1. HABERLER

  2. Son Dakika Haber: Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağı Var Mı?
Son Dakika Haber: Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağı Var Mı?

Son Dakika Haber: Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağı Var Mı?

Arama motorlarında en çok arananların başında kuşkusuz, hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı? hafta sonu sokağa çıkma yasağı saatleri, hafta sonu sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek, Kimler muaf olacak. Detaylıca sizler için derledik.

A+A-

Sondakika Haber: Dünya ülkelerinde büyük kayıplar yaşanmasına sebep olan pandemi salgını ülkemizde de ciddi bir tehdit oluşturuyor. Bu anlamda yapılan Bilim Kurulu toplantısında yeni kararlar alındı. Bu kararlara göre hafta sonları sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamaya göre yeni bir karar alınıncaya kadar Türkiye genelinde her hafta sonu olmak üzere sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı sorusuna Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamalar net olarak cevap veriyor. Vatandaşların bundan önce alınan tedbirlere tam anlamıyla uymaması, covid-19 vakasının çok daha büyük boyutlara ulaşmasına sebep oldu. Bu anlamda devletin aldığı tedbirler artarak devam ediyor.

Hafta Sonu Yapılan Sokağa Çıkma Yasakları Salgının Büyümesine Engel Olacak Mı?

2019 yılı Aralık ayında Çin ülkesinde başlayan salgın dünyanın tüm ülkelerine derin acılar yaşattı. Öncelikli olarak Çin'in almadığı tedbirler sebebiyle dünya ülkelerine yayılan bu salgın, ülkemizde de çok büyük kayıplara sebep oldu.

Covid-19 virüsünün ülkemize ilk girişinden itibaren tedbirler alınmaya başlanmasına rağmen bu derece büyümesi, Kasım ayı sonlarında devleti daha büyük tedbirler almaya yönlendirdi. Bu anlamda bilim kurulu toplantıları daha sık yapılmaya başlandı. Bu toplantıların tamamında virüsün kişiden kişiye özellikle kalabalık ortamlarda yayıldığı noktasına önemle değinildi. Bu bakımdan hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı konusu önemli bir gündem oluşturdu.

Özellikle kış mevsiminde virüsün daha etkili olması ve grip, nezle gibi rahatsızlıklarla karıştırılması Bilim Kurulu toplantısında da gündeme geldi. Bu bakımdan hafta sonlarının Cumhurbaşkanlığından yapılacak olan yeni bir açıklamaya kadar, sokağa çıkma yasağı ile geçilmesine karar verildi.

Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağına Uymak Mecburi Mi?

Türkiye genelinde covid-19 vaka sayılarının her geçen gün artış göstermesi ve Türkiye genelindeki hastanelerde yüzde 75 doluluk oranına ulaşılması hafta sonu sokağa çıkma yasağını mecburi hale getirdi. Kişilerin kalabalık ortamlarda bir araya gelmesinin engellenmesi için uygulanan sokağa çıkma yasağında bazı gruplar bu yasaktan muaf tutuluyor.

  • Görevli olan sağlık çalışanları,
  • Görevli olan emniyet çalışanları,
  • Ekmek satışı yapan fırınlar,
  • Gıda satışı yapan bakkallar,
  • Kuruyemişçiler ve farklı sektörler bu çalışmalarını belgelemek koşuluyla yasaktan belirli süreli olarak muaf tutuluyor.

Ülkemizde yaşanan bu salgına yönelik olarak herkes hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı sorusunu soruyor. Bu durum çoğu kişinin işine yansırken çoğu kişinin de pandemi salgınının ciddiyetini tam anlamıyla anlamadığını gösteriyor. Ancak bu konunun ciddiyetinin farkında olan kişiler kurallara uyma konusunda sorunsuz tedbirler alıyor. Covid-19 virüsünü ülkemizde bitirmek ve eski günlere dönebilmek için bu yasaklara uymak gerekiyor.

Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağı Hangi Saatler Arasında Olacak?

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı Cuma günü saat 21:00'dan itibaren başlayarak pazartesi günü sabah 5:00'a kadar devam edecek. Bakkal, fırın, kuruyemişçiler, eczane, manav ve unlu mamuller satış noktaları sabah saat 10:00'dan akşam 17:00'a kadar yasaktan muaf olacak. Lokanta ve restoranlar belirtilen saatler arasında paket servisi yapma koşuluyla açık olacak. Bunun yanı sıra alkol ve alkol ürünleri satan yerler sabah saat:10.00 ile 14.00 arasında hizmet sunabilecek.

Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağına Uymayanlara Hangi Yaptırımlar Uygulanıyor?

Hafta sonu yapılan sokağa çıkma yasağı düzenlemesine uymayan kişilere maddi yaptırımlar uygulanacak. Sokağa çıkma yasağına uymayan kişilere, 3 bin 150 TL para cezası verilecek. Kişiler ekmek gibi temel ihtiyaçlarını yaşadıkları yere en yakın olan bakkal ve fırınlardan temin edecek.

Yönetici
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler