1. HABERLER

  2. KADIN & AİLE

  3. Bitkisel Saç Bakım Maskesi Nedir?
Bitkisel Saç Bakım Maskesi Nedir?

Bitkisel Saç Bakım Maskesi Nedir?

Doğada o kadar faydalı bitkiler vardır ki bunları genel olarak her yerde kullanım alanı vardır. İlaç yapımında, tedavilerde, beslenme, yeme, içme de akla gelebilecek her şeyde kullanılabilir.

A+A-

Herkesin çok iyi bildiği yemeklerde, saç bakımında da kullanılan bir yağ olan zeytinyağının çok değerli bir yağ olmasından dolayı hem de birçok faydası olması nedeniyle herkes tarafından çok tercih ediliyor.

Evde, kuaförde, berberde ya da güzellik salonlarında her ay ya da üç ayda bir saç bakımı yaptıran, kendini güzel hissetmek için para harcayan bir kesim var. Saç bakım maskesi yapmak aslında çok da zor değil. Kullanılan yağların zaten özellikleri her yerde yazıyor fiyatları da cazip herkesin alabileceği, bütçesine uyan fiyatlar.

Bitkisel deyince akla bitkilerden elde edilen yağlar geliyor. Lavanta yağı, biberiye yağı, çörek otu yağı, tatlı badem yağı bunlardan yalnızca birkaç tanesidir. Doğada çok fazla bitki türü var ve bunların birçok kullanım alanı var.

Hangi Bitkilerden Saç Bakım Maskesi Yapılır?

Her bitkinin kendine özgü özellikleri var ve her bitkiyi aynı şekilde kullanmak doğru olmayabilir. Zaten bu tarz bitkisel ürünleri kullanmayı düşünüyorsanız öncelikle doktorunuza başvurmalısınız. Eğer alerjiniz varsa belki cildinizde istenmeyen kaşıntılara sebebiyet verebilir.

Saç bakımı deyince akla ilk gelen yağ zeytinyağı oluyor. İçerisinde E ve C vitaminin bulunması bakımından ciddi bir öneme sahiptir. Saç dökülmesinde, saçların güçlenmesi ve uzaması için gerçekten çok önemli bir yağdır. Tek başına kullanıldığı gibi başka yağlarla karıştırılıp da kullanılabilir.

En Önemli Bitkisel Saç Maskesi Nedir?

Eğer saçınız için faydalı bir maske yapmak istiyorsanız bu yağları mutlaka kullanmalısınız. Zeytinyağı, tatlı badem yağı, susam yağı, çörek otu yağı, nane yağı, yumurta sarısı, Hint yağı, avokado yağı, Hindistan cevizi yağı bu yağlar ve besinler saç için çok önemlidir. Bu yağlar belirli miktarlarda karıştırılıp saça uygulanmalıdır. Fakat devamlılık saçta gözle görünen bir değişiklik olması için her zaman yapılmalıdır. Saçınızı özellikle düzleştirici gibi araçlardan uzak tutmalısınız. Fazla sıcaklık saçınızın kısa sürede yıpranmasına neden olabilir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler