1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. T.C Kimlik Numarasıyla SGK Emeklilik Sorgulama Nasıl Yapılır?
T.C Kimlik Numarasıyla SGK Emeklilik Sorgulama Nasıl Yapılır?

T.C Kimlik Numarasıyla SGK Emeklilik Sorgulama Nasıl Yapılır?

"Emeklilik Sorgulama Nasıl Yapılır?" Hepimiz çeşitli sebeplerden dolayı Sgk döküm sorgulamaya ihtiyaç duyarız. Bu bazen iş çıkışlarımızda, bazen de emekliliğe kaç gün kalmasını öğrenmek için olabiliyor. "T.C Kimlik Numarasıyla SGK Borç Sorgulama" TIKLA...

A+A-

Bununla birlikte kaç Türk lirası olarak Sgk ödemesi yapılıyor diye kontrol için de sorgulama ihtiyacı duyarız.

Biz bazen bilsek de bilmesek de bizim için bazı kayıtlar tutuluyor. Bazı iş yerleri vaat ettiğini Sgk ödeneğini söz verdiği gibi uygularken, bazı iş yerleri ise prim ödemelerini az olarak sisteme giriyor olabilirler. Burada kastî bir durum söz konusu olurken çoğu kez muhasebeye yanlış bir bilgi veya başka bir nedenden dolayı olabiliyor. Bu gibi yanlışlıklar söz konusu olmaması için sık sık Sgk sorgulamanızı yapmanız gerekiyor.

T.C Kimlik Numarasıyla SGK Borç Sorgulama

Dediğimiz gibi biz istesek de istemesek de Sgk ile çalıştırılan bir kuruluşta mutlaka Sgk’nız sisteme giriliyor. Örneğin çoğu kişinin ihmal ettiği iş çıkışlarıdır. Bir kişi işten çıkış yapmasıyla hastaneye gittiğinde orda borç oluşur. Hastaneye gitmeseniz de bu borç orada her ay 30 tl gibi eklenmeye devam eder.

Bundan dolayı işsizlik başvurusu yapmanız gerekiyor. Ya da en kısa zamanda tekrar Sgk’lı bir işe geçmelisiniz. Aksi halde Sgk’ya uğradığınızda yüklü bir borçla karşılaşa bilirsiniz. Yine TC. Kimlik numaranızla bu borçlanmayı öğrenmeniz mümkün. Nasıl mı? Birlikte inceleyelim.

T.C Kimlik Numarasıyla SGK Emeklilik Sorgulama

Sadece emeklilik değil borçlanma, Sgk prim gün ve ödemeleri, Sgk pirim miktarlarında yine buradan sadece TC. Kimlik numaranızla öğrenmeniz mümkün. Öncelikle internetinizde E- SGM hizmet sorgulama ekranını açmalısınız. Sayfaya bilgilerinizi girmeden önce, güvenliğiniz için sayfanın Sosyal Güvenlik Kurumuna ait olup olmadığından emin olmalısınız.

Daha sonra sayfa üzerindeki formu doldurmaya başlayabilirsiniz. İlk olarak TC kimlik numaranızı girin. Sonrasında nüfusunuzun bağlı bulunduğu İl’ i seçmeniz gerekiyor. Yine aşağıda cilt numarasını girmelisiniz. Genelde yeni nüfus cüzdanlarının arka yüzünde yazıyor. Sonra doğum tarihinizi giriyorsunuz. En son olarak da aşağıdaki güvenlik alanını dolduruyoruz. Burası yazma butonunun hemen üstündeki manasız harf ve kelimelerden oluşur. Büyük küçük harflere dikkat ederek yazmalısınız. Formu tam olarak doldurduktan sonra sorgula butonuna basın. Artık Sgk sorgulama sayfasına girmiş bulunuyorsunuz.

Yönetici
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler