1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Amerika’da Ev Alma İşlemleri
Semizotu Kullanımının Faydaları Ve Zararları Nelerdir?

Semizotu Kullanımının Faydaları Ve Zararları Nelerdir?

Semizotu, dünyanın her yerinde bulunan ve en yaygın olarak yabani ot olarak tanınan yeşil etli bir bitkidir.

A+A-

Semizotu...

Semizotu, meyve bahçeleri, üzüm bağları, ekin tarlaları, bahçeler ve hatta yol kenarları dahil olmak üzere çeşitli habitatlarda iyi yetişir. Asya ve Akdeniz bölgelerinde gıda olarak tüketilmekte ve tıbbi amaçlı kullanım geçmişi uzun bir geçmişe sahiptir.

Semizotu, bulabilirseniz diyetinize sağlıklı bir katkı olabilir. Yapraklı yeşil, mağazalarda yaygın olarak bulunmaz, ancak bir omega-3 yağ asidi olan zengin bir alfa-linolenik asit (ALA) kaynağıdır ve antioksidan kapasitesi ile ilgili bazı sağlık yararları sağlayabilir.

Semizotunun Faydaları...

Semizotunun tıbbi kullanımları binlerce yıl öncesine dayanmaktadır. Yeşil yapraklı yeşil, antik Roma döneminde ve "uzun ömürlü sebze" olarak anılan geleneksel Çin tıbbında çeşitli rahatsızlıkların semptomlarını hafifletmek için kullanılmıştır.

  • Havuçların beta karoteninin yedi katı.
  • Ispanaktan altı kat daha fazla E vitamini.
  • On dört kat daha fazla Omega 3 yağ asidi.

Semizotu, yanıklar, baş ağrısı, GI bozuklukları, hipotansiyon, diyabet, ateroskleroz, osteoporoz ve egzama dahil olmak üzere çok çeşitli rahatsızlıklar için kullanılmıştır. Bütünsel tıpta, semizotu bileşikleri çeşitli şekillerde tüketilir: taze veya kurutulmuş bir bitki olarak, toz tohumlarda, öz olarak ve ayrıca takviye olarak hap şeklinde de bulunabilir.

Diğer sınırlı laboratuvar çalışmaları, semizotunun antifungal ve antiviral olarak bazı faydalarını ve karaciğer üzerinde bazı koruyucu etkileri olduğunu göstermektedir. Araştırmacılar ayrıca analjezik, antibakteriyel, iskelet kası gevşetici, yara iyileştirici, antiinflamatuar tedavi olarak fayda sağlayıp sağlamayacağını araştırıyorlar. Bu sebeple, daha çok araştırmaya gerek vardır.

Semizotunun Zararları...

Semizotu alerjileri veya semizotu tüketiminin olumsuz etkileri konusunda yayınlanmış bir rapor bulunmamaktadır.

Bu sebeple beraber, semizotu, yeşillikte ve bazı meyve ve sebzelerde oluşan doğal olarak bulunan bir madde olan oksalik asit içermektedir. Karşılaştırma için, semizotu yüksek oksalatlı bir gıda olarak kabul edilen ıspanağa göre yaklaşık% 30 daha fazla oksalik asit içerir. Çoğu insan için, yüksek oksalat içeriği endişe kaynağı değildir, ancak oksalat idrar yolu taşları öyküsü olan herkes, özellikle büyük miktarlarda semizotundan kaçınmak isteyebilir.

Editör
Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.