1. HABERLER

  2. KADIN & AİLE

  3. Badem Sütünün Cilde Faydaları Nelerdir?
Badem Sütünün Cilde Faydaları Nelerdir?

Badem Sütünün Cilde Faydaları Nelerdir?

Günlük hayatta tüketilmesi önerilen kuruyemiş sınıfında olan badem, çok yönlü bir üründür. Kuruyemiş olarak tüketildiğinde vücuda olan katkıları saymakla bitmez.

A+A-

Kalsiyum açısından zengin bir üründür. Sütü bilenen şekli ile sadece hayvansal olarak elde edilmemektedir. Bitkisel sütler son zamanların trendi olmuş ve raflarda yerini almıştır. Hayvansal ürün tüketmeyen veganlar için mükemmel bir alternatif seçenekler olmuştur. Badem sütü de bunlardan bir tanesidir. Kıvamı ve görüntüsü temelde inek sütüne benzetilir. Gıda olarak tüketmenin yanı sıra cilt bakımında da kullanılmaktadır.

Badem sütü besin değeri oldukça yüksel olan bir üründür. Cilt üzerinde etkileri oldukça fazladır. Düzenli kullanımda cildin nem dengesini sağlar ve ışıldamasında etkili bir rol oynar.

Badem sütünün cilde faydaları

  • Ciltte meydana gelen hasar hücrelerin ölümü ile birlikte orada belirli bir yara izinin oluşmasına yol açmaktadır. Badem sütü içerisinde bulunan Vitamin D ile hücreleri ölüme karşı direnç kazanmasını ve sıkı tutmasını sağlar.
  • Badem sütü düzenli kullanımda cildin parlaklık kazanmasını sağlamaktadır.
  • Yağlı, yağsız, karma ciltler için kullanıma uygundur.
  • Cildin nemlenmesini sağlar.
  • Ciltteki yorgun görüntüyü yenileyerek taze ve canlı bir görüntü elde edilmesini sağlamaktadır.

Badem Sütünün Cilde Uygulanma Şekli Nasıldır?

Kozmetik alanı ürün yelpazesi açısından oldukça geniştir. Nemlendirici losyonlar, kremler, tonikler ve birçok farklı cilt bakım ürününü içermektedir. Badem sütü yoğun nemlendirme etkisi ile ve içerisinde bulunan vitaminler sayesinde güneşe ve soğuğa karşı cildi korumaktadır.

Kozmetik ürünlerini seçerken içerisinde badem sütü olan ürünler seçilmesi cildin gerekli nem ihtiyacını karşılaması ve vitamin ihtiyacının giderilmesinde önemli bir rol oynamaktadır. Mevsimsel geçişler sırasında cildi ihmal etmemek gerekir. Çünkü mevsimlerin değişmesine karşı hazırlıksız olan ciltte kurumalar ve bunun sonucunda belirli hasarlar meydana gelebilir. Cildin düzenli bakım sonrası nem ihtiyacının giderilmesi olası hasarların önüne geçilmesinde büyük bir önem taşımaktadır. Bu tür hasarlara karşı badem sütü içeren nemlendirici ürünler kullanmak kuruluk ve gerginlik görüntüsünü ortadan kaldıracaktır. Ve yine olası gün ışığı görülmeyen kış mevsimlerinde cildin ihtiyacı olan d vitaminin giderilmesi sağlıklı bir görüntüye sahip olunmasını sağlayacaktır.
 

Editör
Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.