1. HABERLER

  2. KADIN & AİLE

  3. Bir Çocuk Odasında Olmazsa Olmaz 8 Eşya!
Bir Çocuk Odasında Olmazsa Olmaz 8 Eşya!

Bir Çocuk Odasında Olmazsa Olmaz 8 Eşya!

Çocuk odaları çocuklarımızın vaktinin tamamını geçirdiği alanlarıdır.

A+A-

Bu alanların onlar için güvenli olmasının yanı sıra kimi zaman ona ilham verici, ders yapılabilecek bir alan, kimi zaman oyun için eğlence, kimi zaman ise dinlenebileceği huzurlu bir ortam olmalıdır. Çocuklarımız bu dünyadaki en değerli varlıklarımız ve en güzeli hak ediyorlar. Burada çocuk odasında olmazsa olmaz 8 eşyadan bahsetmek istiyoruz.

Baza Yatak

Çocuğunuzun kendi odası ve kendine ait bir yatağı olmalıdır. Bir çocuğu  kendini o eve ait hissetmesi ve güvende olduğunu hissetmesi için bir yatak önemlidir. Odasında çekyat ve ya koltuk gibi yerlerde yatıyor olması gelişimini etkileyeceği gibi aidiyet duygusunda da problemler yaşayabilir.

Çalışma Masası

Bir çocuğun dikkatini tam sağlayabilmesi için masaya ihtiyacı vardır. Masa aynı zamanda dersteki sorumluluk duygusunu da tetikleyecektir. Bu yüzden masa çocuk odasında olmazsa olmazlardan diyebiliriz.

Plan Panosu

Çocuğunuza yeri geldiğinde ev içindeki eğitiminde yeri geldiğinde okul ders programlarını asabileceği bir sorumluluk panosu almalısınız. Bu pano sayesinde sorumluluk alması gereken herşey hatırlatacak ve yaşamında yer edecektir.

Kitaplık

Bir çocuk odasında kitaplık olmazsa olmazlardandır. Burada okul kitaplarının yanı sıra okuyabileceği ve eğitileceği kitaplarda olmalıdır. Çocuk kitaplığı sevecek ve okumaktan asla vazgeçmeyecektir.

Ders Tahtası

Bazı çocuklar okulda tahtaya çıkmaya çekinirler. Bu çekingenliklerini evde yenebilmeleri içinde ders tahtasının önemli bir yanı vardır. Bununla birlikte ders tahtası okul dersleri içinde önemlidir. Çocuk derslerini ciddiyetle çalışıp daha iyi anlayacaktır.

Kar Dolabı

Çocuğunuzun kıyafetleri onun için çok önemli eşyalarıdır. Nasıl ki büyükler kar dolabına ihtiyaç duyuyorsak onlarda buna ihtiyaç duyarlar. Bununla birlikte çocuk eşyalarına daha hakim olacak ve düzen konusunda kendisini daha iyi eğitecektir.

Ayna

Ayna kendimizi görmemizi sağlayan önemli eşyalardan biridir. Çocuğunuz gelişim süresinde kendini tanıma aşamasında olduğu için aynanın onun hayatındaki önemi büyüktür. Ayrıca özgüven edinmesini de sağlar.

Gece Lambası ( Abajur)

Bazı çocuklar gece karanlıkta yatmaktan korkarlar. Aynı zamanda kitap okumak içinde ilham verici bir eşyadır. Bu nedenle abajur önemli bir eşya.

Laptop

Burada bilgisayar tavsiye etmiyoruz. Çünkü sürekli çocuk odasında duran bir bilgisayar yanlış sayfalara girmesine neden olabilir. Bunun için sadece ders için gerektiğinde laptopu kullanmalı ve ebeveyn tarafından kaldırılmalıdır.

Editör
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.