1. HABERLER

  2. MEDYA

  3. Perihan Abla Dizisi
Perihan Abla Dizisi

Perihan Abla Dizisi

80’lerin ikinci yarısına damga vuran yerli dizilerden bir tanesi de Perihan Abla’dır. TRT’nin yayın hayatına yeni başlayan kanalı olan TRT 2’de haftada tek bölüm olarak yayınlanmıştır.

A+A-

Dizi, Perihan Abla rolündeki Perran Kutman’ın hayatı etrafında dönen bir mahalle dizisiydi. Dizinin insanlar tarafından sevilmesi ilerleyen dönemlerde mahalle dizilerinin yeniden çekilmesine de sebep olmuştur. Dizinin ana konusunu çevresinde yardımsever ve kendisinden küçük bir erkek bir de kız kardeşini okutmaya çalışan Perihan Abla’dır.


Perihan Abla’ya aşık olan Şakir rolündeki Şevket Altuğ ise sürekli onun etrafında döner. Ancak dizinin yayınlandığı zaman süresince bir türlü bu ikili kavuşamaz. Dizideki yan karakterlerden bazıları ise Tuluğ Çizgen’in hayat verdiği “Meraklı Melahat” ve bir taksi şoförü olan Ercan Yazgan’ın canlandırdığı İsmet’dir. Ercan Yazgan bu dizi sayesinde Türk seyircisi tarafından tanınmıştır.

Perihan Abla dizisi 1987 ile 1989 yılları arasında toplamda 74 bölüm olarak TRT 2 kanalında yayınlandı. Yönetmenliğini Yalçın Yelence’nin yaptığı dizi geleneksel mahalle dizisinin en güzel örneklerinden bir tanesi olmuştur.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler