1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Led Işıklar Nasıl Kullanılmalı?
Led Işıklar Nasıl Kullanılmalı?

Led Işıklar Nasıl Kullanılmalı?

"Led ışıklar" daha aydınlık ve loş bir görünüme sahiptirler. Ancak direk yöneltmek gözlere zarar verebilir. Son dönemlerin en moda ev iç mimarileri evlerde Led ışıkları çok kullanırlar.

A+A-

Halbuki bundan 10 ve ya 20 sene önce aydınlatma olarak klasik sarı ampuller kullanılırdı. Değişik beyaz görünüm için florasan dediğimiz beyaz ışık takılırdı. Led ışıklar genelde günümüz mimarisinde ikinci lamba olarak kullanılırlar. Normal aydınlatma lambaları gözleri yorduğunsa ve ya gece aydınlatmaya ihtiyaç duyulduğunda bu Led ışıklar açılır. Bu sayede gece hem çok aydınlık olmadan hem de önümüzü görebileceğimiz loş bir ışık elde etmiş oluruz.

Led Işık Nerelerde Kullanılır?

Led ışıklar evimizin hemen hemen her yerinde kullanılır. Genel olarak son dönemlerde ki mimaride dekorasyonda tavanlar iki bölme olarak yapılırlar. Dolayısıyla tavanın tam ortasına normal avize ve lambaları takılır. Kenar kare ve ya dikdörtgen bölmelere ise görünmeyecek şekilde Led ışıklar yerleştirilir. Normal avizeler kapandığında isteğe göre Led ışıklar kullanılır. Diğer kullanım alanı ise Dublex evlerde merdiven başlarına yerleştirilirler. Geceleri ışıklar söndüğünde merdivenler görünebilmesi için bu Led ışıklar devreye sokulur. Led ışıkların kullanıldığı diğer yer ise banyolardır. Banyolarda da ikinci bir lamba görevi yapan Led ışıklar, banyoda ayna arkalarına yerleştirilirler. Işık söndüğünde daha loş ve estetik bir görünüm kazandırır.

Led Işıkların Doğru Kullanımı Nasıl Olmalı?

Led ışıklar beyaz ve aydınlık bir görünüm verselerde tam anlamıyla aydınlatmakta yetersizdirler. Led ışıklar daima yardımcı ışıklar olarak kullanılmışlardır. Led ışıkları tek başına kullandığınızda bir süre sonra gözleriniz acıyacaktır. Çünkü Led ışıklar loş bir görünüm verdiği için uzun süre bu ışıklar altında oturduğunuzda gözleriniz de acıma yapacaktır. Ancak kısa süreli oturmalar için hoş bir ortam olabilir. Led ışıklar çıplak gözle görebileceğiniz bir yere koyulmazlar. Aynı şekilde gözlere zarar verirler. Ancak bir yere saklı olduklarında değişik bir dekorasyon elde edilir. Bu nedenle son dönemlerdeki iç mimarlar tavanlarda iki bölme seklinde led ışıkları kullanırlar. Bu sayede ışık direk gözlere çarpmaz ve daha estetik bir görünüm verir.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.