1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Kırsalda Meralar İçin Sıvat Dağıtımı Yapıldı
 Anadolubank Dilekçe Örneği

 Anadolubank Dilekçe Örneği

Günümüzde her banka insanların günlük yaşantısının belli bir parçası olmuş durumda. Bu bankalardan en önemli olanlarından biri hiç şüphesiz Anadolubankası'dır.

A+A-

Bütün çalışanlar ve emekliler kendileri için uygun banka aracılığı ile kredi kartlarını alışverişler veya birçok durum için kullanıyor. Anadolu Bank kolay seçenekleri ve hiç şüphesiz avantajlı seçenekler sunan bankalardan biri olmakla beraber Anadolubank müşterilerinin arzulamadığı işlemleri yapmamakta olup müşterilerle karşılıklı işlemler yaptıkları tarihte kesinlikle bir sözleşmeye dökerler.

Fakat günlük hayatta artan usulsüz davranışları önlemek adına her türlü işlem seçeneği bu davranışlara ilişkin dilekçe yazılmasını uygun görmekteler. Bu dilekçeler için Anadolu bank müşterileri ile temasa başlamadan önce veya başlarken ilgili bankaya uygun müşteri sözleşmesi imzalar. Bu sözleşmeler resmi kurallar olduğu için müşteriler tarafından imza onayı mutlaka olmalıdır. İlgili yazılar imzalandıktan sonra bankada işlemler başlar. Aynı zamanda kredi kartı kullanmak ve para çekmek istendiği takdirde Anadolu Bank Kredi Genel Sözleşmeleri imzalanması gerekir.

Anadolu Bank sermayesi ve piyasası işlem çerçevesi sözleşmesi yine aynı kurallar ile imzalanır. Fakat öyle bir zaman olur ki müşteriler bu sözleşmelerden birini veya bir kaçını değiştirmek isterse bankaya dilekçe yazmak zorunda kalırlar. Bu yazıda dilekçe nasıl yazılır ne gibi unsurlar belirlenmelidir ve hangi muhataba göre yazılacağına değinilmiştir. Herhangi bir örnek dilekçe uymadan önce dilekçede bulunması gereken ana noktalar nelerdir gibi soruların cevabı mevcuttur.

Dilekçede bulunması gerekenler

Dilekçe ’de yazılması gerekenler bahsi geçen Anadolu Bank yetkililerini muhatap gösterilerek arz edilir. İlgili makamlar belirtildikten daha sonra, bahsi geçen Anadolu Bankası'nın hizmet numarası yazılır. Son olarak müşterilerin talepleri resmi olarak yazılmalıdır. Müşteri arz talebini yazıya döktükten sonra sırasıyla, adı, soyadı, imzası, T.C. kimlik numarası, adresi ve telefon numarası yazılması gerekir. Bu bilgiler kapsamında bankaya yazılması istenen dilekçe benzeri sunulmaktadır.

Dilekçe Örneği

Anadolu Bank Genel Müdürlüğüne;

" Bankanızın Gaziantep merkez şubesinde bulunan 9999999 numaralı banka hesabımın kullanmayacağım için kapatılmasını ilgili yetkililere arz ediyorum."

Serhat KAYA

imza;

Tarih; 24.09.2014

T.C no; 12.345.678.910

Adres; Atatürk caddesi, Atatürk sokak, Atatürk apt. no:19 daire no:23 Çankaya Ankara

Cep No; 0123456789

şeklinde dilekçe örneği müşteriler tarafından Anadolu Bank'a yazılabilir. Yukarıdaki dilekçe örneği var olan bir hesabın kapatılmasına dair bir örnek teşkil etmekte olup farklı konular için benzeri örnekler yazabilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.