1. HABERLER

  2. MEDYA

  3. Ayrılsak da Beraberiz
Ayrılsak da Beraberiz

Ayrılsak da Beraberiz

Yerli sitcom denildiğinde akla gelen ilk dizilerden bir tanesi de Ayrılsak da Beraberiz isimli dizidir. Ferhunde Hanımlar dizisinin açtığı yolda ilerleyen dizinin ilk 11 bölümü haftalık olsa da, ilgi görmesi günlük olarak yayınlanmasının önünü açmıştır.

A+A-

5 sezon olarak 1999 ile 2004 yılları arasında yayınlanmıştır. Dizinin başrol oyuncuları Hakan Yılmaz ve Janset’dir. Dizide rol almış diğer oyuncular ise Necmi Yapıcı, Belma Canciğer, Simge Selçuk, Tulu Çizgen, Ayşe Tolga ve Selahattin Taşdöğen’dir. Dizide eskiden evli olan Teoman ve Berna’nın boşandıktan sonra aynı evde kalmaya devam etmeleri ve birbirlerini evden göndermek için ortaya koydukları çabaları konu almaktadır.

Elbette bu çabalar sırasında birbirlerine saygı çerçevesi sınırları içinde çeşitli kötülükler yaparlar. Ancak ikisi de evden ayrılmamakta kararlıdır. İkili zaman zaman kendi aile fertleri ve arkadaşlarını da bu çabalara alet ederler. Zengin bir oyuncu kadrosu olmasa da çok fazla bölümde çok çeşitli misafir oyuncular diziye konuk olarak dizinin sevilmesine katkıda bulunmuşlardır. İlk üç sezon TRT’de yayınlandıktan sonra dördüncü sezonda ATV kanalına geçmiştir.

Dizinin son sezonu ise 2004 yılında Star TV’de yayınlanmıştır. Janset’in canlandırdığı Berna Acaroğlu rolünü 2002-2004 yılları arasında Ayşe Tolga canlandırmıştır.  Gani Müjde’nin senaryosunu yazdığı dizi bu bakımdan da kendine has bir espri tarzına sahiptir. Bir dönem dizilerde revaçta olan her karakterin kendisine ait repliği bu dizide de kullanılmıştır.

Dizinin ana karakteri olan Teoman Acaroğlu’nun en yakın arkadaşı ve sık sık evi ziyaret eden Necmi Yapıcı’nın canlandırdığı Feridun Bitir karakteri sıklıkla “yırttık abicim yırttık” repliğini kullanmaktadır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler