1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Ziraat Bankası
Ziraat Bankası

Ziraat Bankası

En güncel "Ziraat Bankası" bilgilerini sizler için derledik. Ziraat bankası ile alakalı bazı konu başlıkları; Ziraat bankası kredi, Ziraat Bankası kredi hesaplama, Ziraat bankası müşteri hizmetleri, Ziraat bankası iletişim ve dahası

A+A-

Bankacılık sektörü denilince akıllara gelen ilk banka olan ziraat bankası 1867 yılında beri varlığını devam ettiren devlet bankasıdır. Bu kadar uzun süre bu sektörde hizmet vermesini banka güler yüzlü hizmet anlayışına ve kendisini sürekli olarak yenilemesine borçludur. Dünya genelinde birçok ülkede şubeleri bulunan ziraat bankası adını bu şubeler ile duyurmayı başarmıştır. Banka şubelerindeki çalışan personelini üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olan kişilerden oluşturan ziraat bankası bu sektörde verilebilecek en kaliteli hizmeti müşterilerine sunarak onlara ne kadar değer verdiğini göstermektedir.

Ayrıca müşterilerine banka şubeleri dışında da kendisine ulaşmaları kolay olsun diye farklı seçenekler aracılığı ile müşterilerine hizmet vermektedir. Ayrıca ziraat bankasından kredi çekmek diğer bankalara göre oldukça kolaydır. Evrak israfını ortadan kaldıran banka sadece kefil imzası ile bu işlemi sonuca erdirmektedir.

Faiz oranlarında sık sık indirime giden ziraat bankası müşterilerinin bu kredileri ödemelerinde zorluk yaşamamalarını sağlamaya çalışmaktadır. Kredi ihtiyacı duyan müşterilerine başka yollardan nakit ihtiyacını karşılaması için banka farklı avantajları bulunan farklı kredi kartlarını kullanıcılarının kullanımına sunmaktadır. Bu kredi kartları alışveriş ve yatırım işlemlerinin dışında da nakit ihtiyacının karşılanmasına yardımcı olmaktadır.

Ziraat bankası ara sıra yaptığı avantajlı kampanyalar ile adını duyurmayı başarmıştır. Bu kadar zengin içeriğe sahip olan ziraat bankası bu içeriği paylaşmak için ise Dünya genelinde milyarlarca kullanıcısı bulunan sosyal medya platformunu kullanmaktadır. Bankaya en fazla kazandıran yol sosyal medya hesapları olmaktadır. Tabi ki bunda bankanın sosyal medyayı aktif olarak kullanması da büyük etkendir. Ülkede çapında geniş bir ağa sahip olan ziraat bankası Türkiye’nin en kritik noktalarında hizmet vermeye devam etmektedirler.

Ziraat Bankası Banka Şubeleri

Bankacılık sektöründe banka şubeleri müşterilerin ilk gözlemlerinin yapıldığı yer olması dolayısı ile önemlidir. Banka şubelerinde memnun olmayan hiçbir müşteri de bankanın diğer hizmetlerinden faydalanmayı düşünmemektedir. Çünkü banka şubesi müşteriler için vitrin niteliği taşımaktadır. Ziraat bankası bankacılık sektörüne sadece banka şubeleri ile adımını atmıştır. Bu banka şubeleri Türkiye ve Dünya'da 1.812 şube olarak Türkiye'nin en büyük bankası konumundadır. Ziraat bankası banka şubeleri ile müşterilerine kaliteli hizmet vererek ilk olarak bu şubelerde memnun etmektedir. Bankanın şubeleri işlem hızı ve sıra beklenmeye gerek kalınmamasında dolayı müşteriler tarafından beğenilmektedir.

Ziraat Bankası Kredi Çeşitleri

Ziraat bankası müşterilerine her alanda olduğu gibi kredi çekme alanında da da bol çeşitleri ve kolay ödeme seçenekleri ile dikkat çekmektedir. Konut kredisi, taşıt kredisi, taşıt kredisi, çiftçi kredisi ve ihtiyaç kredisi başta olmak üzere banka bünyesinde her müşterinin ihtiyacına göre kredi çeşitleri bulunmaktadır. Kredi çeşitlerinin hepsinin ödeme şekilleri ve içerikleri farklıdır. Bunlardan en uzun vadeye sahip olan konut kredisi 120 aya kadar ödeme seçeneklerine sahiptir. 1867 yılında Osmanlı kurulan ziraat bankası ilk kurulduğu andan itibaren çiftçilere büyük destek vermektedir. Bu kredi çekme işleminde müşterilerine büyük kolaylıkla sağlayan ziraat bankası bu kredi kartı çekim işlemlerinde sunduğu bol seçenek ile dikkat çekmektedir. Nakit ihtiyacı olan banka müşterileri faza zorlanmadan internet bankacılığı, banka şubeleri ve sadece bir SMS ile anında kredilerine kavuşurlar. Ancak bu kadar kolaylığın yanında bankanın müşterilerinde aradıkları tek özellik bozu banka sicilinin bulunmamasıdır. Ziraat bankası 1 asırdan fazla olan geçmişinde her zaman en düşük faizi sunan bankadır.

Ziraat Bankası Kredi Kartları

Türkiye'nin ilk kamu bankası olan ziraat bankası müşterilerinin her türlü imkanları içi farklı kredi kartlarını kullanımlarına sunmuştur. Banka kartları ve kredi kartlarını müşterilerine sunan banka bu kartlar ile ilgili bazı dönemlerde de kampanyalar yapmaktadır. Ziraat bankası kredi kartları Dünyanın her yerinde her işletme ve internet sitesinde alışveriş yapmak için uygun ve güvenilirdir. Ayrıca bu kartları müşteriler birçok siteye yatırım yapmak ve çevirim içi oyunlarda oyun satın almak içinde kullanırlar.

Ayrıca ziraat bankasına ait banka kartları ile diğer tüm bankaların ATM'lerinden nakit para çekmek ve hesap bakiyeyi öğrenmek mümkündür. Ziraat bankası bankacılık sektöründe bir yeniliğe imza atarak 3 ayrı çeşidi bulunan combo kartı piyasaya sürmüştür. Combo kartlar kredi kartı ile banka kartının tek bir kart içinde buluşması anlamına gelir. Bu kart müşterilerin kullanımını kolaylaştırdığı için bankayı tercih sebebi olmaktadır. Ayrıca banka kredi kartı seçeneklerini müşterilerine sunarken genç müşterileri de göz ardı etmemiştir. Gençlere bol avantajlı kampüs kart ve genç kartı sunan ziraat bankası farklı ve avantajlı hizmetleri bu kartlara yüklemiştir.

Özellikle kampüs kart içinde kişinin kimlik bilgilerini de taşıdığı için elektronik kimlik özelliği de taşımaktadır. Ziraat bankasının piyasaya hediye ettiği tüm kartlarda taksitli alışveriş seçeneği mevcuttur. Bu kartların taksitlerinin taahhüt edilen sürede ödenmesi daha sonra müşteri ile banka arasında çıkacak problemlerin başlamadan bitmesini sağlayacaktır. Ayrıca ziraat bankası kampüs kartı diğer kartlardan ayıran en önemli özelliği ise yapılan işlemlerde puan kazandırmasıdır. Kampüs kart ile kazanılan bu puanlar ziraat bankasının bulunduğu tüm ülkelerde ürünlerin bedava alınmasını sağlamaktadır. Ayrıca bu puanlar ile sitelere yatırım da yapılabilmektedir.

Ziraat Bankası Bireysel İnternet Şubesi

Bünyesine kattığı her özellikte müşterilerinin kolaylıkla işlemlerini yapabilmesi için uğraşan ziraat bankası bireysel internet şubesi ile de banka şubelerinde yapılan tüm işlemleri bulundukları yerden yapmalarını sağlamaktadır. Bireysel şubelerde sadece para transferi yapılmamaktadır. Bunun dışında da bu şubede yatırımlar, ödemeler ve tüm başvurularda yapılmaktadır. Ziraat bankası bireysel şubede insanların bankacılık sektöründe ihtiyaç duydukları tüm özellikler mevcuttur. Bu durum banka şubelerinden daha çok bireysel şubelerin kullanımının olmasını sağlamıştır. Ayrıca bireysel bankacılık ile birçok işlem de hız kazanmıştır. Bu işlemlerin en yararlı olanları ise kredi çekme ve fatura ödeme işlemleridir. Bu işlemleri buradan yapan müşteriler zaman da kazanmış olurlar.

