1. HABERLER

  2. Hafta İçi Sokağa Çıkma Kısıtlaması
Hafta İçi Sokağa Çıkma Kısıtlaması

Hafta İçi Sokağa Çıkma Kısıtlaması

Bilim Kurulu tarafından alınan kararlar doğrultusunda vatandaşın çokça merak ettiği konuların başında, Hafta içi sokağa çıkma yasağı, Hafta içi sokağa çıkma yasağı var mı? hafta içi sokağa çıkma yasağı 20 yaş altı sizler için haber yaptık.

A+A-

Dünyadaki tüm ülkeleri ve ülkemize derinden yaralayan pandemi kabusu sebebiyle ülkemizde önlemler alınmaya devam ediliyor. 2019 yılının Aralık ayında Çin ülkesinde başlayan salgın tüm dünya ülkelerine ulaşmışken, ülkemize de 2020 Ocak ayında giriş yaptı. O tarihten itibaren alınan önlemler ve tedbirlerin halen artarak devam etmesine rağmen ülkemiz covid-19 sebebiyle zor günler geçiriyor.

Geçtiğimiz Kasım ayında yapılan bilim Kurulu toplantısında pandemiye yönelik ekstra tedbirler alınmasına dair kararlara yer verildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarıyla kesinleşen bu kararlar geçtiğimiz haftadan itibaren uygulanmaya başlandı. Bu kararlardan bir tanesi hafta sonları sokağa çıkma yasağı uygulanacağı iken diğeri de hafta içi sokağa çıkma kısıtlaması olacağıydı. Bu tedbirlere rağmen vaka sayılarının artış göstermesi durumunda sokağa çıkma kısıtlamasının 14 gün ile 28 gün arasında yapılacağı söylentileri de basında yer aldı.

Hafta İçi Sokağa Çıkma Kısıtlamasının Saatleri Kaç?

Covid-19 salgını sebebiyle hastanelerde yoğun bakım hastası yataklarının %75'inin dolu olması devletin tüm mercilerini harekete geçirdi. Sürekli olarak yapılan Bilim Kurulu toplantıları ve bakanlar kurulu toplantılarına bir yenisi daha Kasım ayı sonlarında eklendi. Bu toplantıda yeni ve daha kapsamlı önlemler alınmasına karar verildi. Bu doğrultuda hafta içi sokağa çıkma kısıtlaması hafta içi her gün akşam saat 21.00'dan itibaren başlayarak sabah saat 5.00'a kadar devam edecek. Bu yasakların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yasaklarla ilgili yeni kararlarının açıklanmasına kadar devam edeceği belirtildi.

Hafta İçi Sokağa Çıkma Yasakları Salgın Gidişatına Etki Edecek Mi?

Covid-19 vakalarının ülkemizde görülmeye başladığı günden beridir farklı dönemlerde hafta sonları sokağa çıkma yasağı uygulanmıştı. Ancak bu noktada bu uygulamaların pozitif bir içerik sağlamadığı anlaşıldı. Vaka sayılarının 30 binlere ulaşması sokağa çıkma yasağı uygulamalarının çok da etkili olmadığını gözler önüne serdi. Ancak bu artışta vatandaşların da konuya duyarsız kalması büyük önem taşıyor.

Covid-19'un hayati öneminin tam anlamıyla anlaşılamamış olması insanların tedbir almasına engel oluyor. Devlet tarafından onca açıklama yapılmasına rağmen halen insanların tedbirsizce sokaklarda dolaşması bunun en belirgin kanıtı olarak ortaya çıkıyor. Hafta içi sokağa çıkma kısıtlaması uygulamasından sonra halen vaka sayılarında düşüş olmaması daha büyük tedbirlerin ortaya çıkmasına sebep olacak gibi görünüyor.

Hafta İçi Sokağa Çıkma Kısıtlaması Hangi İller İçin Geçerli

Pandemi sebebiyle ilk dönemlerde bölge bölge uygulanan sokağa çıkma yasağı şimdilerde tüm Türkiye genelinde uygulanıyor. Hafta içi sokak kısıtlaması da Türkiye'nin bütün şehirlerinde ilçelerinde ve köylerinde uygulanırken, polis ekipleri tarafından da denetimleri yapılıyor. Buna rağmen bu yasaklara uymayan kişiler hala sokağa çıkmaya devam ediyor.

  • 65 yaş üstü yaşlılar,
  • 20 yaş altı gençlere

Uzunca bir süredir haftanın belirli günleri dışında sokağa çıkma kısıdı getirilmişti. Buna rağmen, vaka sayılarında azalma yaşanmaması devle yeni tedbirler alma konusunda mecburi bir seviyeye ulaştırdı. Özellikle genç nüfusun taşıyıcı olarak düşünülmesi 20 yaş altındaki gençlerin evde kalmasına mecburi gözüyle bakılmasına sebep oluyor.

Hafta İçi Sokağa Çıkma Yasağı Yapılması Doğru Mu?

Genç nüfusun akşam saatlerinde sokakta olma ihtimaline karşı hafta içi sokağa çıkma yasağı yapılması mantıklı bir tedbir olarak göze çarpıyor. Ancak bu kurallara uyulmaması alınan bütün bu önlemlerin boşa gitmesine sebep oluyor. Bu anlamda emniyet güçleri yaptırımlar uyguluyor olsa da yine de kurallara uymayan kişilerin bulunuyor olması da bir gerçeği ifade ediyor. Pandemiye karşı devletin aldığı tedbirlerin yanı sıra kişilerin de kendi önlemlerini almasının büyük önem taşıdığı ve gerekli olduğu görülüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler