1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Ziraat Bankası Hesap Özetine Nasıl Bakılır?
Ziraat Bankası Hesap Özetine Nasıl Bakılır?

Ziraat Bankası Hesap Özetine Nasıl Bakılır?

Türkiye'nin en çok tercih edilen bankalarından "ziraat bankası" hakkında sıkça sorulan konulara değindik. Konu başlıkları, "Ziraat Bankası Hesap Açtırma", "Ziraat Bankası İletişim Hattı", "Ziraat Bankası İnternet Şubesi" ve dahası haberimizde...

A+A-

Türkiye’de en çok tercih edilen bankaların başında gelen Ziraat Bankası her geçen gün müşteri ağını daha da fazla genişletmeye devam ediyor. Hemen her bölgede şubelerin bulunması ve mobil, internet bankacılığı hizmetlerini güvenli bir şekilde vermesi nedeniyle Ziraat Bankası vatandaşlar tarafından tercih ediliyor. Müşterilerden tam not alan Ziraat Bankası verdiği ayrıcalıklı hizmet ve çeşitli hediyelerle müşterilerini memnun ediyor.

Ziraat Bankası Neden Tercih Edilmeli?
Kendini her geçen gün dünya standartlarında yenileyen Ziraat Bankası müşterilerine sorunsuz hesap erişimi, para güvenliği ve çeşitli bonusların yer aldığı hediyelerle ayrıcalıklı hizmetler sunuyor. Bunun haricinde bir devlet bankası olması da vatandaşların bankaya güven duyması için bir diğer durumdur. Ziraat Bankası her müşterisine ayrıcalıklı avantajlar sunuyor. Bu avantajlar nakdi ve sosyal olarak müşterilere sağlanıyor. ATM arızası, kart kaybolması, internet ya da mobil şube sorunu gibi problemlerin oluşması durumunda Ziraat Bankası tüm müşterilerine en kısa sürede çözüm üretebiliyor.

Ziraat Bankası Hesap Açtırma
Eskiden bankalarda hesap açtırmak için birçok evrak istenirdi. Gelişen teknoloji ile artık bu sorunda çözüldü. Nüfus cüzdanı ile herhangi bir Ziraat Bankası şubesine giden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ya da pasaportu bulunan yabancı uyruklu yerleşimci kimlik bilgileri ile sorunsuz bir şekilde hesap açtırabiliyor. Hesap açtırmak için Ziraat Bankası şubelerini ziyaret ederek ilgili kısma bakan müşteri temsilcisi ile irtibat kurulması yeterlidir. Müşteri temsilcisi gerekli bilgileri aldıktan sonra banka sözleşmesinin imzalanmasının ardından hesap açma işlemini gerçekleştiriyor. Bazı merkezi şubelerde müşterilere banka kartı hesap açılmasının hemen ardından teslim ediliyor. Bazı müşteriler ise verdikleri adreslerde kargo yoluyla teslim alıyor. Sonrasında zarfta yazan şifre ile bir kereliğe mahsus giriş yapıp ATM ile yeni şifre belirleniyor. Bu aşamadan sonra Ziraat Bankası tarafından müşterilere verilen hizmetler kullanılmaya başlanıyor.

Ziraat Bankası İletişim Hattı
Ziraat Bankası
’nın olası kart kaybolması ya da çalınması, bankamatiklerdeki arıza nedeniyle oluşan mağduriyetler, mobil ya da internet şubedeki sorunlar ile havale, EFT gibi para aktarımlarının yanı sıra tüm bankacılık işlemlerinin yapılabileceği bir iletişim hattı bulunuyor. Bu hatta 444 00 00 veya 0850 220 00 00 numaralarını tuşlayarak ulaşılabiliyor. Buradan gerekli rakamlar tuşlanarak ya da müşteri temsilcisine bağlanarak sorun giderilebiliyor, işlem yapılabiliyor. Hızlı bir şekilde müşterinin ihtiyaç duyduğu hizmet sağlanıyor.

Ziraat Bankası İnternet Şubesi
Ziraat Bankası
teknolojinin de gelişmesiyle tüm bankacılık işlemlerinin internet üzerinden yapılabilmesine olanak sağlıyor. Bunun için bankada hesabı bulunan müşterilerin ‘’ziraatbank.com.tr’’ adresine giriş yaparak kendilerini internet hesabı oluşturmaları gerekiyor. Çok kısa ve basit bir işlemle internet hesabı açılabiliyor. Sitede yer alan bireysel/kurumsal kayıt butonuna tıklayıp banka hesap bilgilerinin girilmesi, bankada kayıtlı bulunan cep telefonuna gönderilen şifre ile internet şubeye kayıt yapılabiliyor. Sonrasında ise müşteriden yeni bir şifre belirlemesi isteniyor. Bu şifre içinde yeni bir onay mesajı geliyor. Bu mesajdaki şifreyi de girdikten sonra internet şubesi kullanıma hazır vaziyettedir. Buradan faturalar ödenebilir. Havale ve EFT gibi işlemler yapılabilir. 

Döviz ya da bireysel hesaplar yönetilebilir. İnternet şubesi için banka müşterisinden harici bir ödeme almamaktadır. Yalnızca EFT veya swift gibi farklı bankalara yapılan işlemlerden sözleşmede yer alan komisyon ücreti kesilir. Her girişte müşteri numarası, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası ve internet şube şifresi istenir. Bu bilgiler girildikten sonra sistemde kayıtlı cep telefonuna gelen mesaj ile giriş yapılabilir. Yani başka biri tarafından hesaba giriş yapılması riski ortadan kalkar. Giriş durumunda da müşteri mesaj ile bilgilendirir.

Ziraat Bankası Hesap Özetine Nasıl Bakılır?
Müşterilere internet bankacılığı üzerinden birçok hizmet veren Ziraat Bankası hesap özetini müşterilerinin görüntülemesi içinde bir buton eklemiştir. İnternet şube hesabına giriş yapan müşteriler kredi kartı bölümünde yer alan ‘’hesap özeti’’ butonuna tıklayarak gerekli bilgiyi alabilirler. Bu bölümde kullanıcıların yaptıkları harcamalar ile son ödeme tarihleri gösterilir. Herhangi bir borç bulunup da bunun ödenmemesi durumunda ise işletilen faiz bedelleri de hesap özetinde yer alıyor. Müşteriler bu buton içerisindeki bilgilerin teyidine ihtiyaç duyduğunda yada bir istek/şikayet durumunda internet bankacılığında bulunan iletişim forumu ile talebini iletebilir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler