1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. En İyi 5 Mutfak Dekorasyonu Tüyosu
En İyi 5 Mutfak Dekorasyonu Tüyosu

En İyi 5 Mutfak Dekorasyonu Tüyosu

Mutfaklar ev hanımlarının vazgeçilmez bir parçası. Sizler için "Mutfak Dekorasyonu" hakkında "mutfak dekorasyonu örnekleri" ile ilgili tüyolar verdik. Ev hanımları için derlediğimiz "En iyi mutfak dekorasyonları" haberini okumak için tıkla..

A+A-

Mutfaklarımız bizim evlerimizdeki en önemli yaşam alanlarımızdır. Burada annelerimiz, kadınlarımız güzel yemekler yapar ve ev halkını nefis yemek kokularıyla karşılarlar. Bu yemek kokusu aynı zamanda o evin ruhunu da yansıtır. Bu ruhun devam edebilmesi için mutfağımızı daha kullanışlı hâle getirmeliyiz. Kullanışlı hâle getirirken de mutlaka dekora önem vermeliyiz. Burada sizin için araştırdığımız 5 tane kullanış mutfak dekorasyon fikirlerini anlatmak istiyoruz.

  • Levyenin Bulunduğu Yer

Levye mutfaktaki lavabomuza diyoruz. Burada levyeye yer ayırmak istedik çünkü genelde doğru yere koyulmadığı için tezgahta kullanışsız hâle geliyor. Düz bir tezgaha sahipseniz, örneğin 2 metrelik bir tezgahta levye ortada değilde kenardan 50 metre bıraktıktan sonraki kısımda olmalıdır. Ortaya koyulan levye tezgahta çok yer kaplayacaktır. Bir diğer husus ise levyenin bulunduğu yer bulaşık makinasına yakın olmalıdır.

  • Masa Sandalye

Mutfağınızda klasik şark köşesi masa ve koltuklara yer vermeyin. Çünkü hem girip çıkması, hem temizlenmesi ve hem de yer kesiyor olması hep olumsuz karşılarız. Bu nedenle büyük mutfakta boydan bir cam önünde yuvarlak bir masa çok şık duracaktır. Küçük mutfaklarda mutlaka yer kesmemesi için duvara monteli katlanabilir masa kullanmalısınız.

  • Ocağın Bulunması Gereken Yer

Ocağınız her şeyden önemlisi kendisine zıt olan buz dolabı yanında olmamalıdır. Bunun yanında tezgahınız 1,5 cm civarındaysa set üstü yerine fırın üstü ocak almanız tezgah üstünde yer kaplamamasına neden olacaktır. Ocağınız yine aynı şekilde cama da çok yakın olmamalıdır.

  • Duvar Boyası

Çoğu aileler temiz görünmesi için mutfaklarının duvarlarına kale bodur döşemeyi uygun görüyor. Ancak bu banyo izlenimi verdiğinden pek tavsiye edilmiyor. Ayrıca zamanla sıkılmanıza da neden olacaktır. Bunun yerine siline bilir duvar boyalarıyla  istediğiniz renkte duvar boyasıyla boyaya bilirsiniz.

  • Mutfak Rafları

Yeni çıkan teknolojik makina ve robotlar yüzünden bazen tabak ve bardakları koyacak yer bulamıyoruz. Dolaplarınızda yer problemi yaşıyorsanız, dekoratif duvara monte edilen raflardan alabilirsiniz. Buraya her zaman elinizin altında olması gereken ufak tencereler, bardaklar ve ya tabaklar koyarak işlerinizi daha kolay yapmanızı sağlayabilirsiniz.

Editör
Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.