1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. KYK Wifi Girişi Nasıl Yapılır? 2021
KYK Wifi Girişi Nasıl Yapılır? 2021

KYK Wifi Girişi Nasıl Yapılır? 2021

"kyk wifi ağına giriş nasıl yapılır" Konusunu ele alacağız bu yazımızda. Yurdumuzda en önemli ihtiyaçlardan biri olan internet hayatımızın her anında var olmaya devam ediyor. "KYK wifi girişi" ve "wifi girişi nasıl yapılır" beraber inceleyelim...

A+A-

Özellikle üniversite öğrencilerinin bölüm fark etmez iken gerek ödevlerde gerek sosyalleşirken internete ihtiyaç duymaktadırlar. Ülkemizde bulunun kyk yurtları öğrencilere fayda amacıyla wifi desteği oluşturmuştur. Kyk internetini kullanmak için wifi.kyk.gov.tr adresinden giriş yapılması gerekmektedir. Bu sayfaya giriş sağladıktan sonra TCKN ve şifreniz ile girişi yapmanız gerekmektedir. Daha sonra karşınıza çıkan ekranda Aktif Servis: INTERNET_SERVISI bölümünden başlata tıklayarak internet kullanımını başlatmış olursunuz.

Oluşan bu wifi ağı beraberinde kyk wifi ağına giriş nasıl yapılır gibi sorunları da beraberinde getirmiştir. Sizinle birlikte bugün bütün bu sorunları ortadan kaldıracağız. Sizde normal, sorunsuz bir şekilde ücretsiz şekilde sağlanan internete giriş sağlayabileceksiniz. Şimdi gelelim kyk wifi girişi yaparken gerçekleşen problemlere.

Telefondan KYK İnternetine Bağlanamıyorum

Telefondan KYK wifi girişi nasıl yapılır sorununun en büyük nedeni mevcut girişininiz başka bir cihazda açık kalmasıdır. Telefondan KYK’ nın internet ağına bağlanmak için ilk etapta diğer açık olan oturumlarınızı kapattıktan sonra wifi’ye giriş yapıp yeniden tarayıcı üzerinden http://portal.kyk.gov.tr/ adresine gidip kontrol edilmesi gerekir.

Maksimum Giriş Hakkınız Doldu

Her kayıtlı kullanıcı wifi ağını sadece 1 cihazda gerçekleştirebilir. Bu yüzden başka bir cihazda wifi açık bırakmamalı kullanmadığınız cihazdan çıkış yapmalı ve şifrenizi sadece sizin bilmeniz gerekmektedir.

Varsayılan Ağ Geçidi Kullanılamıyor Hatası

Genelde bu hata sistemle ilgilidir ve sistemi ilgilendirir. Bu sorun sistemde değilse ve sadece sizin cihazınızda hata veriyorsa driver sürücülerini güncellemek yeterli olacaktır

Windows 8 Wifi Bağlantı Hatası

Windows bu sürümünde KYK ağına bağlanmamasının sebebi Windows güvenlik duvarı adlı antivirüs uygulamasıdır. Bu uygulama KYK ağını güvenliksiz bulduğu için bu hatayı vermektedir. Bu ve bunun gibi yazılımları devre dışı bırakarak bu sorun kolayca ortadan kalkabilir.

KYK İnternet Hızlandırma

Herkesin başlıca sorunu yavaş internettir. Malum KYK interneti de yavaş bir internettir. Bu yavaşlığın sebebi çok fazla kullanıcının aynı anda wifi ağına bağlanıp işlem yapmasıdır. Genellikle yavaşlık sebepleri arasında oyun-film indirme ve alt yapı sorunu vardır. Eğer sorun alt yapı sorunu ise sizin yapabileceğiniz pek bir şey yoktur herhangi bir uygulama bu sorunu çözmeyecektir. Eğer internetten gerçekten önemli bir işiniz var ise arkadaşlarınızdan wifi ağını kapatmalarını rica etmeli, veya herkesin wifi ağını kullanmadığı en doğru anı seçmek gerekir.

KYK İnternet Şifremi Unuttum

KYK internet ağı unutulan bir şifreyi hatırlamak gibi bir özellik barındırmıyor. KYK internet ağının şifresini unutan kullanıcılar internet ağından sorumlu bireye başvurmaları gerekmektedir. Bu işlem sonucu size kolay bir şifre verilir. Sizde bu kolay şifre ile şifrenizi değiştirirsiniz

KYK Şifresi Nereden Alınır?

KYK yurduna yeni başlayan bir öğrencinin yapması gerekenler bazı işlemler vardır. KYK wifi şifresi e-devlet üzerinden verilmektedir. 2016-2017 eğitim öğretim yılı itibari ile KYK wifi şifreleri e-devlet sistemi üzerinden taahhütname onaylanıp oluşturulacaktır. Oluşturulan şifre ile wifi kullanımı birkaç saat sonra aktif olacaktır. İnternet şifresi oluşturma işlemleri için e-devlet sistemine giriş yaptıktan sonra öğrenci taahhüt işlemleri modülünü açın, burada dikkatle okumanız gereken maddeler mevcuttur. Okuduktan sonra onaylayarak şifrenizi oluşturabilir ve wifi ağını kullanıyor olabilirsiniz.

Bu yazımızda sevgili okurlarımıza olabildiğince yardımcı olmaya çalıştık KYK wifi ile ilgili olan tüm sorunları ortadan kaldırmak için oluşabilecek tüm problemlerin çözümlerini derledik umarım yardımcı olabilmişizdir. Değerli okurlarımız lütfen takipte kalın.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.