1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Ziraat Bankası Mobil Uygulaması
Ziraat Bankası Mobil Uygulaması

Ziraat Bankası Mobil Uygulaması

"Ziraat bankası mobil bankacılık uygulaması" ile birçok işinizi çok basit bir şekilde hızlıca yapabilirsiniz. "Ziraat bankası mobil uygulaması" hakkında merak edilenleri sizler için derledik.

A+A-

Gelişen teknoloji sayesinde mobil uygulamaların kullanılmaya başlaması, zamandan büyük tasarruf sağlamaktadır. Özellikle de bankaların mobil uygulamaları sayesinde, banka şubesine gitmeden yapılması gereken pek çok işlemi kolaylıkla yapma imkanı bulunmaktadır. Ziraat Bankası'nın mobil uygulaması da müşterilerine, banka ile alakalı halletmeleri gereken bir çok işlemi kolaylıkla yapabilme imkanı sunmaktadır.

Ziraat Mobil Uygulaması
Ziraat Bankası mobil
uygulamasını oldukça sade ve kullanışlı şekilde müşterilerine sunmaktadır. Uygulamaya giriş aşaması ve giriş aşaması sonrası yapılmak istenilen işlemlerin, basit talimatlar halinde yönlendirilerek halledilebilir olması müşterilere avantaj sağlamaktadır. Ziraat mobil uygulamasında bulunan bölümler sayesinde, müşterilerin hesapları ve kredi kartları ile alakalı pek çok işlemi bankaya gitmeden oldukları yerden yapabilmeleri mümkün olmaktadır. Müşteriler banka şubelerinden ve internet şubesinden gerçekleştirebilecekleri tüm işlemleri mobil uygulama üzerinden de yapabilmektedir.

Uygulamanın Kullanımı
Ziraat mobil uygulamasını kullanabilmek için öncelikle şifre ve parola işlemlerinin belirlenmesi gerekmektedir. Uygulamaya giriş yapmakta kullanılacak olan şifre ve parolayı ziraat.com.tr'de bulunan, online başvuru sayfasından kredi kartı ya da hesap kartı bilgilerini kullanarak almak mümkün olmaktadır. İkinci bir yöntem olarak banka şubelerine başvuru yaparak da bu bilgilere sahip olabilme imkanı bulunmaktadır. Öncesinde Ziraat Bankası'nın internet şubesini kullanan müşteriler, mobil uygulamaya aynı şifre ve parola bilgileri ile giriş yapabilmektedir.

Giriş İşlemleri
Uygulamaya giriş için gerekli olan şifre bilgilerinin belirlenmesi tamamlandıktan sonra, Ziraat mobil uygulamasına TC kimlik numarası ya da müşteri numarası ve şifre bilgileri ile giriş yapılabilmektedir. Yalnız giriş işlemlerinin tamamlanabilmesi için tüm bilgiler girildikten sonra, müşterilerin telefon numaralarına banka tarafından mesajla gönderilen şifre bilgilerinin girilmesi gerekmektedir. Tüm bu işlemler tamamlandıktan sonra uygulama kullanıma açılmaktadır. Müşteriler uygulamayı kullanırken bazen şifrelerini unutabilmektedir. Bu durum yaşandığında uygulamada bulunan şifremi unuttum kısmına giriş yapılarak, talimatların izlenmesi sonrası yeni şifrenin kolaylıkla alınabilmesi mümkün olmaktadır.

Ziraat Onay İle Giriş
Mobil uygulama
giriş aşamalarını uzun bulan müşteriler için Ziraat Bankası tarafından, Ziraat Onay hizmeti sunulmaktadır. Bu hizmet sayesinde müşterilerin uygulamaya tek bir şifre ile giriş yapması sağlanmaktadır. Ziraat Onay'ı tanımlamak için müşterilerin, mobil uygulamaya giriş yapması gerekmektedir. Uygulamada bulunan güvenlik ayarları bölümünden, güvenlik tercihi seçeneğinin Ziraat onay ile giriş olarak değiştirilmesi sonrası, ekrana gelen anne kızlık soyadının belli harfleri ve doğum tarihi bilgileri girilerek işlem devam ettirilmektedir. Tüm bu işlemler sonunda banka tarafından, müşterinin cep telefonuna şifre gönderilmektedir. Gönderilen şifre bilgilerinin girilmesi sonrasında Ziraat Onay kuruşum işlemi tamamlanmaktadır. Mobil uygulamaya sadece şifre ile giriş yaparak kullanmak isteyen müşteriler için pratiklik sağlamaktadır.

Gerçekleştirilebilecek İşlemler
Ziraat Mobil
uygulamasını kullanarak sayısız banka işlemi yapılmaktadır. Uygulamada bulunan hesaplarım bölümü müşterilerin tüm hesap bilgilerini ayrıntılı şekilde göstermektedir. Kredi hesapları ve yatırım hesapları da bu bölümde bulunmaktadır. Bu bölümden yeni hesap açma işlemleri de yapılabilmektedir. Kartlarım bölümünde kayıtlı olan kredi kartı, banka kartı ve sanal kart bilgileri yer almaktadır. Kartların görsellerine dokunarak hesap bakiyeleri, ödeme bilgileri ve hesap özetleri ile alakalı bilgilere ulaşılabilmektedir. 

Ayrıca kartlarım bölümünün üst kısmında bulunan işlemler kısmında, nakit avans, taksitli nakit avans, kredi kartı borcu ödeme, sonradan taksitlendirme, peşin harca ertele ve diğer işlemler gibi bölümler bulunmaktadır. Transferler kısmından başka hesaba havale, başka banka hesabına EFT, virman, kredi kartına EFT ve cebe havale gibi bölümler görüntülenmektedir. Ödemeler bölümünden SGK, eğitim, vergi ödemeleri OGS, cebe TL yükleme, kredi kartı borç ödeme, fatura ödeme, HGS, şans oyunları, sigorta ve BES ödemeleri yapılabilmektedir. 
Otomatik talimatlarım kısmında otomatik ödeme talimatları, OGS ve HGS otomatik ödeme bilgileri yer almaktadır. QR kod işlemlerinde para çekme ve yatırma seçenekleri bulunmaktadır. Yatırım işlemleri bölümünden fon alış, satış ve Elüs alım, satım ve iptal işlemleri yapılmaktadır. Döviz ve altın işlemleri gerçekleştirilmek istenilen alım satım işlemlerini kapsamaktadır. Kredi ve avans bölümünden bireysel kredi ödemeleri ile TOKİ ödemeleri gerçekleştirilmektedir. 
Ziraat yatırım bölümü sayesinde borsa alış, satış ve kaldıraç hesabı işlemleri yapılmaktadır. Başvurular kısmında ise banka kartı, ek kart, sanal kart ve limit artış başvurusu bulunmaktadır. Bu bölümler yanı sıra kayıtlı alıcılarım, güvenlik ayarları ve yardım bölümü de yer almaktadır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler