1. HABERLER

  2. E-Devlet Doğum Parası Ve Yardımı Başvuru Sonucu Sorgulama
E-Devlet Doğum Parası Ve Yardımı Başvuru Sonucu Sorgulama

E-Devlet Doğum Parası Ve Yardımı Başvuru Sonucu Sorgulama

E-Devlet Doğum Parası Ve Yardımı Başvuru Sonucu Sorgulama konu başlıklı bu yazımızda, "E-Devlet" üzerinden "E-Devlet Doğum Parası Ve Yardım sorgulama nasıl yapılır onu anlatacağız. E-Devlet haberi için tıkla...

A+A-

15 mayıs 2015 tarihinden itibaren çocuk sahibi olan anne ve babalara devlet tarafından verilen yardıma doğum yardım parası deniliyor. "Doğum yardımı" denilince her ay alabilecekmiş gibi geliyor ancak bu sadece her doğan çocukta bir sefere mahsus bir yardımdır.

Eskiden bu sistemi sadece yurt dışında görüyorduk ancak artık ülkemizde de böyle bir sistemin olması büyük olanak diyebiliriz. Şunu da belirtmekte fayda var. Eğer 15 mayıs 2015 tarihinden önce doğan çocuklar için geçerli değildir. Bu tarihten sonra doğan her çocuk için geçerlidir. Örneğin ilk çocuğunuz bu tarihten önce doğdu. Ancak 2 ve 3. Çocuklarınız bu tarihten sonra doğduysa 2 ve 3.çocuklarınız için bu yardım parası alabilirsiniz. Çocuklar arttıkça yardım miktarı da artmaktadır. Bunun sebebi çocuk doğumlarının artmasını sağlamaktır.

Kimler Doğum Yardım Parası Alabilir?

"Doğum yardım paraları" TC vatandaşı olan herkese verilebiliyor. Ancak "doğum yardım parası" anne üzerinden verildiği için annenin ölmesi ve ya TC vatandaşı olmaması durumunda babanın TC vatandaşı olması ve mavi kartının olmasıyla baba üzerinden de ödeme yapılabiliyor.

Başvuru Nasıl Yapılıyor?

Başvuru yapabilmek için bebeğinizin nüfus müdürlüğüne bebek tescil kadınızı yaptırmanız ve bebeğinizin nüfus cüzdanı olmasıdır. Bebek nüfus cüzdanı aldıktan sonra doğum yardim formu dolduruyorsunuz. Formu Aile Çalışma ve İl Müdürlüklerine ve ya Sosyal hizmetler birimlerine yapılabilir. Bu formu doldurduktan sonra kargo ve ya postayla da gönderebilirsiniz fakat kendi elinizle de bu formu teslim edebilirsiniz. Eğer memur ve ya kamu personeli çalışanıysanız başvurunuzu çalıştığınız kurumdan da yapabilirsiniz. Her bir çocuk sırasıyla ücretlendirilir. 1. Çocuk 300tl, 2. Çocuk 400tl, 3. Ve sonrakiler için 600tl ödeniyor.

Başvuru Sonucu Sorgulama

Doğum yardım parası başvurusu e devlet üzerinden yapılamıyor ama başvurunuzun ne durumda olduğunu öğrenmek için e devlet sisteminden öğrenebilirsiniz. E devlet şifreniz ve TC kimlik numaranızla e devlete girip aile durum bildirimi kısmından başvurunuzun ne durumda olduğunu sorgulayabilirsiniz. Başvuru sorgulamada tekrar Sosyal hizmetler gibi yerlere gitmeden e-devlet üzerinden başvurunuzu burada kontrol edebiliyorsunuz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler