1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Özdemir: "sorunların Takipçisi Olmaya Devam Edeceğiz"
2021 İş Görmezlik Ödeneği Sorgulaması Nasıl Yapılır?

2021 İş Görmezlik Ödeneği Sorgulaması Nasıl Yapılır?

İş Göremezlik Ödeneği nedir? geçici iş göremezlik ödeneğine kimler başvurabilir? 2020 İş Görmezlik Ödeneği Sorgulaması Nasıl Yapılır? İş Göremezlik Ödeneği ücreti nereye ve ne zaman yatıyor? Çokça sorulan konuları derledik. Haber için tıkla...

A+A-

Halk arasında genel itibari ile rapor parası olarak da nitelendirilen geçici iş göremezlik ödeneğinden yararlanma, belirli koşulların yerine getirilmesine bağlıdır. Rapor ücreti ise geçici iş görmezlik belgesine sahip olan vatandaşlar, aktif bir şekilde çalışmadıkları günlere dair işverenden değil de daha çok Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan hak sahibine ödenen ücret olarak bilinir.

Sigortaya bağlı bir şekilde iş yerinde aktif bir şekilde çalışmakta olan vatandaşların meslek hastalığı, hastalık, hamilelik, iş kazası ya da analık hallerinden biri sebebiyle geçici iş görmezlik uğranılması neticesinde devlet tarafından her ay rapor parası almaya hak kazanılması durumudur.

Rapor parasından faydalanmak açısından öncelikli olarak Sosyal Güvenlik Kurumu aracılığı ile yetki verilmiş bir hekim ve sağlık kurullarından sağlık raporu alınması gerekecektir.

Sağlık raporu almak amacıyla iş görmemezlik bulunması gerekecektir. Rapor parası hesaplama 2020 işlemleri ile ilgili bütün ayrıntıları ve merak edilen tüm diğer detayları bu makalede sizler için hazırladık. Hepinize faydalı olmasını temenni ediyoruz. Hadi buyurun hep birlikte makaleyi okuyalım.

Rapor Parası Nasıl Alınır?

Sosyal güvenlik kurumuna bağlı bir şekilde faaliyet göstermekte olan vatandaşların işyerinde başlarına gelen herhangi bir kazaya da hastalık durumunun meydana gelmesi sonucu rapor parası almaya hak kazanmaları durumudur. Sağlık kuruluşlarına gitmek suretiyle iş kazası ya da iş hastalığı olanlar doktorlar tarafından muayeneden geçirdikten sonra iş görememezlik raporu verilir. Alınmış olan sağlık raporunun en az 3 günlük olması gerekecektir. Aksi takdirde 3 günden daha az iş göremezlik raporu alan vatandaşların SGK dan herhangi bir para talebinde bulunma hakları bulunacaklardır.

Rapor Parası Alma Zamanı

İş görememezlik raporu almaya hak kazanmış olan vatandaşlar rapor paralarını almak amacıyla sürecin hızına bağlı bir şekilde hareket edeceklerdir. Rapor parası ödemeleri daha önceleri her ayın 8’i ile 14 arasında yapılmaktaydı. Artık günümüzde bu uygulama değiştiği ve bunun yerine ödemeler ayın her gününde PTT şubelerine yapılmaya başlandı. Bundan dolayı da rapor parası ne zaman yatar sorusu da merak edilmiş oldu. Rapor parası sorgulama genel itibariyle PTT, elektronik devlet uygulamaları üzerinden ya da PTT şubelerinden yapılmaktadır.

Yönetici
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler