1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Mouse İmleci Değiştirme Nereden Nasıl Yapılır?
Mouse İmleci Değiştirme Nereden Nasıl Yapılır?

Mouse İmleci Değiştirme Nereden Nasıl Yapılır?

Çoğumuzun merak ettiği ve sıklıkla "google" arama motoru üzerinden arattığı "Mouse imleci" konusuna değindik. "Mouse imleci değiştirme" yapmak isteyen fakat bilmeyen, "Mouse imleci kayboldu" hatası ile karşılaşan, Mouse imleci nasıl değiştirilir? haberde

A+A-

Bilgisayar kullanıcıların bilgisayar içerisinde işlem yapabilmesi için bir imlece sahip olması gerekmektedir. Mouse imceli bu noktada en önemli araçtır. Bilgisayar ekranında herkesin en fazla gördüğü şey fare imlecidir. Kullanıcılar istediği şekle sokabileceği imleçleri istediği bir anda kullanabilir. Beyaz ve çapraz bir ok olarak hafızalarda kalan mouse imlecini istediğiniz şekle sokabilmek mümkündür. Mouse imlecini değiştirmek için her işletim sisteminde bu adımları bilmek gerekmektedir. Günümüzde en çok kullanılan işletim sistemlerinden birisi olan Windows 10’da bu özellik bulunuyor. Fare imleci bir bilgisayar için olmazsa olmaz unsurlardan birisidir. Kullanıcılar günümüzde dokunmatik ekranlarda dahi bazı durumlarda gözü fare imlecini arayabiliyor. Bunun nedeni uzun bir süre boyunca kullanıcıların fare imleciyle işlem yapmalarıdır. Windows cihazında olan herkes fare imlecini istediği gibi kullanabilir. Fare imleci bilgisayar ekranında şüphesiz en çok görülen şey durumundadır. Sürekli görünen bir şeyin şeklini değiştirmek isterseniz bunu yapabilirsiniz.

Windows 10 Fare İmleci Değiştirme

Windows 10 işletim sisteminde bir işlemi yapabilmek için fare imlecine ihtiyacınız vardır. Bilgisayar ekranında sürekli olarak görünen şey bir fare imleci olduğu için bu imlecin şeklini değiştirmek en doğal hakkınız. Daha kişiselleştirilmiş bir fare imlecini yapabilmek için gereken adımları bilmeniz gerekmektedir. Bu imlecin görünüşünden memnun değilseniz ve biraz farklılık katmak istiyorsanız bunun değişimini hemen yapabilirsiniz. Windows 10 işletim sistemine sahip bir bilgisayarınız varsa fare imlecinizi değiştirmek üzere hemen harekete geçebilirsiniz. Windows 10 işletim sisteminde fare imlecini değiştirmek için şu adımları takip edebilirsiniz.

  • Öncelikle Windows tuşuna basarak Ayarlar bölümüne giriniz.
  • Bu kısımda Kişiselleştirme bölümünü bularak giriniz.
  • Ardından Temalar bölümünde Fare İmleci kısmında yer alır. Bu kısımdan Fare İmlecine giriniz.
  • Burada Düzen bölümü üzerinden istediğiniz Fare imleci setinin seçimini yaparak uygulayabilirsiniz.

Bu adımları uygulayarak artık ekranınızda bulunan fare imlecini şeklini değiştirebilirsiniz. Bu kısımda kendinizce bir deneme yaparak en beğendiğiniz fare imlecinin seçimini yapabilirsiniz. Düzen bölümü içerisinde karşınıza birçok çeşitte fare imleci gelecektir. Bu kısımda seçim yaparken sağ tarafında fare imlecinin nasıl görüneceğini görebilirsiniz. Ayrıca fare imlecini seçerken çeşitli ayarlamaları yapabilmeniz mümkündür. Bu kısımda fare imlecinin büyüklüğünü ve hızını ayarlayabilirsiniz. Kendinize özel ve kişisel bir fare imlecini yaratmak için bu bölümde gereken her şey bulunmaktadır. Örnek olarak fare imleciniz beyaz ve artık farklı bir renkle tanışmak istiyorsanız siyah fare imlecini seçebilirsiniz.

Fare İmleci Paketleri İndirme

Windows 10 işletim sisteminde fare imlecinizi değiştirirken aynı zamanda bununla alakalı birçok program bulunmaktadır. Bu programlar sayesinde istediğiniz fare imleci paketlerini bularak daha kişisel bir fare imleci edinebilirsiniz. Bu programlar direk sizin bilgisayarınıza fare imleci setini yüklediği için bu sefer daha fazla seçenekle fare imlecine erişebiliyorsunuz. Bu durum sizin daha iyi bir seçim yapma ihtimalinizi arttırabilir. Fare imleci dosyalarında paket halinde almak istemiyor ve yalnızca beğendiğinizi almak istiyorsanız bununda bir yolu var. Bunu yapmak için edindiğiniz imleç dosyasını C:Windows/Cursors klasörüne atarak fare imlecini kullanmaya başlayabilirsiniz.

Fare imleci paketlerinin hepsini indirerek bunları kendi bilgisayarınıza ekleyebilirsiniz. Bilgisayarınızda artık çok yaratıcı ve kişisel fare imleçlerini görmek için bu yolu takip edebilirsiniz. Bununla alakalı çeşitli çalışmaların yapıldığı internet siteleri bulunmaktadır. Bu siteler üzerinden kullanıcılar istediği fare imlecini edinerek farklılık yaratabilir. Fare imlecinin tek dosya halinde alabilmek için programlar üzerinden seçmeniz gerekmektedir. Bunun ön izlemesini beğendiyseniz hemen alarak kullanmaya başlayabilirsiniz.
 

Editör
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.