1. HABERLER

  2. MEDYA

  3. ‘parkta Caz’a Büyük İlgi
Dadı Yerli Dizi

Dadı Yerli Dizi

Yerli dizilerin içinde aşk işlenmesi doğal bir durum. Ancak sıra dışı aşkların işlenmesi herhalde Dadı dizi ile birlikte gündeme gelmiştir.

A+A-

2001 yılında Show TV’de yayınlanmaya başlayan dizinin başrollerini Gülben Ergen ve Kenan Işık paylaşıyordu. Zengin bir iş adamı olan Ömer’i canlandıran Kenan Işık, çocuklarının dadısı olan Gülben Ergen’in canlandırdığı Melek’e aşıktı. Ancak bu durum izleyici tarafından bilinse de ikili arasında sürekli komplimanlarla devam ediyordu ve açıkça dillendirilmiyordu. Evin uşağı Pertev rolünde ise usta oyuncu Haldun Dormen vardı. Pertev ile Melek sürekli olarak atışsalar da Melek’in saflığı Pertev’in onu hemen hemen her konuda kolaylıkla yönlendirmesine sebep oluyordu. Ayrıca Pertev, Ömer ve Melek arasındaki gizli aşkın da farkındaydı.

Dadı dizisi Amerika’da yayınlanan Nanny adlı dizinin bir uyarlamasıydı. Bölümlerin çoğunluğunda Nanny dizisinde kullanılan espriler kullanılmıştır. 3 sezon ve 61 bölüm olarak yayınlanan dizinin sadece son 5 bölümü Nanny’den alınmayarak bağımsız olarak yazılmıştır. Bu bölümlerde Ömer Giritli ve Melek evlenmişlerdir. Dadı dizi sadece konusuyla değil, kamera çekimleri, çekimlerde kullanılan mekanlar ve espriler de dahil olmak üzere neredeyse tam bir kopya olmuştur. Ancak o zamanlar bu diziyi izleyenler dünyanın şimdiki kadar global olmaması sebebiyle bunun bir uyarlama dizi olduğunu bilmeden izlemişlerdir. Nanny dizisinde sıklıkla başvurulan Yahudiler ile ilgili espriler Dadı dizisinde kenar mahallede yaşayan ikinci sınıf insanlar üzerinden yapılmıştır.

Dadı dizisinin son sezonu Star TV’de yayınlanmıştır. Her ne kadar son 5 bölümünde ikili evlenmiş olsa da bu durum dizinin sonlandırılması için yazılan bir senaryo değildir. Ancak yazılan bu yeni bölümler ve neredeyse 50 bölüm boyunca beklenen Ömer ve Melek’in evlenmesi dizinin amacına ulaşarak eski tadını kaybetmesine sebep oldu. Bu yüzden de aniden yayından kaldırıldı.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler