suyu
  7. 1 çay kaşığı sıvı yağ ve 1 yemek kaşığı tereyağı
  8. 2 diş sarımsak
  9. Kırmızıbiber, kimyon ve nane

Ezogelin Çorbası Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken Püf Nokta

Çorbanın pişirme süresinin uzamaması için bakliyatlarınıza tuz ilave etmeyin. Çorbanın tuzunu en son sosu hazırlarken sosa ekleyin.

Mercimeklerinizi sıcak su ile değil soğuk su ile yıkayın.

Ezogelin Çorbasının Yapılışı

Mercimeklerinizi soğuk suda yıkadıktan sonra bulgur ve pirincinizi tencereye koyun. Pirinç, bulgur ve mercimeğin zerine 2,5 L sıcak su dökün. Suyu ilave ettikten sonra tencerenin altını açın ve bakliyatlarınız yumuşayana kadar pişirin.

Bu sırada başka bir tava alın ve içerisine tereyağı ve zeytinyağını koyup yağınızı ısıtın. Yağ iyice kızdığı zaman ocağınızın altını kısıp soğanı ekleyin. Soğanı ekledikten sonra 5 dakika karıştıra karıştıra kavuruyoruz. Ardından üzerine sarımsak ve soğanınızı ilave edin. Salçanızın kokusu çıkana kadar kavurma işlemine devam edin. Kavurma işlemini yaptıktan sonra baharatlarınızı ilave edin. Eklediğiniz bütün malzemeleri güzelce tekrar karıştırarak kavurun. Tavada hazırladığınız bu; tereyağı, soğan ve sarımsak karışımı çorbanızın üstüne dökeceğiniz sos olacak.

Hazırlamış olduğunuz sosu çorbanızın içine çorbayı karıştırarak yavaş bir şekilde ilave edin. Ardından ise çorbanın içerisine limon suyunu da ekleyip güzelce karıştırın. Tencerenizi 5 dakika daha kısık ateşte bırakınız. Çorbanızı 5 dakika sora ocaktan alın ve böylece ezogelin çorbanız hazır hale gelmiş oluyor.

Eğer çorbanın içinde limon istemezseniz çorbayı servis ederken bir dilim limonu da servis edebilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler