1. HABERLER

  2. MEDYA

  3. Süper Baba Dizisi
Süper Baba Dizisi

Süper Baba Dizisi

1993 ile 1997 yılları arasında ATV’de yayınlanan Süper Baba kısa zamanda kendisine ait önemli bir kitle yarattı. Öyle ki dizi genç, yaşlı, çocuk herkesi kendisine bağlayan nitelikteydi.

A+A-

Herkes kendisinden bir şey bulabiliyordu. Eşinden boşanmış 2 kız bir erkek çocuk sahibi olan baba rolündeki Şevket Altuğ bir taraftan ailesine bakmaya çalışan, diğer taraftan da başta eski karısı olmak üzere karşılaştığı sorunların üstesinden gelmeye çalışan iyi yürekli bir aile babası rolündeydi. En yakın arkadaşı Fiko rolündeki Sümer Tilmaç ile girdikleri tartışmalar ve kötü zamanlardan birbirlerine destek olarak çıkmaları dizinin ana konularından bir tanesiydi. Her dizide ayrı bir sorun meydana gelir ve bu sorunlar bir şekilde atlatılmaya çalışılırdı.

Ana konu dizinin babasının sürekli olarak başkalarına iyilik yapması ve bu sürede kendisinin zorda kalmasıydı. En karamsar zamanlarda bile dizinin ilgili bölümü mutlu sonla biterdi. Ancak zaman içinde özel kanalların çoğalması ve reyting yarışlarının da işin içine girmesiyle bölüm sonları belirsiz bir şekilde bırakılmaya başlandı. Bu sayede insanlar bir sonraki bölümü izlemek için sabırsızlanmaya da başlıyorlardı. Dizi sadece 4 sezon yayınlanmış olmasına rağmen yerli dizi denildiğinde akla gelen sayılı diziler arasındaki yerini aldı. Bunun en büyük sebebi hem insanların kendilerinden bir şey bulmaları hem de iyilik yapan insanların hak ettikleri ödülleri günün birinde nasıl kazandıklarını bu dizi sayesinde görmeleriydi. Dizi, günümüz yerli dizilerinin aksine sürekli olarak insanlara umut aşılayan ve ileriye pozitif bakmalarını sağlayan bir diziydi. Bu yüzden o dönem insanlarının da nasıl bir hoşgörü içinde olduklarının da basit bir aynasıydı.

Süper Baba dizisinin müziklerine de ayrıca değinmek gerekiyor. Müziklerini Yeni Türkü grubunun yaptığı dizi bu yüzden de insanlar arasında oldukça sevilen bir dizi oldu. Müziğin melodisi ve “Bana bir masal anlat baba” şeklinde başlayan sözleri insanların akıllarına kazındı. Şarkıyı seslendiren Oya Küçümen’in kendine has sesiyle birlikte dizinin müziği de dizi kadar unutulmaz oldu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler