1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Patates Suyunun Mucizevi Etkisi...
Patates Suyunun Mucizevi Etkisi...

Patates Suyunun Mucizevi Etkisi...

Efsane, Birinci Dünya Savaşı sırasında bir grup açlık çeken Alman askerinin özel bir patates diyetiyle sınırlandırıldığını söylüyor.

A+A-

Bir Efsane...

Sonuçlar şaşırtıcıydı: Mide problemlerinden mustarip askerler mucizevi bir şekilde iyileşti. 10 günlük tedaviden sonra, hastalarının çoğunda semptomlar azaldı. Bu hikâye bir şehir efsanesi olsun ya da olmasın, kesin olan bir şey var: patates suyu mükemmel bir doğal ilaçtır.

Patates Suyunun Olağanüstü Faydaları

Patates suyunun iyileştirici ve asidi giderici özellikleri vardır; bu nitelikler onu gastrit, kolit ve mide ve bağırsak ülserlerinin tedavisinde etkili kılmaktadır. Bu rahatsızlıklarda ayda üç defa yarım bardak taze patates suyu tüketilmesi önerilir. Bu gibi durumlarda en çok tavsiye edilen patates çeşidi kırmızı olanlardır.

Aynı zamanda patates suyunun mide ülseri duodenum ülseri ve peptik ülser vakalarında faydalı etkileri vardır. İkinci durumda, patates suyu olduğu gibi veya taze havuç suyu ile kombinasyon halinde tüketilebilir; ada çayı veya ısırgan otu çayı da yardımcı olabilir.

Patates, karbonhidrat içermesinin yanı sıra karmaşık ve ilginç bir kimyasal bileşime de sahiptir. Önemli miktarda beta-karoten, A vitamini, C vitamini ve B kompleks vitaminleri (B1, B2, B6, folik asit) içerirler. Örneğin, tek bir patatesin önerilen günlük C vitamini ve B6 vitamini miktarının neredeyse yarısını ve gerekli günlük demir ve B3 vitamini alımının% 18'ini sağladığını biliyor muydunuz? Bunların yanı sıra patatesler ayrıca potasyum, kalsiyum, demir, manganez, fosfor, kükürt, bakır, lif ve protein içerir.

Patates en alkali yiyecekler arasında olduğu için patates suyu mide asidini nötralize etmede faydalı olabilir ve aynı zamanda mide ağrılarını hafifletmeye yardımcı olabilir. Ek olarak, patates suyu da mide-bağırsak iltihabını azaltmada faydalıdır. Bu sorunların tedavisi için ana yemeklerden yarım saat önce günde 3 yemek kaşığı patates suyu tüketin.

Patates suyu, sindirim sistemi üzerinde faydalı bir etkiye sahip olan ve optimal işleyişini destekleyen doğal bir ilaçtır. Aynı zamanda patates suyu, kabızlık gibi bazı sindirim sorunlarına karşı etkili bir çare olarak kullanılmaktadır.

Patates suyu, sindirim sistemindeki faydalı bakterilerin çoğalmasına yardımcı olur ve aynı zamanda bağırsaklarda fermantasyon sürecinin önlenmesine yardımcı olur.

Patatesler yüksek potasyum içeriğine sahip olduğundan, meyve suyu, arteriyel gerilimin normal değerlerini düşürmek ve korumak için bir çare olarak ve sonuç olarak kalp hastalıklarının tedavisinde de kullanılabilir.

Patates suyunun belirli gıda zehirlenmesi vakalarında detoks etkisi vardır; Yemeklerden önce 2 yemek kaşığı taze meyve suyunun tek başına veya saf bal veya taze havuç suyu ile birlikte tüketilmesi önerilir.

Editör
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.