Ziraat Bankası Mobil

Bankacılık sektöründe en eski banka olan ziraat bankası yeniliklere yaptığı öncülüklerle de sektöre yön vermektedir. Sektörde en fazla seçeneğin ve müşterinin bu bankada olması da bazı bankaların bu bankayı yenilik yaparken örnek almalarına neden olmaktadır. Ziraat bankasının yaptığı yeniliklere bakıldığında ise hemen hemen hepsi müşterilerin memnuniyetini kazanmak üzerinedir.

Dolayısı ile müşteri odaklı çalışmalarda referans yolu ile bankanın müşterilerinin artmasına katkı sağlamaktadır. Ziraat bankasının en yararlı uygulamalarından birisi de mobil uygulamasıdır. Akıllı telefon ve tabletlere google play uygulamasından dakikalar içinde indirilen ziraat bankası mobil tüm ziraat bankası müşterilerinin telefonlarında bulunmaktadır. Ayrıca bu uygulamanın o kadar işlevli olmasına rağmen telefonlarda çok az yer kaplama özelliği de müşteriler tarafından tercih sebebidir.

Ziraat bankası mobil uygulaması ile müşterilerini ve bankacılık sektöründe işlem yapan tüm kullanıcıları bilgisayarlara ve internet bankacılığına bağımlılıktan kurtarmıştır. Bu uygulama ile ziraat bankası müşterileri istedikleri yerden istedikleri işlemi yapabilme özgürlüğüne kavuşmuş oldular. Masa üstü sürümde yapılan tüm işlemlerin yapıldığı mobil uygulama müşteriler tarafından işleri olmasa dahi keşif amaçlı bir kaç defa ziyaret edilmektedir. Ayrıca ziraat bankası mobil uygulaması ile müşteriler basit bir şekilde ödeme ve yatırım işlemlerini yapabilirler. Bu uygulamanın kullanılmasının tek şartı ise ziraat müşterisi ve bir şifreye sahip olmaktır. Kullanım alanı oldukça geniş olan bu uygulama sayesinde ziraat bankası müşteri kazanmaktadır.

Ziraat Bankası Yatırım

Türkiye'nin en köklü bankası konumunda bulunan ziraat bankası sektörde bu kadar süre kalmasından dolayı bu sektöre yönelmek isteyen ve yatırımını bir bankada değerlendirmek isteyen banka müşterilerinin ilk uğradığı adres olmaktadır. Sürekli olarak kendini yenileyen ve müşterilerine nasıl daha fazla kar sağlayacağını düşünen banka farklı yatırım seçeneklerini müşterilerine sunarak paralarını değerlendirmelerine olanak sağlamaktadır.

Birçok kişinin aklına yatırım denildiğinde döviz veya altın gelmektedir. Ancak ziraat bankası geleceğini garanti altına almak ve mağdur olma kaygısı yaşamak istemeyen müşterileri için bu seçenekleri arttırmıştır. Gelecekte daha güzel günler kurmayı düşünen banka müşterileri küçük büyük demeden her türlü yatırımı kazanca döndüren ziraat yatırım hesabı ile ellerinde durarak eriyecek paraları kar elde etmek için kullanırlar. Ziraat bankası hisse senetleri, hazine bonosu, devlet tahvili, repo, VIOP, varant, yatırım fonları, altın, kira sertifikası ve eurobond yatırım araçlarını kullanarak müşterilerinin kazançlarını daha da yukarıya çıkarmaktadır. Ziraat bankası bu hizmeti ile müşterilerini zarara uğramaktan kurtararak aynı zamanda artı maddiyata geçirmektedir.

