1. HABERLER

  2. MEDYA

  3. Karataş Mavi Yengeç Kısa Film Festivali
Avrupa Yakası

Avrupa Yakası

Türk televizyonlarında yerli sitcomun önemli örneklerinden bir tanesi de Avrupa Yakası dizisidir. 2004 ile 2009 yılları arasında 6 sezon boyunca toplamda 190 bölüm yayınlanan dizi yerli komedi dizilerine değişik bir espri tarzı getirmiştir.

A+A-

Sinan Çetin’in yönetmenliğini yaptığı ve Gülse Birsel’in senaryosunu yazdığı dizide Gülse Birsel’in dışında pek çok ünlü oyuncu yer almıştır. Bu oyuncular arasında Gazanfer Özcan, Hümeyra, Gönül Ülkü, Ata Demirer, Engin Günaydın, Levent Üzümcü, Şenay Gürler, Hasibe Eren, Tolga Çevik, Sarp Apak, Peker Açıkalın, Hakan Yılmaz, Rutkay Aziz ve Suna Keskin yer almaktadır.

Dizinin yayınlandığı 6 sezon boyunca oyuncu kadrosu zaman zaman değişmiştir. Dizinin önemli rollerinden birini canlandıran Ata Demirer’in diziden ayrılması sonucunda diziye olan ilginin azalmaması için onun yerini dolduracak olan Tolga Çevik ve Peker Açıkalın gibi isimler farklı roller ile dizinin kadrosuna dahil olmuşlardır. Ata Demirer ilerleyen sezonlarda yeniden dizinin kadrosuna dahil olmuştur. Dizinin asıl konusu Avrupa Yakası adındaki dergide çalışan ve dizinin başrolünde bulunan Gülse Birsel’in yaşadıkları üzerine kurulu olmasına rağmen ilerleyen dönemlerde dizinin önemli karakterlerinin de yaşadıkları dizinin konusuna dahil edilmiş ve bütün konular bir noktada birleştirilerek dizinin sürekliliği sağlanmıştır.

İnsanların ilgisini çeken en önemli konu ise Volkan karakterini canlandıran Ata Demirer ile Aslı karakterini canlandıran ve kardeş olan Gülse Birsel’in bir türlü anlaşamaması ve dizi boyunca birbirlerine şantaj yapmalarıdır. Bu şantajlar ortaya komik olaylar çıkarmış ve diğer aile fertleri ve arkadaşlarının da konuya dahil olmasıyla izleyicinin ilgisini daha çok çekmeyi başarmıştır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler