1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Fındık Yağının Faydaları Nelerdir?
Fındık Yağının Faydaları Nelerdir?

Fındık Yağının Faydaları Nelerdir?

Fındık yağı yemeklerde kullanılır mı? Fındık yağı cilde Nasıl Uygulanır? Fındık Yağının Sağlığa Faydaları? Fındık yağı ile ilgili merak edilen konuları derleyip sizler için sunduk.

A+A-

Fındık yağı, fındığın kavrulup preslenmesi ile elde edilen taşıyıcı bir yağdır. Soluk sarı bir renge sahiptir ve lokal olarak uygulandığında cilt tarafından kolayca emilir. Fındık yağı, fındık tadında, biraz tatlı ve hafif bir aromaya sahip olup çeşitli cilt bakım uygulamaları ve gıda yapımında kullanılır.

Çok övülen Akdeniz diyeti içerisinde yer alan bir gıda olmasının ötesinde, kişisel bakım için uygulamalar bulma, ev geliştirme, yeşil temizlik, doğal ilaçlar ve diğer alanlarda fındık yağı gerçekten son derece yararlı bir yağdır.

Birçok kaynakta fındık yağının sağlık için oldukça yararlı olduğu belirtilmiştir. Gıda olarak içeriğinde yüksek yoğunlukta, kötü kolesterolü (LDL) azaltırken iyi kolesterolü (HDL) teşvik eden tekli doymamış yağ asitleri bulunur.

Fındık Yağının Sağlığa Faydaları

Genel olarak fındık, doğal yağların sağlıklı bir birleşimini içermesi nedeniyle, sağlık açısından faydalı kabul edilir. Fındık, özellikle protein, B ve E vitaminleri ve oleik asit denilen daha düşük kolesterol seviyelerine yardımcı olduğu düşünülen tekli doymamış yağ tipi açısından iyi bir kaynaktır. Ayrıca sağlıklı sindirimi destekleyen besinsel liflerin iyi bir kaynağıdır ve bir porsiyonu doğum yapma yaşındaki kadınlar için önemli olan folik asidin günlük gerekli miktarının üçte birini temin eder.

Yüksek E vitamini içeriği nedeniyle fındık yağı yavaş bozulur. E vitamini antioksidan olarak koruma sağlar. Fındık yağının içeriğinde koruyucu yarar sağlayan bitki bileşeni flavanoidler yüksek düzeyde bulunur. The New England Journal of Medicine dergisinde yayınlanan yeni bir çalışmada, günde 30 gramdan fazla fındık, ceviz ve badem yiyen katılımcıların kalp krizi ve felç riskinin % 30 azaldığı yer almıştır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler