1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 6 Soru İle Emeklilere Konut Kredisi Kampanyası
6 Soru İle Emeklilere Konut Kredisi Kampanyası

6 Soru İle Emeklilere Konut Kredisi Kampanyası

Emeklilere konut kredisi veren bankalar, emeklilerin de ev almasını kolaylaştırmak amacı ile bu yıl da kampanyalarla emeklilere destek olmaya devam ediyor.

A+A-

Bankaların emeklilere özel yapılandırdıkları kredilerden yararlanmak için çeşitli şartlar bulunuyor. Bu şartları taşıyan emekliler, emeklilere özel kredi kampanyalarından faydalanabiliyor. Kredi veren Bankalar ise şu şekilde;

  • Ziraat Bankası
  • İş Bankası
  • Akbank
  • TEB
  • INGBank
  • Garanti Bankası
  • Halkbank
  • QNB Finansbank
  • Denizbank

Bu yıl konut kredisi faizlerinin düşmesi ile birlikte emekliler de heyecanlı bir bekleyişe girdi. Bu bekleyişin farkında olan bankalar, sadece çalışan kişilere değil emeklilere de konut kredisi vermeye başladı. Peki, emekliye konut kredisi çıkması için neler gerekiyor? Şartlar neler? Tüm detaylar yazımızda.
 
1.Emekli Konut Kredisi Almak İçin Şartlar
Konut kredisi şartları, emekli ve normal bireyler için aynıdır. Bir bankanın size kredi vermesi için o krediyi geri ödeyecek durumda olmanız gerekir. Bu durumlar da şartlara bakılarak anlaşılır. Aranan şartlar şu şekilde;
Kredi Özgeçmişi: Emekli maaşı ile ev kredisi almak isteyen emeklilerin geçmişe dair borç ödeme durumlarına bakılır. Bu durumda kredi notu hesaplanır ve karar verilir.

Peşinat: Kredi almak için alacağınız taşınmaz malın yüzde 10’u kadar bankaya peşinat ödemesi yapmanız gerekiyor.
Toplam Gelir: Kredi almak isteyen birinin geliri, kredi ödeyecek kadar olmalıdır.
Evin Özellikleri: Yeminli bir uzman tarafından evin özellikleri de dosyaya dahil edilir. Eğer, tüm şartları karşılıyorsanız kredi verilir.

2.Emekli Kredi Başvurusu İçin Gerekli Olan Belgeler
Emekli konut kredisi çekmek isterse bankanın istediği belgeleri hazırlamak zorundadır. Belgelere geçmeden önce şunu belirtelim; emekli kredi başvurusu için istenen belgeler, emekli maaşı aldığınız banka tarafından birkaçı istenmeyebilir. 
Örneğin; ikametgah ve aylık maaş dökümü, emekli maaşı aldığınız banka tarafından istenmez. Ancak, diğer bankalarda istenen belgeler şunlar;

  • Konut kredisi için konutun tapı fotokopisi
  • Çalışan emekliler için gelir belgesi
  • İkametgah
  • Aylık emekli maaşı dökümü

 
3.Emekliler En Fazla Kaç Bin TL Kredi Alabilir?
Bankalar, en fazla emekli maaşının yaklaşık 30 - 40 katı kadar kredi verebilir. Bu krediyi verirken de aylık maaşın yüzde 50’sini kesecek şekilde hesaplamalar yapar. Konut kredisi çekmek isteyen bir emeklinin 2000 TL maaşı varsa alabileceği kredi 70.000 TL’dir. Tabi, bu durumun kredi notunuza ve finansal geçmişinize göre değişeceğini de unutmamanız gerekiyor. Bunlara ek olarak; bankalar her dönem kampanyalarını yenilerler. Bu kampanyaları takip ederek en uygun krediyi bulmanız da mümkün.
Not: Güncel 2020 yılı emekliye konut kredisi faizi: 0.96’dir. ( Bu kredi oranı Ziraat Bankası’na aittir ve en düşük kredi faiz oranıdır. Bu oran bankadan bankaya değişebilir )
 
4.Emekli Konut Kredisi Çekerken Yaş Sınırı Var Mı?
Emekli birisi kredi çekmek isterse 80 yaşının altında olmalıdır. Tabi, bu yaşın altında olan kişilerin de vade hesaplaması yapılır. 
Örneğin; 78 yaşındaki bir kişiye 4 yıl vade ile kredi verilmez. Buradaki kriter 80 yaş üstü olup olmamaktır. Vade de buna göre hesaplanır.


5.Emekli Kredisi Faizleri Daha Mı Düşük?
Bankaların verdiği kredilere genel olarak baktığımızda emeklilere özel bir faiz indirimi uygulanmıyor. Ancak, işin özeline indiğimizde ise kişilere özel faiz indirimlerini görebiliyoruz. Kişinin finansal gelmişi, faiz indirimlerinde etkin rol oynuyor. Bunlara ek olarak dönemsel olarak yapılan kampanyalarda faiz indirimlerinde etkili oluyor.


6.Emekliye Konut Kredisi 2020 Yılında da Var!
Emekliye özel konut kredisi avantajından faydalanmak isteyen emeklinin, yukarıda belirtilen şartlara uyması durumunda her sene kredi çıkabileceğini belirtmek isteriz. Çünkü, emeklilere özel yapılandırılan krediler her sene çıkıyor. Burada dikkat edilmesi gereken şey; şartı taşımak.

Yönetici
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.