1. HABERLER

  2. MEDYA

  3. Kaygısızlar Dizisi
Kaygısızlar Dizisi

Kaygısızlar Dizisi

Ana dizisi ile başlayan absürt komedi dizisinin ikinci örneği ise Kaygısızlar olmuştur.

A+A-

Gani Müjde’nin yazdığı dizi başlı başına kendine özgü bir espri anlayışı olduğundan dolayı insanlar arasında kısa zamanda adından söz ettirir bir hale gelmiştir. Baş rollerinde Ercan Yazgan ve Halit Akçatepe gibi usta oyuncuların olduğu dizinin konusu 3 karısı ve 36 çocuğu ile birlikte Ordu’dan İstanbul’a göç eden Memnun Kaygısız ve ailesinin yaşadıklarını konu almıştır. Memnun Kaygısız kalabalık ailesi ile birlikte İstanbul’a gelmiştir ancak kalacak bir yeri olmadığı için kısa bir süreliğine askerlik arkadaşı olan Berber İsmail rolündeki Halit Akçatepe’nin evine yerleşir. Fakat son derece patavatsız ve rahat bir kişi olan Memnun Kaygısız ve ailesi bu evde kalıcı olacaktır. Sıklıkla kısa zaman içinde ailesi ile birlikte kendi evlerine taşınacaklarını söylese de ne ortada öyle bir ev vardır ne de Memnun Kaygısız’ın böyle bir niyeti.

Dizide Memnun Kaygısız’ın 36 çocuğundan bazıları diğerlerinden daha ön plana çıkarılmış ve onların yaşadıkları bazı olaylar da dizinin konusu yapılmıştır. Örneğin Memnun Kaygısız’ın en büyük oğlu “Eleman” bir fastfood dükkanında çalışır ve buradaki kız arkadaşı olan Burcu’nun abisinin sık sık gazabına uğrar. Burcu’nun abisi Kültigin’i ise Şoray Uzun canlandırmıştır.

1994-1998 yılları arasında yayınlanan dizi sırasıyla Kanal D, Star TV, Kanal 6’da yayınlanmış son olarak yeniden Kanal D’ye dönerek burada son bulmuştur. 4 sezonda toplamda 121 bölüm olarak ilk başlarda 30 dakika sonraları ise 40 dakikalık bölümler şeklinde izleyici ile buluşmuştur.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler