1. HABERLER

  2. E-Devlet ile Aile Hekim Bilgisi Sorgulama ve Aile Hekimi Değiştirme İşlemleri 
E-Devlet ile Aile Hekim Bilgisi Sorgulama ve Aile Hekimi Değiştirme İşlemleri 

E-Devlet ile Aile Hekim Bilgisi Sorgulama ve Aile Hekimi Değiştirme İşlemleri 

"E-devlet" üzerinden yapılacak bir çok işlem var. Bunlardan biride "E-Devlet ile Aile Hekim Bilgisi Sorgulama" Bunun yanı sıra, Aile Hekimi Nasıl Belirlenir? Aile Hekimi Sorgulama Nasıl Yapılır? ve Aile Hekimi Değiştirme Nasıl Yapılır? Sizler için yazdık.

A+A-

Semt polikliniklerinde vatandaşlara hizmet veren doktorlar aile hekimi olarak adlandırılmaktadır. Bu doktorların belirlenmesi ise farklı şekillerde yapılmaktadır.

Aile Hekimi Nasıl Belirlenir?

Aile hekimliği sistemi ilk geldiği yıllarda devlet tarafından otomatik olarak belirlenmiştir. Sağlık bakanlığı tarafından yapılan çalışmaya göre semt polikliniği ya da sağlık ocağı çevresindeki sokaklar her poliklinik tarafından paylaşılmıştır. Bu paylaşım sırasında doktor başına düşen vatandaş sayısı belirlenmiş ve vatandaşların ikamet ettikleri sokaklara göre doktorlar atanmıştır.

Bu şekilde yapılan ilk belirlemelerin ardından pek çok kişi hangi aile hekiminin kendi ikamet ettiği sokaktan sorumlu olduğunu öğrenmek için seçenekler aramaya başlamıştır. E-devlet üzerinden siz ve ailenizden sorumlu olan aile hekimini öğrenebilirsiniz.

Aile Hekimi Sorgulama Nasıl Yapılır?

Aile hekimi sorgulama işleme son derece pratik bir şekilde e-devlet üzerinden gerçekleştirilmektedir. Bu işlem sayesinde herhangi bir semt polikliniği ya da sağlık ocağına gittiğinizde hangi doktorun sizden sorumlu olduğunu rahatça öğrenmiş olursunuz. E-devlet üzerinden sorgulama işlemi yapmak için öncelikle kimlik doğrulaması aşamasını gerçekleştirin.

Kimlik doğrulama işleminden sonra arama bölümüne aile hekimi sorgulama cümlesini yazarak kısa süre içerisinde aile hekiminizi öğrenebilirsiniz. Aile hekiminizin görünmediği ya da yanlış görüldüğü durumlarda sağlık bakanlığı üzerinden destek talebi oluşturmanız gerekebilir. Bu durum için isterseniz ikamet ettiğiniz noktaya en yakın sağlık ocağı üzerinden de başvuru yapabilirsiniz.

Aile Hekimi Değiştirme Nasıl Yapılır?

Kişilerin ikamet ettikleri konuma göre aile hekimleri belirlendikten sonra elbette ki bazı durumlar sebebiyle aile hekimlerinden memnun olmayan kişiler ortaya çıkmıştır. Kendisinden sorumlu olan aile hekiminden memnun olmayan kişilerin bu aile hekimini değiştirme gibi bir seçenekleri mevcuttur. Bu işlemi yapabilmek için de en pratik seçenek yine e-devlet platformunu kullanmaktır.

E-devlet üzerinden aile hekimi işlemleri bölümüne gelerek burada yapmak istediğiniz işlemi seçebilirsiniz. Aile hekimi ile ilgili herhangi bir hata bulunması durumunda bilgilerin kontrol edilmesi ve düzeltilmesi için de bu sekmeden başvuru yapabilirsiniz. Yine aynı seçmeli aile hekimi değişiklik başvurusu da bulunmaktadır.

Aile hekimini değiştirmek isteyen kişiler başvuru yaptıktan kısa bir süre sonra yine aynı yerden güncel aile hekimlerini öğrenebilirler. Bu işlemden sonra sağlık ocağı ya da semt polikliniğine başvururken ilgili aile hekimine başvurmaları gerekmektedir

Yönetici
Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler