1. HABERLER

  2. MEDYA

  3. Mahallenin Muhtarları
Mahallenin Muhtarları

Mahallenin Muhtarları

Mahalle dizilerinin tutması ile birlikte yayınlanmaya başlayan bir diğer dizi de Mahallenin Muhtarları adını taşıyan diziydi. Dizinin iki temel kahramanı olan Fadime ile Temel birbirlerini seven iki kişiydi.

A+A-

Dizinin yayında kaldığı süre boyunca bu ikilinin aşkı devam etti. Ancak dizide Fadime’yi canlandıran Aydan Burhan 5. sezonda diziden ayrıldı ve yerine Şirin rolüyle Esra Akkaya dahil oldu. Dizide, Fadime evinde çıkan bir yangın sonucu hayatını kaybetti. Erkan Can’ın canlandırdığı Temel, Şirin’in diziye dahil olmasıyla Şirin’e aşık oldu ve konu bu şekilde devam ettirildi. Mahallenin Muhtarları dizisi yerli dizi tarihinin en uzun soluklu dizilerinden bir tanesi olmuştur. 1992 yılında Kanal 6’da yayınlanmaya başlamış ve 2002 yılında Star TV’de yayın hayatına son vermiştir. Bu süreç içinde ATV ve Kanal D’de de yayınlanmıştır.

Dizinin çekimleri İstanbul Maltepe’de bulunan bir mahallede yapılmıştır. Bu mahalleyi bugün aynı haliyle görmek mümkün. Dizinin yayınlanmaya başlamasından sonra burası insanların akınına uğrayan bir yer haline geldi. Dizinin finali 2002 yılında yapıldı. Son bölümlerinde Temel ile Şirin evlendiler ve ikiz çocukları olacağını öğrenmeleriyle birlikte dizi yayın hayatını tamamladı.

Mahallenin Muhtarları dizisinin kadrosu son derece zengindir. Sevil Üstekin, Yalçın Gülhan, Filiz Taçbaş, Leman Çıdamlı, Işık Aras, Ali Cağaloğlu, Nedret Özbek, Açelya Akkoyun, Reyhan Ayyüzlü dizide yer alan usta isimlerden bazılarıdır.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler