1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Pire Isırığına Ne İyi Gelir? Pire Isırığı Nasıl Geçer?
Pire Isırığına Ne İyi Gelir? Pire Isırığı Nasıl Geçer?

Pire Isırığına Ne İyi Gelir? Pire Isırığı Nasıl Geçer?

Genel itibarıyla konuya bakıldığında pire ısırığı kabarcık ve çeşitli kaşıntılara sebep olan, oldukça ciddi bir rahatsızlık halidir. Peki "pire ısırığına ne iyi gelir" ve pire ısırığı nasıl anlaşılır? Detaylar haberde...

A+A-

Özellikle de küçük çocukların bu tip kaşıntılara karşı koymaları oldukça zordur. Dolayısıyla pire ısırığına neyin iyi geldiği ve bunun ayrıca bitkisel çözümlerini neler olduğunun iyice bilinmesi gerekir.

Pire Isırığı Nasıl Olur?

Pire ısırığı vakasının meydana geldiği esnada ağızlarında bulunmakta olan salgının insan vücuduna enjekte edilmesi neticesinde ısırık denilen durum meydana gelir. Hemen ardından sivri şekilde bulunan iğnelerini deriye batırmak sureti ile kanını emerler. Bu salgı sebebiyle pire ısırığının olduğu bölgede aşırı derecede kaşıntı ve çeşitli kabarcıklar oluşur. Özellikle de cildi hassas olan kişilerde bu ısırıklar sadece minik kabarcıklar ile kalmayacaktır. Daha çok ten reaksiyonu meydana gelecektir. Pire ısırığı alerjisi gelişim göstererek çok ciddi rahatsızlıklara sebep olabilir.

Pire Isırığı Nasıl Anlaşılır?

İnsanların genelinde pire ısırıkları bulguları aynı özellikleri taşır. Fakat teni daha hassas olan kişilerde daha değişik semptomlar meydana gelebilir. Çocukların cildi daha hassas olduğu için pire ısırıkları bu ve yüzeylerde alerjik reaksiyonların ortaya çıkmasına sebep olacaktır.

Pire ısırıklarının diğer haşerelerin ısırıkları ile karıştırılması mümkündür. Fakat genel itibarıyla uyuyan şahısların bacaklarını hedef alan pirelerin ısırıkları bacaklarda ve kol bölgelerinde daha yoğun bir şekilde meydana gelir. Isırıklarının görüntüsü bir arada bulunan minik kabarcık, kırmızı lekeler halinde görülmektedir.

Pire Isırığı Nasıl Geçer?

Pire ısırığı gerekli olan tedbirleri aldıktan sonra ısırığın yoğunluğuna bağlı bir şekilde ortalama 6 ila 7 gün arasında iyileşir. Pire ısırığı hemen yani çok kısa süre içerisinde nasıl geçer diye sabırsızlanan kişilerin bu ısırıklarının çok yoğun olmadığı takdirde iyileşme süreleri daha da kısa olacaktır. Fakat bunun için çeşitli uygulamaların yapılması gerekir.

Pire Isırığının Oluşturduğu Kaşıntı Nasıl Geçer?

Makalenin başında da belirtildiği gibi eğer ki pire ısırığına maruz kalan kişiler dayanırlarsa kaşıntı birkaç gün içerisinde kendiliğinden geçecektir. Fakat kaşıntıya sabretmek hayli zor olabilir. Özellikle de çocukların zapt edilmesi daha da zordur. Böyle bir durumda aslında hekime danışarak pire kaşıntısı ile ilgili nasıl bir yol ve yöntem izlenilmesi gerektiği ile ilgili daha mantıklı ve daha kalıcı uygulamalar öğrenilebilir ve uygulanabilir.

Editör
Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.