1. HABERLER

  2. MEDYA

  3. Ana Yerli Dizi
Ana Yerli Dizi

Ana Yerli Dizi

Yerli absürt komedinin ilk örneklerinden olan “Ana” dizisi bir mafya babası ve bir “mafya anası” arasında geçen olayları konu alıyordu. Çok üzün süre yayınlanmasa da insanlar bu diziyi hala hatırlamakta.

A+A-

Ana rolünde Ayşen Gruda, baba rolünde ise Aykut Oray’ın olduğu dizinin müziklerini ise o yıllarda daha adı çok duyulmamış olan Yaşar Kurt yazıp seslendirmişti. Aynı zamanda dizide Yaşar Kurt, babanın kan görmek bir tarafa dursun kan lafını duyunca dahi bayılan adamlarından bir tanesini oynuyordu. Ana’nın adamları gayet ağır başlı ve nispeten akıllılarken babanın adamları ise tam tersine aptallardan oluşuyordu.

Dizinin kilit noktası ise babanın anaya aşık olması ve sürekli olarak onunla iletişim kurmaya çalışmasıydı. Dizinin akıllarda kalan önemli ve absürt esprilerinden bir tanesi ise hemen hemen her bölümde alakasız şekilde konunun dansöze getirilmesi ve bir dansözün oynamasıydı. Bu anlamda da dizi biraz farklılık yaratmıştı çünkü 90’ların başına kadar halkımız dansözü sadece yılbaşı akşamlarında televizyonlarda görebiliyordu. Bu dizi dansözlerin sık sık ekranlarda görülmesinin de önünü açtı ve dansözlerin diğer normal sanatçılar gibi halk tarafından tanınmalarını da sağladı.

Dizide ortalığı karıştıran ve ana ile babayı karşıya getiren isim ise “Kel Behzat” adında bir diğer mafya babasıydı. “Çat çat çat kel Behzat” repliği ile tanınan karakteri Dursun Ali Sarıoğlu canlandırıyordu. Bu karakter birkaç yıl sonra “Tarumar” adıyla ATV’de yayınlanacak olan “Tatlı Kaçıklar” dizisinde de ana karakterlerden bir tanesi olacaktı. Ana dizisi 1991 ve 1992 yılları arasında o zamanki adı Star1 olan Star TV’de yayınlandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler