1. HABERLER

  2. MEDYA

  3. Çiçek Taksi
Çiçek Taksi

Çiçek Taksi

Çiçek Taksi, yerli dizi dünyasına yeni bir tarz getirmiştir. Aslında yıllar önce Amerika’da çekilen Taksi Durağı isimli dizinin bir uyarlaması olsa da konu olarak Türk insanının daha çok dikkatini çekecek konular üzerinde durulmuştur.

A+A-

Dizinin konusu bir taksi durağında çalışan şoförlerin başlarından geçen olayları ele alır. Her şoförün taksi şoförlüğü dışında kendi ailesi ve kendi sorunları bulunduğu için konu olarak oldukça zengin bir dizidir. Erol Günaydın, Eşref Kolçak, Ümit Yesin ve Cengiz Küçükayvaz gibi usta isimlerin yer aldığı dizi 1995 yılında ATV kanalında hayatına başlamıştır. Daha sonra ise 2001 yılında TRT 1’e geçiş yapmış ve burada yayın hayatını noktalamıştır.

1995 – 2003 yılları arasında toplamda 367 bölüm yayınlanarak Türk televizyonlarında yayınlanan en uzun soluklu dizilerden bir tanesi olmuştur. Dizinin yayına başlamasından sonra gördüğü ilgi sebebiyle haftada iki bölüm olarak yayınlanmasına karar verilmiştir. Her ne kadar 1995-2003 yılları arasında yayında olduğunu söylesek de 1998 ile 2000 yılları arasında yayın hayatına ara vermiştir. Eski bölümlerinin yeniden yayınlanması ve ilgi görmesi dizinin yeni bölümleriyle yeniden televizyona dönmesine sebep olmuştur.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler