1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Öğrencilerin Geliştirdiği Bu Ayakkabı; Telefon Şarj Ediyor, Yerinizi Bildiriyor, Fener Görevi Görüyor
Ping Atmak Nedir? Ping Nasıl Atılır? Ping Test

Ping Atmak Nedir? Ping Nasıl Atılır? Ping Test

Günümüzde birçok kişinin en büyük ihtiyacı internettir. Sizlere bu yazımızda ping nedir? Ping test, "ping nasıl atılır?" Ping düşürme... Gibi önemli konuları aktaracağız. Detaylar haberin devamında...

A+A-

Özellikle internetin hızlı olması birçok açıdan avantajlı bir durum elde etmeyi sağlamaktadır. İnternet yeteri kadar hızlı olmazsa işlemler daha uzun sürebiliyor. Bilgisayarın sunucu ile veri arasındaki hızını gösteren göstergeye Ping denmektedir. Özellikle Ping atmak bir sunucunun aktif olup olmadığını gösteren en kolay yollarından birisidir. Ping yalnızca bu amaçla kullanılmaz. Aynı zamanda web sitelerinin IP adresini görebilmek içinde atılabilir. Ping atmak için şu adımları izleyebilirsiniz;

  • Bilgisayarınızdan komut istemini açınız. Ayrıca arama yaparak CMD ile ulaşabilirsiniz.
  • Komut istemine ping domainadi komutunu yazınız. Bu yazının sonunda -t yazısını kullanırsanız sürekli olarak ping atar. Bu şekilde yaptığınız zaman durdurmak isterseniz CTRL+C komutunu kullanabilirsiniz.
  • Daha sonra bunun sonucunu komut isteminden görebilirsiniz.
  • Bu sonuçla birlikte alan adının hangi IP adresinde çalıştığını net olarak görebilirsiniz. Bazı durumlarda ayrıca bağlanılamadı yazısını görebilirsiniz.

Ping Düşürmek İçin Neler Yapılmalı?

Ping özellikle oyun dünyasında birçok kişinin bildiği bir sözdür. Oyuncular için PİNG süreleri zaman zaman can sıkıcı hale gelebilmektedir. Özellikle internet üzerinden oyun oynayan kullanıcılar en çok canının sıkıldığı konu PİNG konusudur. Kullanıcıların bir oyuna giriş yapmadan önce Ping süresini düşürmek için yapması gereken işlemler olabilir. Özellikle internetinizin farklı bir işlem için yoğun olarak kullanılmadığından emin olmalısınız. İnternetiniz farklı ve lüzumsuz bir işlem için kullanılıyor olabilir.  İnternetiniz lüzumsuz işlemler için harcanıyorsa bu durum PİNG’in yükselmesine neden olabilir. İnternet bağlantısının önceliğini yalnızca belli bir alana yöneltmek gerekir. Böyle bir durumda internet bağlantısı önceliğini oyuna veremez. Aynı anda birden fazla yapılan işlemle veri paketlerinin sunuculara yola çıkmasındaki süreç daha uzun sürebilir. Haliyle bu noktada Ping yükselmesi görülebilir.

Bazı oyunlarda kullanıcılara direk olarak sunucu seçme şansı verilmektedir. Bu sunucu seçme şansı esasında Pingi yüksek olan kullanıcılar için çok iyidir. Özellikle en az yoğunlukta olan sunucuları seçerek daha düşük Ping oranlarıyla güzel bir şekilde oyunları oynayabilirsiniz. Kullanılan bağlantı türleri ping seviyesini etkiler. Daha az gecikme yaşayacağınız sunuculara girmeniz daha iyi bir adım olacaktır. Özellikle kullanılan bağlantı türleriyle daha fazla hız elde etmek mümkün olabilir. Günümüzde ışık hızıyla veri iletimini gerçekleştirmek mümkündür. Fiberoptik bağlantılar sayesinde ping süresini oldukça kısaltmak mümkündür. Ayrıca kablolu internet bağlantıları, Wifi bağlantılarına göre daha iyi performans sunmaktadır. Kablolu bağlantıyı elde etmek için yalnızca Ethernet kablosunu bilgisayarınıza takmanız yeterlidir. Bu şekilde direk olarak internet bilgisayarınıza bağlanmış olur. Ethernet kablosu sayesinde daha hızlı bir internete sahip olmak mümkün olabilir. Kablolu bağlantılar Ping değerlerinin sürekli olarak dalgalanmasının önüne geçer.

Ping Halen Düşmüyorsa Ne Yapılmalı?

Yaptığınız her işleme rağmen Ping değerlerinizde bir türlü düşme görülmüyorsa bu konuda ilk akla gelebilecek konu altyapıdır. İnternet sağlayıcınızın altyapısı bu noktada yetersiz olabilir. Özellikle bu adımları attıktan sonra internet sağlayıcınızla iletişime geçmeniz tavsiye edilir. Ayrıca bilgisayarınızda kullandığınız DNS ayarlamasını bilmeniz gerekir. Bunun için Varsayılan DNS sunucusuna ayarla seçeneğini seçmeniz gerekebilir. Bu durum internetinizin en yakın DNS sunucusuyla iletişime geçmesine olanak tanır ve PİNG değerinizin düşmesini sağlar. Kullanıcılar PİNG ile FPS değerlerini birbirleriyle karıştırır. Oyunlarda saniye başına gösterilen karelere FPS denmektedir. FPS ile internet bağlantısı arasında herhangi bir bağlantı yoktur. FPS yalnızca bilgisayarın oyuna karşı verdiği sistemsel bir yanıttır. Bunun gibi sorunlarla karşı karşıya kalan bireyler PİNG sorunlarını çözmek üzere harekete geçebilir ve servis sağlayıcısıyla iletişim kurabilir.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.