Ziraat Bankası Altın Toplama Günü

Ziraat bankası müşterilerine farklı dönemlerde eğlenceli yatırım kampanyaları yaparak yatırımcıların dikkatini çekmektedir. Yatırım türleri arasında en hızlı kar ettiren yöntemlerden biri olan altına özel banka altın toplama günü adı altında günler düzenlemektedir. Her il için belirlenen işlem takvimlerine uygun şekilde ilan edilen banka şubelerinde altın toplama günleri organize edilmektedir. Altın yatırımlarını güvenli şekilde yapmak ve karını katlamak isteyen kişiler için oldukça akıllı fırsatlar sunan bu kampanyalara katılmak ise oldukça kolaydır. Belirlenen banka şubesine yatırım yapılmak istenen tüm altınlarınızla birlikte gitmeniz yeterlidir.

Altınlarınız işin uzmanları tarafından tartılarak hangi şekilde işlenmiş olursa olsun alınmaktadır. Serbest piyasa fiyatlarına uygun olarak değerine karşılık gelecek şekilde adınıza açılacak vadesiz altın hesabınıza altınlarınız gram karşılıkları ile eklenmektedir. Bu sayede hem yatırım yapmanız sağlanırken hem de altınlarınızın başına olumsuz bir şey gelmesi riski de ortadan kaldırılmaktadır. Altınlarınıza kiralamak zorunda kalacağınız kasaların kira bedelleri gibi ek maliyetlerden de bu şekilde kurtulmanız olasıdır.

Altınlarınızı yastık altında saklayarak hem kendinizi hem de yatırımınıza riske atmanın yerine ülke ekonomisinde kullanılır hale getirmenin de ayrıcalığına sahip olmanız sağlanır. Ayrıca altınlarınız için açacağınız vadeli altın mevduatı ile hem piyasa şartlarındaki artışlardan meydana gelen kazancınızı hem de faiz kazancınızı birleştirerek karınızı artırmayı da tercih edebilirsiniz.

Ziraat Bankası Ödemeler

Ziraat bankası müşterilerinin sosyal yaşamlarında yapma zorunluluğunda bulundukları tüm ödeme türlerini ATM, internet bankacılığı ve banka şubeleri aracılığı ile gerçekleştirmektedir. Bu ödemelerin yapılış şekillerinin hızlı ve basit olması da kullanıcılarına zamandan tasarruf ettirmektedir. Aynı zamanda bu işlemlerin banka tarafından basit şekilde yapılmasını sağlanması müşterilerin sosyal yaşamlarının kesintisiz devam etmesine yardımcı olmaktadır. Bu yapılan ödeme türleri diğer bankaların vermiş olduğu hizmetlere göre çok daha fazla seçeneğe sahiptir. Hemen hemen herkesin ödeme k zorunda olduğu elektrik, su ve doğal gaz faturalarından başlayan ödeme seçenekleri onlarca farklı türe sahiptir. Bu ödeme seçeneklerinin tamamına bakıldığında ise trafik ödemeleri, elektrik, su, doğal gaz ödemeleri, vergi ödemeleri, telefon, internet, TV ödemeleri, eğitim ödemeleri, SGK ödemeleri, belediye ödemeleri, bağış ödemeleri ve diğer ödemeler bulunmaktadır. Kısacası bir insanın 18 yaşından sonra geri kalan hayatı boyunca karşı karşıya kalacağı tüm ödeme durumlarında ziraat bankası yardımcı olmaktadır. Ayrıca ziraat bankası bireysel internet şubesi adresinden bu ödemeler ile ile ilgili daha önce sorulan soruları ve cevapları düzenli olarak yayınlayarak müşterilerinin işlem yaparken sorun yaşamalarını önlemektedir.

Bu ödemeler içinde en fazla kafa karıştıran konu ise trafik ödemlerinin ne olduğu konusudur. Bu ödeme türünde trafik cezalarının yanı sıra gişelerden geçişte kullanılan HGS VE OGS sistemlerine ödeme yapılır.

