1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Ssk, Sgk Hizmet Dökümü Nasıl Alınır?
Ssk, Sgk Hizmet Dökümü Nasıl Alınır?

Ssk, Sgk Hizmet Dökümü Nasıl Alınır?

Sigortalı çalışan kişilerin isimlerine ödenmiş olan toplam prim gün sayısını öğrenebilecekleri "SGK hizmet dökümü" sigortalılık ile alakalı bütün bilgilerin bulunduğu bölgedir. SGK hizmet dökümü nasıl alınır? Haber için TIKLA...

A+A-

Bu belge aracılığı ile sigortalı olarak çalışan vatandaş, sigortalılık halinin ne durumda bulunduğunu çok rahat bir şekilde takip edebilir. SGK hizmet dökümü nasıl alınır? SGK hizmet dökümü nerelerde kullanılır? İşte bu sorular ile ilgili bütün cevaplar makalemizde sizleri bekliyor.

Geçmiş zamanlarda SSK'nın resmi internet uygulaması üzerinden Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası ile alınabilen sigortalı hizmet dökümü belli bir süre önce elektronik devlet uygulamaları arasındaki yerini aldı. Devlet kurumlarına ait işlemler için artık diğer işlemler gibi SGK’nın kendi portalı üzerinden değil de artık elektronik devlet uygulaması üzerinden erişime imkân tanımaktadır. E-devlet uygulaması üzerinden gerçekleştirilecek SGK işlemleri bununla sınırlı değildir. Emekliler, maaşlarını sorgulayabilir ve yapılan kesintileri çok rahat bir şekilde görebilirler. Çalışanlar ise muayene katılım paylarını öğrenebilir ve emekli olacakları tarihi çok kolay bir şekilde hesaplayabilir.

Sgk Hizmet Dökümü Nerelerde Kullanılır?

Genel itibari ile SGK hizmet dökümü öncelikli olarak sigortalı olarak faaliyet göstermekte olan vatandaşların primlerinin yatıp yatmadığını kontrol etmeleri amacıyla kullanılmaktadır. Bu hizmet dökümünde aylık bazda ödenmiş olan primler ile sigortalı bir şekilde işlere giriş ya da çıkışların net olarak görülmesidir. Böylelikle sigortalı olarak faaliyet gösteren vatandaşlar, Sigorta primlerinin ödenmesi hususunda herhangi bir eksiklik ya da aksaklık olup olmadığını çok rahat bir şekilde takip edebilirler. Aynı hizmet dökümü üzerinde o güne kadar ödemiş olan bütün katkı payları da burada görülebilir.

Sgk Hizmet Dökümünde Hangi Bilgiler Yer Alır?

Yukarıda da bahsedildiği gibi SGK hizmet dökümü, sigortalı olarak faaliyet göstermekte olan vatandaşların bağlı bulundukları yere göre 4A, 4B, 4C hizmet dökümünde Sosyal Sigortalar Kurumu’na bağlı bir şekilde faaliyet göstermekte olan vatandaşlar 4A hizmet dökümü, BAĞ-KUR’a bağlı olan vatandaşlar 4B hizmet dökümü ve emekli sandığına bağlı olanlar da 4C hizmet dökümü belgesi alabilirler. SGK hizmet dökümünde genel itibari ile bulunan bilgiler: Çalışanların şirket bilgileri, hangi aylarda sigortalarının ödendiği bilgisi, ilk defa girişlerinin yapıldığında işe giriş ve çıkış tarihleri, primlerin ödenmeleri, sigortalının çalıştığı gün sayısı, sigortalıya ait temel bilgiler bulunur.

Yönetici
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler