1. HABERLER

  2. BİYOGRAFİ

  3. Mark Zuckerbeg Kimdir? Başarıları, Özel Hayatı Ve Serveti
Mark Zuckerbeg Kimdir? Başarıları, Özel Hayatı Ve Serveti

Mark Zuckerbeg Kimdir? Başarıları, Özel Hayatı Ve Serveti

Dünyaca ünlü ekonomi dergisi Forbes tarafından yapılan dünyanın en zengin isimleri ve servetleri listesi açıklamalarına göre net serveti 70 milyar doların üzerinde olan bu başarılı isim, en zengin isimler listesine girmeyi genç yaşta başardı.

A+A-

Hemen hepimizin severek kullandığı sosyal medya platformu Facebook’u hayata geçirilmesi ile tanınan Mark Zuckerberg kimdir? Başarıları, özel hayatı ve serveti ile ilgili bütün merak edilenleri bu makalede sizler için hazırladık. Hadi hep birlikte bakalım kimdir bu adam...

14 Mayıs 1984 tarihinde New York’un White Plains şehrinde dünyaya geldi. Annesi Karen psikiyatristi. Babası Edward diş hekimiydi. Ailesinin tek erkek çocuğu olarak dünyaya gelmişti. Yahudi kökenli bir ailenin çocuğudur. Yahudi olarak yetiştirilmesine rağmen çoğu kez ateist olduğunu dile getirmiştir.

2004 senesinde Harvard Üniversitesi’nden girişimci olan arkadaşları ile beraber şu an koltuğunda oturduğu Facebook uygulamasını kurmuş ve bütün dünyanın en genç milyarderleri arasına girmeyi başarmıştır. 2011 senesi itibariyle kişisel serveti 24 milyar ABD doları, 2010 tarihinde ise Time dergisi tarafından yılın adamı seçilmiştir. Günümüz itibariyle 70 milyar dolar serveti bulunan başarılı bir iş insanıdır.

Erken Dönemleri

Mark Zuckerberg İlk bilgisayar programları ve oyunları konularına oldukça ilgi duymaktaydı. Bilgisayar öğretmeni, kendisine bu başarılarının pekiştirmesi ve daha da ilerlemesi için kendisine yardımcı olmuştur.

Üniversite Yılları

2002 senesinde Prolaps Exeter’den mezun olan Mark Zuckerberg, Harvard Üniversitesi’ne girdi. Burada bilgisayar bölümünü bitirdi. Kısa süre içerisinde kampüs içerisinde yazılımcı olarak anılmaya başladı ve ün kazanmaya başladı. Bu dönemde genel itibariyle CourseMatch isimli bir program geliştirdi.

2003 senesinde Harvard Üniversitesi’nde okurken yurt odasında bir yaz akşamı aklına Facemash isimli bir site oluşturma fikri geldi.

Yazılımcı arkadaşlarıyla beraber bu siteyi oluşturduktan sonra daha çok geliştirip özellikle de güvenlik konusunda siber saldırılara karşı korumak amacıyla altyapı platformlarını da oldukça zenginleştirdi.

Özel Hayatı

Eşi Priscilla Chan ile okuldan ayrılmadan önce tanışma fırsatını yakalayan Mark Zuckerberg'in bağlılığını eşi “İlk randevumuzda eve gidip ara sınavını bitirmektense benimle görüşmeye devam edeceğini söyledi “ Diye ekledi.

Zuckerberg ve eşi Chan Facebook uygulamasının ivme kazanmasındaki her süreçte her zaman birliktelerdi. Bu birliktelikleri bugüne kadar devam etti ve çift Facebook’un halka açılmasının sonrasında 19 Mayıs 2012 tarihinde evlendi. Chan’ın yakut yüzünü ise eşi Zuckerberg tasarladı.

Dünyaca milyarlarca insanın kullanmış olduğu Facebook, yine aynı şekilde milyarlarca insanın kullandığı whatsapp uygulamasını da bünyesine katarak hiç hız kesmeden gelişmeye ve insanlar arasındaki iletişimi sağlamaya devam etmektedir.

Dünyanın en genç girişimcileri ve zenginleri listesinde adını altın harflerle yazdıran Mark Zuckerberg ilk eşi, özel hayatı, kariyeri, öğrencilik serüveni ile ilgili bütün bilgiler yukarıda siz değerli okuyucularımıza aktarıldı.

Yönetici
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.