1. HABERLER

  2. MEDYA

  3. Mersin Üniversitesi’nin 30. Yıl Etkinlikleri Sayapark’ta Yapıldı
Bizimkiler Yerli Dizi

Bizimkiler Yerli Dizi

Ülkemizdeki yerli dizi tarihinin kuşkusuz bir numaralı dizisi olarak Bizimkiler dizisini söyleyebiliriz.

A+A-

1989 yılında TRT’de yayın hayatına başlayan dizi sonraları özel televizyonlarda yayınlanmaya başlasa da 2002 yılına kadar tam 15 sezon aralıksız olarak hayatına devam etti. Almanya’dan Türkiye göç eden bir ailenin hayatını konu alan dizi zaman içinde asıl konusundan uzaklaştı ve bu ailenin ilişkili olduğu başka karakter ya da ailelerin hayatıyla ilgilenmeye başladı. Dizi tam olarak bir sitcom değildi. Çünkü ilk bölümlerde sıklıkla dış mekân çekimleri mevcuttu ve konu bir sitcoma göre gittikçe derinleşiyordu.


Dizide Almanya’dan göç eden ailenin reisi Şükrü Başaran rolünde Erdal Özyağcılar, eşi Nazan rolünde Ayşe Kökçü, oğulları Ali rolünde Atılay Uluışık ve kızları Bilge rolünde ise Bensu Orhunöz rol alıyordu. 1997 yılında diziden ayrılan Erdal Özyağcılar rolünü 2002 yılında yayın hayatı bitene kadar Savaş Dinçel oynamıştır.

Bu kişilerin yanında dizide rol alan diğer kişiler ise Mehmet Akan, Ercan Yazgan, Erdinç Dinçer, Aykut Oray, Uğurtan Sayıner, Ali Uyandıran, Rutkay Aziz, Yaman Okay Cihat Tamer gibi usta oyunculardan oluşmaktaydı. Bizimkiler dizisi o kadar uzun bir süre yayında kaldı ki bir kuşak bu dizi ile büyüdü. Pazar akşamları yayınlanması bu kuşağın ertesi gün okul olduğu için banyolarını yapıp yatmadan önce izledikleri bir diziydi.
 

Dizide rol alan bazı sanatçılar daha dizi devam ederken hayatlarını kaybettiler. Bu da diziye yeni karakterlerin dahil olması ve senaryosunun da bu karakterler doğrultusunda başka yönlere evrilmesine sebep oldu. Dizi ile ilgili olarak yıllar içinde hiç sorgulanmayan nokta ise Almanya’dan göç eden bu ailenin dizinin yayınlandığı 15 yıl boyunca tek kelime bile Almanca konuşmamalarıydı. Oysa ki aile Türkiye’ye kesin dönüş yaptığında Şükrü ve Nazan 40’lı yaşlarındayken kardeşler Ali ve Bilge ise 10 ve 13 yaşlarındaydı.

Bir başka deyişle su gibi Almanca konuşmaları gerekiyordu. Üstelik zaman içinde dizide aynı apartmanda komşu oldukları Almancı bir başka aileyle bile hiç Almanca konuşmadılar. Dizi yayından kalktıktan sonra bile dizi oyuncuları takip edilmeye devam etti. Hatta hayatını kaybedenler, haberlere “Bizimkiler dizisi bir kişi daha eksildi” şeklinde manşetlerle çıktılar.

Bugün bile dizide oynayan karakterler ve bu karakterlere ait olan efsane sözleri hatırlanmaya devam ediyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler