1. HABERLER

  2. KADIN & AİLE

  3. Yemek Odası Dekorasyonu Nasıl Olmalı?
Yemek Odası Dekorasyonu Nasıl Olmalı?

Yemek Odası Dekorasyonu Nasıl Olmalı?

Evde en çok düzenli ve şık görünmesini istediğimiz yer yemek odasıdır. Çünkü burada sevdiklerimizi ailemizi ağırlar yeni anılar edinir hoş sohbetler ederiz. "Yemek odası dekorasyon fikirleri" haber detayında

A+A-

Ancak yemek odasının dekorasyonunun da bizim huzurlu yemek yemeye ve ağırlamaya müsait olması gerekiyor. Unutmamalı ki evinizin her köşesi sizin kendi kişiliğinizi oluşturur. Sıkış sıkış olan bir yemek odası size her zaman sorun olacak ve yemek fasılları sevinç yerine işkenceye dönüşecektir. Burada yemek odası dekorasyonu için sizlere bir kaç tane ipuçları vermek istiyoruz.

yemek-halkgazetesi.jpg

Yemek Odası Dekorasyon İpuçları

Herşeyden önemlisi eğer yemek odası için ayrı bir odanız varsa bu sizin için büyük bir fırsat. Öncelikle yemek odanız eğer müsait se mutfağınıza yakın olması her zaman daha tercih edilir olur. Çünkü bu sayede masada eksik olan bir şey için hemen kalkıp alabilir veya servislerinizi çok mesafe kat etmeden sunuma getirebilirsiniz. Yemek odanızın masa kısmı varsa cam kenarında olması, kapı önüne yakın olmaması gerekmektedir.

halk-gazetesi-2.jpg

Kapı önüne yakın olan masalar da hareket etmesi daha zor olacaktır. Cam kenarı bulunmuyorsa kapının karşısında kalan duvar yanı daha münasip olacaktır. Yine burada yemek konsolu olmalı yalnız yemek masasının hemen yanında kapakları açamayacak durumda olmamalıdır. Yemek odasında fazla eşya olmaması önemlidir. Buraya sadece duvar süslemelerine yer verebilirsiniz. Örneğin ayna dekoru güzel bir seçenek olabilir.

Yemek Odası Olmayan Evler

Bazen şartlar gereği hususi bir yemek odanız olmaya bilir. Buda olağan bir durumdur. Yalnız güzel bir dekorasyonla bu eksikliği tamamlamak sizin elinizde. Örneğin yemek odası olmayan evlerde yemek masası daima salonda olur. Burada yemek konsolu ve masa size yeterli olacaktır. Yalnız masa için ayrı bir alan belirlemelisiniz. Yani salonun en işlek yerine masayı koymak yerine bir köşe her zaman daha doğru olacaktır.

yemek-halk-gazete.jpg

Burada konsolu hem dekorasyon hem de yemek tabak ve kaşık, çatal için uygun olacaktır. Bu sayede misafirlik takımlarınız daha yakında olacaktır. Eğer salonunuzda TV izliyorsanız. Masanızı TV önüne koymamalısınız. Hem sandalyeler normal günde sizin görüşünüzü engeller hem de yemek esnasında açmak gerekebilir. Bunun yerine salonu ikiye bölerek bir tarafı yemek odası gibi, bir tarafı oturma yeri gibi kullanılabilir.

halk-gazetesi-yemek-salonu.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.