1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Dyshidrotic Eczema
Kadınlarda Kısırlık Nasıl Anlaşılır, Nedenleri Nelerdir?

Kadınlarda Kısırlık Nasıl Anlaşılır, Nedenleri Nelerdir?

Kısırlık konusu, hem kadınları hem de erkekleri etkilemektedir. Sizler için bu yazımızda, Kadınlarda Kısırlık Nasıl Anlaşılır? ve Kadınlarda Kısırlık Nedenleri Nelerdir? Konularını değerlendirdik. Detaylar haberde...

A+A-

Kısırlık problemlerinin yaklaşık olarak üçte bir oranında kadınlardan ve erkeklerden diğer üçte ikisi de diğer sebeplerin veya bilinmeyen çeşitli bulguların bir kombinasyon oluşturmasından kaynaklanmaktadır. Peki, kadınlarda kısırlık nasıl anlaşılır kısırlık belirtileri nelerdir? Bütün bu soruların cevaplarını ve yanıtlarını sizler için derledik. Keyifli okumalar dileriz.

Dünya genelinde evli olan şahısların %7’si kısırlık problemi yaşamaktadır. Her kadın, zamanı geldiğinde anne olmayı hayal etmektedir. Fakat yumurtalıklarda bulunan çeşitli iltihaplanmalar, yumurtalık tüplerinde tıkanıklık meydana gelmesi ve Polikistik Over Sendromu ile beraber rahim ağzı problemleri, sağlıksız beslenme ve zararlı alışkanlıklar gibi durumlar başta olmak üzere yaşın 35’ten büyük olması gibi durumlar kadınlarda kısırlık oluşmasına sebep olmaktadır.

Kısırlık (İnfertilite) Nedir?

Kısırlık, en az 1 sene süresince korunmasız bir şekilde düzenli cinsel ilişkiye rağmen hamileliğin gerçekleşmemesi durumu olarak biliniyor.

Kadınlarda Kısırlık Belirtileri Nelerdir?

Kadınlarda kısırlık belirtilerini tam manasıyla tespit etmek oldukça zordur. Fakat kadınlarda kısırlık durumunun en önemli belirtisi genel itibari ile korunmasız bir şekilde cinsel ilişkiye rağmen hamile kalamamaktır. Eğer ki bir sene boyunca korunmasız bir şekilde eşler, cinsel ilişkiye girmelerine rağmen halen hamilelik durumu yaşanmıyorsa bu durum kısır olduğunun en belirgin sebebidir.

Kadınlarda Diğer Kısırlık Belirtileri Aşağıda Sıralanmıştır

  • Göğüslerden süte benzeyen bir sıvının akması
  • Hormonda dengesizlik oluşması ve buna bağlı bir şekilde kilo alımı ile tüylenme meydana gelmesi
  • Polikistik Over Sendromu ve adet düzensizliği

Kadınlarda Kısırlık Nasıl Anlaşılır?

Kısırlık durumu ile ilgili bazı kazanımlar hiçbir belirti vermemektedir. Fakat çoğu kadın açısından pek çok işaret ortaya çıkmaktadır. Üreme zamanındaki kadınlarda en basit kısırlık belirtisi olarak adet kanamalarındaki düzensizlik olarak tıp literatürüne geçmiştir. Örnek verilecek olursa eğer 2 adet dönemi arasının 21 günden daha kısa veya 35 günden daha uzun olması yumurtlama düzensizliklerinin ve dolayısıyla da kısırlık durumunun belirtisi olarak nitelendirilmektedir. Aynı zamanda bununla beraber anormal derecede çok yoğun ve uzun süreli kanamalar veya 2 günden kısa süren damlalar şeklinde geçen adet dönemleri de kısırlık durumunun anlaşılması açısından yeterli olmaktadır.

Editör
Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.