Ziraat Bankası Çalışma Saatleri

Ziraat bankası Türkiye'nin 3 kamu bankasından biri ve en eski olanıdır. Memleket sandıkları olarak Mithat paşa tarafından kurulan banka daha sonraları banka şubelerine döndürülmüştür. Bankanın bu kadar köklü olması nedeni ile yaptığı tüm işlemlerde bir yönetmeliğe ve ortak harekete dayanmaktadır. Yurt içinde 1.812 banka şubesi bulunan banka 18 ülkede 95 farklı noktada faaliyet göstermektedir.

Ortak hareket prensibine göre hareket eden banka Dünya genelinde aynı günler ve saatler arasında çalışmaktadır. Tüm şubelerinde saat 09:00 da başlayan çalışma saatleri akşam 17:30 itibari ile sona ermektedir. Ayrıca tüm banka şubelerinde 12:30-13:30 arası öğle arası olarak belirlenmiştir. Hafta sonları çalışmama kararı alan ziraat bankası ayrıca resmi gün ve tatillerde de çalışmamaktadır.

Ancak bankanın çalışmadığı saatlerde de müşteriler mağdur olmamaktadır. Banka şubelerinin kapalı olduğu hafta sonları, resmi gün ve tatiller de bankacılık işlemleri olan kullanıcılar işlemlerini ATM'ler, telefon bankacılığı ve internet bankacılığı aracılığı ile yapabilmeleri mümkündür. Ayrıca banka şubelerinin kapalı olduğu günlerde yaşanan olası sorunlarda en üst mevki olan ziraat merkez numarasına ulaşmak da oldukça kolaydır. Bu da müşterilerin işlemlerini güven içerisinde yapmalarını sağlar.

Ziraat Bankası Müşteri Hizmetleri

Ziraat bankası müşteri hizmetleri 7/24 müşteri soru ve sorunlarına aktif olarak cevap vererek müşterilerin güvenini kazanmaktadır. Ayrıca banka bu hizmet ile sadece sorunları kabul etmeyip aynı zamanda talep ve istekleri de alıp değerlendirmektedir. Ziraat bankası müşteri hizmetleri ile banka şubelerine gitmeden birçok işlem telefon bankacılığı aracılığı ile gerçekleştirmektedir. Diğer bankaların müşteri hizmetlerinden farklı olarak daha fazla menü ile kullanıcılarına ayrıcalıklı bir hizmet anlayışı ile hizmet etmeyi kendine ilke edinmiştir. Kartınızla alakalı tüm işlemler için sadece 0850 220 00 00 numaralı hattı aramanız yeterlidir. Bu menü üzerinden yapılabilen işlemlerden bazıları kayıp ve çalıntı kart bildirimi, kartınızın internet alışverişine açılması ve kapatılması, yurt içi ve yurt dışı her türlü işlem için yetkilendirme ve yetki kaldırılması, kartınıza şifre belirleme ve değiştirme, ekstrelerinizi takip etme, özet işlemleri için yönlendirme yapma, hesap hareketlerinizin kontrolü olarak sayılabilmektedir.

Müşteri hizmetlerine en fazla gelen talep ise kart kaybolması, şifre unutma ve ATM işlemleri sırasında karta el koyulması olarak belirlenmiştir. Güvenlik işlemlerinizin ardından müşteri temsilcilerine yönlendirilerek arzu ettiğiniz tüm konularda yardım almanız sağlanmaktadır. Telefon bankacılığı ile müşteri hizmetlerine bağlanabilmek için izlenecek yol sırasıyla şu şekildedir; Öncelikle müşteri hizmetleri aranmalı ve telesekreter çıktıktan sonra 2 tuşuna basılmalıdır. Daha sonra 1 tuşuna basılarak kredi kart numarasının son 4 hanesi girilmelidir. İsim doğrulamasından hemen sonra ise kredi kartı şifresi girilmeli ve 0 tuşuna basılmalıdır. Bu işlemlerin doğru şekilde yapılmasının ardından eğer müşteri temsilcileri o anda başka bir görüşme yapmıyorsa direk müşteri temsilcileri ile görüşme başlayacaktır. Müşteri temsilcisine sorun anlaşılır bir şekilde anlatıldığı takdirde yönlendirme yapacak ve sorun veya sorun kısa süre içerisinde çözüme kavuşacaktır.

Yönetici
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler