1. HABERLER

  2. MEDYA

  3. Kurtlar Vadisi
Kurtlar Vadisi

Kurtlar Vadisi

Deli Yürek dizinin elde ettiği başarıdan esinlenen Kurtlar Vadisi, o dizide kullanılan mafya ve siyaset öğelerinin çok daha fazla şekilde kullanıldığı ve yer yer işin içine devletin de sokulduğu bıçak sırtı konusu olan bir diziydi.

A+A-

Bu bakımdan insanların büyük ilgisini çekti. Ancak dizide devlet karşıtı bir politika hiçbir zaman konu edilmedi. Tam tersi sürekli olarak devletin mafya ve terör ile nasıl mücadele ettiği vurgulandı. 2003 ile 2005 yılları arasında 4 sezon olarak toplamda 97 bölüm çekilen dizinin başrollerini Necati Şaşmaz ve Özgü Namal paylaşmıştır. Necati Şaşmaz’ın canlandırdığı Polat Alemdar kısa bir süre içinde pek çok genç için rol model olarak benimsenmiştir.

Karizmatik duruşu ve kendine özgü ses tonu ile Polat Alemdar karakteri dizinin reyting rekorları kırması için başlı başına yeterli olmuştur. Kurtlar Vadisi’nin önemli bir özelliği ise dizi içinde hemen hemen herkesin sürekli olarak vecizeler kullanmasıydı. Bu durum mizahi olarak pek çok defa çeşitli mecralarda ele alındı. Hatta pek çok kişi dizinin sadece bu vecizeler üzerine kurulu olduğunu dahi söyledi.

Kurtlar Vadisi o kadar ses getiren bir dizi oldu ki yayın hayatı bittikten sonra uzun metrajlı filmleri de çekildi. 2007 yılında Kurtlar Vadisi Pusu adı altında dizi yeniden yayınlanmaya başladı. Bu dizi de 10 sezon ve toplamda 300 bölüm olarak 2007-2013 yılları arasında yayınlandı. Artık herkes tarafından tanınan Polat Alemdar bu dizi ile çok daha ön plana çıkarıldı. Necati Şaşmaz ve Özgü Namal’ın dışında dizide Oktay Kaynarca, Selçuk Yöntem ve Zafer Ergin gibi usta oyuncular da rol aldı. Müziklerini Gökhan Kırdar’ın yaptığı dizinin kitabı da ilerleyen zamanlarda satışa çıktı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler