1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. O Kadar Faydası Var Ki! İçtiğiniz Kahvenin Telvesini Dökmeyin
O Kadar Faydası Var Ki! İçtiğiniz Kahvenin Telvesini Dökmeyin

O Kadar Faydası Var Ki! İçtiğiniz Kahvenin Telvesini Dökmeyin

Dünyanın sayılı içecekleri arasında haklı bir yere sahip olan Türk kahvesini ülkemizde sevmeyen çok az insan vardır şeklinde bir genelleme yapmak mümkün çünkü genellikle birçoğumuz Türk kahvesinin tadına bayılıyoruz.

A+A-

Sade, orta veya şekerli olarak içmeyi tercih ettiğimiz Türk kahvesinin sağlığa da oldukça faydalı bir içecek olduğu da uzmanlardan gelen bilgiler arasında. Türk kahvesi hakkında son zamanlarda ortaya çıkan yeni bilgiler ise, Türk kahvesinin kendisinin yararı kadar, telvesinin de oldukça yararlı olduğunu koymakta. Bu faydalar ise, cilde olan faydaları başta olmak üzere, saçlara faydaları, selülitlere karşı faydaları olarak sıralanabilir.

bensu-soral-kahve-maskesi-one-cikan.jpg
Ayrıca balık ve soğan gibi kalıcı kokuları gidermede, buzdolabına yerleşmiş kokuları gidermede, evde bakılan bitkileri canlandırmada ve evin banyo gibi küflenebilecek bölümlerindeki küf kokularını gidermede kahve telvesinin oldukça faydalı olduğunu söyleyebiliriz. Öncelikle cilde faydalarından bahsedecek olursak kahve telvesi, ciltte nasırlaşmış ve sertleşmiş olan bölgelere oldukça iyi gelmekte. Bunun içinse, kahvenin telvesini dirsek veya topuklar gibi sertleşmiş olan bölgelere sürerek ovaladığınızda, işe yarayacağını görebilirsiniz. Ayrıca cildinizi temizlemek için de kahve telvesini cildinizin kuruluğuna göre kremayla ya da yağlı bir cildiniz varsa yağsız yoğurtla karıştırarak kullanırsanız, cildinizi doğal yollarla temizlemiş olursunuz. Bunun yanı sıra, saçlarınızın fazla dökülmesinden şikâyetçiyseniz, banyo yaptıktan hemen sonra saçlarınızın dip kısımlarını kahve telvesiyle ovalarsanız, saçınızın dökülmesini önemli oranda azaltabilirsiniz.

Cilde ve saçlara oldukça önemli faydaları olan kahve telvesinin evde beslenen bitkilere yararları da bir hayli fazla. Potasyum, azot, fosfor ve diğer mineraller açısından çok zengin bir besin maddesi olan kahve telvesini evde bulunan bitkileriniz için doğal bir gübre olarak kullanabilirsiniz. Bunlara ek olarak, evdeki kalıcı kokulardan olan soğan ve balık kokularından kurtulmak için de kahve telvesi birebir.

Eğer ellerinizde bulunan soğan kokularından etkili bir şekilde kurtulmak istiyorsanız, kahve telvesini ellerinize alarak ovalarsanız, kahve kokularından kurtulabilirsiniz. Buzdolabınızda yer edinmiş kötü kokular varsa, kahve telvesini buzdolabınızda bir süre bekletmeniz yeterli. Ayrıca, evinizde küf veya rutubet kokusu varsa, bu kokulardan da kahve telvesini kullanarak kurtulabilirsiniz.

Bunun için, yapmanız gereken sadece kahve telvesini küf veya rutubet kokusu bulunan yerlere küçük torbalar içerisinde bırakmanız yeterli.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler