1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Windows 8 ve Windows 10’da Mouse İmleci Değiştirme Nereden Yapılır?
Windows 8 ve Windows 10’da Mouse İmleci Değiştirme Nereden Yapılır?

Windows 8 ve Windows 10’da Mouse İmleci Değiştirme Nereden Yapılır?

Her bilgisayar kullanıcısının muhtemel bilgisayar ekranında en çok gördüğü şey fare imlecidir. Peki yıllardır neredeyse hiç değişmeyen bir görüntü beyaz küçük bir ok işareti.

A+A-

Peki bu imleci değiştirmeyi hiç düşündünüz mü ya da nasıl değiştirebileceğiniz hakkında bir fikriniz var mı? Sizlere bu yazımızda Windows 10 dahil nerdeyse tüm Windows sürümlerinde Mouse imleci değiştirme nerden yapılır göstereceğiz.

Mouse imleci, modern kullanıcı ara yüzü tasarımının en temellerindendir. Dokunmatik bir tabletiniz olsa bile muhakkak ki Mouse imlecine ihtiyaç duyuyorsunuz.

Mouse imleci, tüm bilgisayar kullanıcıların belki de ekranda en çok gördüğü ve takip ettiği şeydir desek yalan olmaz. Devamlı olarak gördüğümüz bir şeyin görünüşünden bir süre sonra sıkılmak gayet doğaldır. Peki Windows 10 işletim sisteminde Mouse imleci nasıl değiştirilir buyurun anlatalım.

Farenizi Kullanma

Fare, Windows ortamında çalışmak için kullanılan ve elde tutulan bir aygıttır. Fare ne işe yarar;

Ekran üzerindeki nesneleri işaret etme ve seçme.

Sürükleyip bırakarak verileri veya dosyaları seçme ya da taşıma.

Programları ve kısa yolları başlatma ya da dosyaları açma.

Kaydırma çubuğunu tıklayıp basılı tutarak ya da farenin tekerleğini kullanmak

Fare Tıklamaları

Tıklama sol fare düğmesine bir defa basılır verileri seçer ve komutları yerine getirir

Çift tıklama sol fare düğmesine hızlıca iki defa basılır, dosyaları ya da klasörleri açar. Kısa yolları açar

Sağ tıklama farenin sağ düğmesine bir defa basılır, kısayol menülerini ve açılır menüleri gösterir. Bazı uygulamalarda, bir menü öğesi sağ tıklandığında menü öğesi ile ilgili bağlamsal bilgilere ya da özgün yardım konularına erişilebilir.

Ortaya tıklama bazı fareler, kaydırma tekerleğine veya ortadaki fare düğmesine basarak bazı uygulamalar tarafından kullanılan bir tıklama oluşturulmasını destekler. Örneğin, Google chrome açıldığında kaydırma tekerleğine tıklamak fare işaretçisinin bulunduğu yere bağlı olarak aşağıya veya yukarıya doğru kaydırmanızı sağlayan bir kaydırma grafiği açar.

Sürükleyip bırakma farenin sol düğmesine basılı tutulur. Seçim özelliği metin içinde kullanırken kelimeleri seçmeye yarar ya da masaüstün de klasörlerin, dosyaların yerini değiştirmeye yarar.

Windows 10’da Mouse İmleci Değiştirme Nereden Yapılır?

İlk olarak görev çubuğundan Windows tuşuna basıyoruz. Daha sonra ayarla butonuna tıklıyoruz. Ayarlardan kişiselleştirme sekmesini bulup tıklıyoruz. Temalar kısmına giriş yaptıktan sonra fare imleci kısmına tıklıyoruz. Düzen butonuna tıklayarak istediğiniz fare imleci setini seçiyoruz ve uygula butonuna tıklıyoruz ve işlem tamamlanıyor.

Windows 8’de Mouse İmleci Değiştirme Nereden Yapılır?

Windows, fare işaretçisi olarak  .ani (animated cursor) ve/veya .cur (cursor) dosya formatındaki resimleri kullanır. Siz kendi özel işaretçinizi kullanmak istiyorsanız kullanacağınız işaretçi(ler) bu dosya formatlarında olmalıdır.

Windows 8 ve 10'da fare işaretçisi dosyalarının depoladığı dosya yolu C:\Windows\Cursors

İnternetten indirdiğiniz fare işaretçisi dosyalarını kullanacaksanız her bir dosyaya sağ tıklatıp Özellikler dedikten sonra dosyanın engellenip engellenmediğini kontrol edin. Eğer engelli ise düzgün çalışması için engellemeyi kaldırın.

Mouse Çift Tıklama Hızı Ayarlama

Farenin çift tıklama hızını ayarlamak için size anlatacağım adımları uygulamanız yeterlidir. İlk olarak başlat seçeneğine tıklayın, ardından arama kısmına fare yazın ya da denetim masası uygulamasından fare diye aratarak da açabilirsiniz. Bu adımları uyguladıktan sonra fare özellikleri sayfası açılır. Düğmeler seçeneğine tıklayarak çift tıklama hızı alanına giriş yapın kaydırma çubuğuna basılı tutun ve çift tıklama hızını ayarlayın.

Evet değerli okurlarımız bugün sizlere bilgisayarınızda en çok gördüğünüz şey yani Mouse ile ilgili aklınıza takılabilecek tüm her şeyi size anlatmaya çalıştım. Lütfen takipte kalınız sevgili okurlarımız.
 

Editör
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.