1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Klavye Tuş Testi Nasıl Kapatılır?
Klavye Tuş Testi Nasıl Kapatılır?

Klavye Tuş Testi Nasıl Kapatılır?

Klavye tuş testi genel itibari ile klavyenizde çalışmayan tuşları tespit etmek adına yapılan bir işlemdir. Oldukça basit olan bu test sayesinde hızlıca klavyede çalışmayan tuşları tespit edebilirsiniz. 

A+A-

Bununla beraber klavyenizdeki bozuk tuşların tespiti için herhangi bir uygulama ya da program indirmenize gerek yok. Klavye tuş testi nasıl kapatılır sorusuna ise bu testi KeyboardChecker sitesinden yapmalısınız siteden çıkarak testi kapatabilirsiniz.

Klavyedeki önemli tuş ve görevleri

Klavye tuş testine başlanmadan önce ve klavye tuş testi nasıl kapatılır sorusuna daha iyi cevap vermek için klavye üzerinde bulunan bazı tuşların anlamını ve görevini bilmek çok daha yararlı olacaktır. Örneğin:

Esc (escape): komutların iptali için bu tuş kullanılır. Bazı durumlarda ise programlardan hemen çıkmak için ecs tuşu kullanılmaktadır.

Caps Lock: büyük harf kilitleme tuşu olarak bilinmektedir. Bu tuşa basıldığı zaman göstergede ilgili olan ışık yanar. Ve bu ışık yandığı süre boyunca yazılan tüm harfler büyük harf ile yazılır.

Kontrol Tuşu: Bu tuş Ctrl tuşudur. Bu tuş tek başına bir işe yaramazken başka tuşlarla kullanıldığı takdirde mevcut görevini yerine getirir. Ctrl+X, Ctrl+V bu durum için örnek gösterilebilir.

Alt Gr Tuşu: Bu tuş da tıpkı kontrol tuşu olan Ctrl tuşu gibi tek başına kullanımı bir anlam ifade etmez. Birden çok ifadeyi barındıran tuşlarda istenile karakterin yazılması için Alt Gr tuşu yardımı ile ulaşılır. Bu duruma da bir örnek verecek olursak yazıda @ karakterini kullanmak için Alt Gr tuşuyla beraber Q tuşuna basmak gerekmektedir. Bunun sonucunda istediğimiz yazı karakteri olan @ ifadesine ulaşmış oluruz.

Delete Tuşu: Bu tuş seçili klasör ve dosyaları silmek için kullanılmakla beraber imleci sağındaki karakteri siler.

Klavye tuş testi nasıl yapılır?

Klavye tuş testini yapmak için Keyboard Checker sayfasına google üzerinden girin. Açılan sayfada klavye resmi olan bir görüntü bulunacak. Açılan bu sayfanın en alt kısmında 3 farklı bölüm olacak. Bu bölümler sırasıyla you can stil pres key, last key pressed, tohhle hide numpad başlığı altındaki bölümlerdir.

You can stil press key ismindeki bölümde geriye kalan tuş sayısı yazılmaktadır.  Last key pressed bölümünde en son hangi tuş ile işlem yaptığınız gösterilmektedir. Ve son olarak tohhle hide numpad bölümünde ise numpad gizlenebilir. Klavye tuş testi nasıl kapatılır sorununa ise siteden çıkmak bir çözüm yoludur.

Test sonrası bazı tuşlar çalışmıyorsa ne yapılmalıdır?

Klavye testinde bir takım sıkıntılar ortaya çıktıysa bu direkt klavyenizin bozulduğu, yeni bir klavye almanız gerektiğini göstermez. İlk olarak klavyenizin düzgün takılıp takılmadığını kontrol edin. Çünkü bu gibi durumlarda klavyenin cihaza tam oturmadı zamanlarda bir takım tuşların çalışmadığı bilinmektedir. Düzgün takıldığını gördükten sonra aynı problemi yaşayacak olursanız klavye sürücülerinin doğru bir şekilde yüklenip yüklenmediğini kontrol edin.

Bu durumu klavye sürümünü yeniden güncelleyerek ya da bilgisayarı yeniden başlatarak çözebilirsiniz. Bununla beraber klavyenizdeki bazı tuşların takılı kalıp kalmadığını kontrol edin. Eğer takılı kalmış bir tuş varsa onu yukarı doğru çekerek düzeltin. Klavyeye çay, kahve ya da kola gibi sıvı maddelerin dökülüp dökülmediğini temas edin.  Sıvı teması olduysa klavyenizi tamamen sökerek tuş kısımlarını güzelce temizleyin.

Bunun yanı sıra çalışmayan tuşları çıkartarak, bu tuşların alt kısımlarda birikmiş kir ve tozun temizlenmesi de tuşun çalışmasına neden olacaktır. Tüm bu ve bu gibi durumları da kontrol ettikten sonra hala tuşlarınız çalışmıyorsa yeni bir klavye almak çözüm olacaktır.

Editör
Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.